rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Осінній сезон у Норт-Порті, Флорида
  Title
 
 Управа осередку:   1-й ряд: Богдан Боднарук, Дарія
Томашоска, Віктор Лісничий, Микола Компанієць,
Галя Ліснича; 2-й ряд: Віра Боднарук, Євген Томашоский,
Нуся Мацілинська та Орися Свистун (відсутні Клара і
Володимир Шпічки)


  Title
 
 Члени Громадського комітету:
1-й ряд: Леся Попель, Богдана Більовщук, Ліда Бойко,
Рома Ґуран, Віра Боднарук, Катя Стецюк, Галя Ліснича;
2-й ряд: Ненсі Возна, Одарка Горбачевська, Дарія
Томашоска, Анн-Марі Сусла, Євген Томашоский,
Роман Рондяк


У жовтні місяці, після гарячого дощового літа, громадське життя в південно-західній Флориді оживає. Громадський комітет, який складається з членів українсько-американських організацій на цьому терені, 14-го жовтня переглянув календар імпрез усіх організацій, щоб скоординувати дати й оминути конфлікти.

Найближчим часом, 29-го жовтня, 56 відділ СУА планує свій традиційний пікнік для всіх членів громади, а Українсько-Американські ветерани відзначатимуть традиційний день пам’яті ветеранів Америки 12-го листопада за участю офіцерів з України.

18-го листопада Українсько-Американський клуб на своїх сходинах покаже монтаж з відкриття пам’ятника жертвам Голодомору у Вашингтоні.

13-го грудня припадає храмове свято Українського Осередку ім. св. Андрія, і в цей час планується урочисте відзначення 40-річчя осередку, який був заснований сенатором Павлом Юзиком та родиною Різників.

Осередок став народним домом для української громади в південно-західній частині Флориди. Тут було побудовано каплицю, в якій могли відправляти богослужіння українські християнські громади, тут була велика зала з кухнею для проведення громадських віч, спільних українських вечер, забав, доповідей, концертів, також була бібліотека ім. сенатора Юзика. А через кладку побудовано кондомініум для бажаючих проживати близько своєї громади.

З часом каплиця виявилася надто малою для зростаючої громади, де більшість була греко-католиками, і люди зібрали кошти і побудували величний храм Пресвятої Богородиці (відомий як церква св. Марії), з прицерковною залою недалеко від храму.

На нинішній день у капличці осередку відбуваються Служби Божі для православної громади, тут є домівки Українсько-Американських ветеранів, 56 Відділу Союзу українок Америки, Українсько-Американського клубу. Ці організації проводять свої місячні сходини в осередку, як також різні інші імпрези. Громадський Комітет координує діяльність організацій і відповідає за п’ять спільних заходів: свято Злуки земель, свято Шевченка, день пам’яті Чорнобиля, День Незалежності та вшанування жертв Голодомору.

Український осередок ім. св. Андрія, який був запланований основоположниками бути громадським центром для всіх українців південно-західної Флориди, був і продовжує бути ним. Управа осередку на чолі з Віктором Лісничим дружньо працює, щоб осередок мав усі найновіші устаткування, мав приємний вигляд всередині і зовні.

На відзначення 40-річчя осередку планується випуск пропам’ятної брошури, програма на святковому обіді з участю громадського хору; маємо намір запросити членів родини сенатора Юзика та родини Різників. На той час планується відкриття відновленого приміщення бібліотеки ім. сенатора Юзика та освяченого тризуба в честь героїв Небесної Сотні.

Осередок запрошує до членства і радо вітає новоприбулих українців, які цікавляться громадським життя!

Автор: проф. Віра Боднарук,
співголова Громадського комітету

Фото Віктора Лісничого

У Португалії відзначили День захисника України та вручили нагороди волонтерам

Українська греко-католицька катедра св. Миколая

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers