rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Тепер у Португалії є українська земля!
За добрим українським звичаєм, Богдан Бенюк не тільки приїхав до Португалії зустрітися із земляками та до сліз розчулити їх своїм творчим вечором, що відбувся у школі «Дивосвіт» у Лісабоні, він привіз їм найважливіший подарунок – землю з-під батьківської хати Тараса Шевченка.

Тепер на місці, де стоятиме пам’ятник Великому Кобзареві (на площі Італії у Лісабоні), українці сміло казатимуть, що вони на своїй землі! Адже земля – це ніби код ДНК для кожної нації. Її відчуваєш серцем. Вона передає енергію всіх поколінь.
Україна – це рідний край, наша земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею і мудрими талановитими людьми. Ще і ще раз переконуюсь у цьому і стверджую це, після відвідин творчого вечора Народного артиста України Богдана Бенюка та заслуженого артиста України Романа Рудого, який відбувся в неділю, 22 листопада, у приміщенні культурно-освітнього центру «Дивосвіт» при Спілці українців у Португалії.
Ти в моєму серці, Україно,
В день ясний і в ночі горобині,
В рідній чи далекій стороні –
Ти в моєму серці, Україно…
  Title
 
Такими ніжними рядками розпочав свою зустріч з українською громадою народний артист України Богдан Бенюк. Поетичні рядки перепліталися з чудовими мелодійними піснями, в яких звучала любов до рідного краю, до матері. Зі слізьми на очах, з величезним теплом у серці глядачі співали разом з артистом улюблені пісні: «Чорнобривці», «Рідна мати моя», «Ніч яка місячна», «Душі криниця». І в цей час кожен думкою полинув у рідну Україну, в своє місто чи село, згадав дитинство, рідну оселю і найдорожчих людей – батька та неньку.
Пан Богдан розповів про своє дитинство, про те, як став артистом, про театр ім. Франка, в якому він працює. Він є не тільки артистом театру, але й кіно, фрагменти з деяких фільмів ми переглянули.
Ну і звичайно, на вечорі були жарти, сміх, дотепний український гумор, а як же без нього? Це ж Бенюк, а там, де він, – завжди весело, завжди позитив, завжди сміх.
Хочеться слова подяки також скласти і на адресу пана Романа Рудого – заслуженого артиста України, співака, композитора, музиканта.
У залі зібралися українці з різних регіонів: тут і Тернопілля, Львівщина, Івано-Франківщина, Рівне, Вінниця, Черкаси… Гучні оплески і вигуки «браво» неодноразово зливалися з веселими коломийками, українськими народними піснями у виконанні артистів.
Миттєво збіг час, і ось закінчився творчий вечір, але люди не розходяться: автографи, спілкування, фотографії, все це на згадку, на пам’ять. Адже нам тут дуже потрібно відчути подих і тепло української землі, тому що не тільки хлібом єдиним живе людина. І це вдалося зробити нашим гостям – народному артисту України Богданові Бенюку та заслуженому артисту України Романові Рудому.
Дай Боже вам, хлопці, здоров’я козацького, Благословення Господнього, хай талант ваш процвітає і приносить радість усім людям.
І на завершення всі присутні виконали гімн України «Ще не вмерла України ні слава, ні воля, Ще нам, браття-українці, усміхнеться доля!»
Відео з творчого вечора народного артиста України Богдана Бенюка у Лісабоні можна побачити тут: https://www.youtube.com/watch?v=ejIPkzHwvdk&feature=youtu.be

Автори: голова Спілки українців
у Португалії Павло Садоха,
директор культурно-освітнього центру «Дивосвіт» Володимира Кіяк

Українці в Португалії вшанували пам’ять жертв страшних Голодоморів в Україні

Урочисте відзначення 40-річчя Осередку ім. св. Андрія в Норт-Порті

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers