rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ І знову про мануальну терапію
«Що це за така терапія – «мануальна»?» – запитує спантеличений читач. Звідки воно таке взялося, і з чим його їдять?

Просто було пояснювати в Україні. Казали так – це те, що раніше робили народні костоправи, а тепер роблять лікарі, яких цьому навчають на спеціальних курсах. Це ніби безкровна хірургія. Щось колись було травмоване, вивихнуте, змістилося, от і болить, проситься на місце. Людина, котра знає, як його на місце поставити, та людина ваш біль зцілити може. Здавалося б, що може бути простіше. Ну уявіть собі.
Двері прищемили палець. Болить?
О! Ще питаєш?!
Ну а тепер лікуєте його анальгіном, фізіотерапією. Кажуть, гіпнозом добре. А може його відрізати, радикально, так би мовити? А тепер спробуйте просто відчинити двері. Ну? Легше! Ось так і мануальна терапія – що де затиснуло, прищемило, тисне, не пропускає кров, мануальна терапія розтягне, поверне, звільнить, і біль – як рукою зніме.
Ось так це пояснювали в Україні, коли тільки з’явилася мануальна терапія. Тут, в Америці, люди знаючі одразу вам скажуть: «Так це те ж саме, що тут хіропрактики роблять». Правильно, майже те ж саме, та не зовсім.
Адже з тих пір, як почали кістки на місце ставити всі, кому не ліньки, з’ясувалося, що робота ця тільки з вигляду така проста: «Хруснуло – і не болить!» Хруснути-то воно хрусне, а от чи стане легше, а якщо стане, то чи надовго? Коли почали з’являтися перші ускладнення, тоді багато лікарів над цим замислилися. І ось тут і побачили перевагу наукового підходу над силовим (або комерційним). Так і з’явився цілий новий напрямок у медичній науці, який і назвали – мануальна медицина.
З’явилася вона на перетині травматології, неврології, ортопедії та реабілітації. І зайнялася вивченням того, як позбутися болю в суглобах і хребті, як зробити, щоб з віком суглоби не припиняли рухатися плавно, як пружини. Паралельно з’ясувалося, як це допомагає нормалізувати артеріальний тиск, позбутися головного болю, безсоння, запобігти появі сколіозу. Це здається неймовірним, але більша частина хронічних хвороб і «болячок», які важко лікуються, виявилися пов’язаними зі спазмованими м’язами і заблокованими суглобами. А, зрозумівши це, одразу вдалося розгадати, яким чином так ефективно допомагають у цих же випадках таємничі методи Сходу – голковколювання, йога, тай-чи.
Якщо вас зацікавив такий нудний вступ, не полінуйтеся, напишіть кілька рядків у вигляді питань або навіть критики. Все ж краще сувора правда, ніж тужливе мовчання з-за рогу. А якщо хтось пам’ятає і любить традиційні сторіночки про здоров’я журналу «Фізкультура і Спорт», пізніше перейменовані у «Домашній Стадіон», і бажає воскресити хорошу традицію обговорення різних способів оздоровлення через рух, голодування, моржування, йогу та інше – то ласкаво просимо.
Надсилайте самі, запрошуйте гостей, а, дасть Бог, через півроку і зберемося на Стежці Здоров’я або в Клубі Здоров’я.
Головне – розпочати!

985 S. Buffalo Grove Rd.,
Buffalo Grove
Андрій Іванченко M. D.
Телефон: 847-681-1161

Одеські медики встановлюють бійцям АТО біонічні протези

Чи знають можновладці, як воно – у державних українських лікарнях?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers