rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Українці в Португалії вшанували пам’ять жертв страшних Голодоморів в Україні
У всіх українських суботніх школах у Португалії в цей день, 28 листопада, пройшли тематичні уроки та хвилини мовчання в рамках світової акції «Запали свічку! Не будь байдужий!»

А на центральній площі Лісабона о 20:00 розпочався багатолюдний мітинг-реквієм, який продовжився мирною ходою до церкви святого Антонія, де отець Микола Ярема (ЧСВВ) відправив панахиду за невинно загиблими під час страшних мордувань і переслідувань українців у часи комуністичного режиму.
Виступаючі на мітингу-реквіємі – Уповноважений у справах України в Португалії Леонід Третяк, професор Лісабонського університету, політик Аліна Холл, заступник голови Ради Спілки Микола Чабан, заступник голови лісабонського осередку Юрій Білінський, голова Ради Спілки Павло Садоха – у своїх промовах закликали українців продовжувати поширювати інформацію про страшні Голодомори в Україні серед португальців з метою визнання парламентом Португалії Голодомору 1932-33 років актом геноциду проти українців (як відомо, у 2010 році соціалістична більшість у португальському Парламенті відхилила таке прохання українців, посилаючись на недостатність інформації і доказів).
Також відома поетеса Оксана Максимишин-Корабель зворушила присутніх своїм новим твором, присвяченим пам’яті жертв Голодоморів, – «Лише одна свіча горить цілу ніч».
Приємно було чути від португальців та випадкових туристів слова підтримки Україні під час мирної ходи центральними вулицями старого Лісабона.
Та, на жаль, цього разу не обійшлося без прикрого інциденту, коли під час панахиди в церкві святого Антонія туди зайшла якась російськомовна молода пані й образила присутніх (обурювалася українською символікою і метою зібрання).
Напевно, це ще раз символічно доводить, що в свідомості росіян лежить відповідальність за цей і багато інших злочинів проти українців!
Відео заходу можна подивитися тут:  http://youtu.be/qcZPHzIyKjU

Title  Title
 Title Title
 Title Title
 Title Title

Тепер у Португалії є українська земля!

Урочисте відзначення 40-річчя Осередку ім. св. Андрія в Норт-Порті

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers