rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ У відповідь на «успіхи» СБУ в Одесі терористи підірвали бомбу під його стінами
Title  
 Після теракту біля СБУ в Одесі 
В Одесі 27 вересня о 5 годині ранку поблизу будівлі головного управління СБУ пролунав надпотужний вибух. У результаті теракту пошкоджено двері, вікна і фрагменти фасаду будівлі СБУ, вибито скло, а місцями і віконні рами в будинках на прилеглих кварталах, постраждали декілька припаркованих автомобілів. Рух вулицею Катерининською було перекрито, поліція взяла під охорону магазини, в яких вибиті вітрини. Тротуари рясно посипані битим склом. На місце пригоди терміново прибули експерти і співробітники вибухотехнічної служби.

Місцеві ЗМІ називають цей вибух найпотужнішим з усіх, які сталися в Одесі за останній рік. Експерти попередньо оцінюють потужність вибухового пристрою близько 5-7 кілограмів у тротиловому еквіваленті. Хвиля від вибуху була такої потужності, що не тільки вибила вікна в будинках у районі декількох кварталів, але і через неї впав один з балконів. А мешканці одного з прилеглих будинків виявилися замкненими у своїй квартирі. Вибухова хвиля заблокувала двері, через що довелося викликати рятувальників. Очевидці розповідають, що гучний звук було чутно в усьому центрі міста, на Слобідці, в районі Аркадії, на Пересипі. Вибиті вікна навіть у будівлі 5-ї міської лікарні, розташованої на відстані більш, ніж 100 метрів від місця події. На щастя, ніхто не постраждав.
За кілька днів до вибуху біля будівлі СБУ зняли з чергувань міліціонерів у цьому районі. Про це журналістам розповіли місцеві мешканці, чиї квартири і будинки постраждали від вибухової хвилі. «У мене повилітали склопакети, вікна, двері. Але найцікавіше, що у нас тут уже багато років чергували два міліціонери. А в останні два дні нікого немає. Навіть наш двірник звернув на це увагу – хлопців прибрали, хлопці не чергують», – заявила Людмила Іванівна, одна з постраждалих.
Не треба бути експертом, щоб зрозуміти, що цей терористичний акт був здійснений заради наруги над СБУ в Одеській області, яке останнім часом аж надто вихвалялося своїми «успіхами» у боротьбі з тероризмом. Тож теракт слід розглядати ще і як акт політичний. Вибухи в Одесі лунали й 17 та 18 вересня. Тож фактом є й те, що теракти відбуваються чомусь лише в Одесі, й не трапляються в інших регіонах України. На даний момент реалізація терактів зростає у зв’язку з подіями на Донбасі. Терористи прагнуть породити у свідомості суспільства думку про нездатність нинішньої місцевої влади контролювати ситуацію у своїх регіонах.
Після аналізу записів камер відеоспостереження, вдалося встановити, що підривники прибули на місце подій на білому автомобілі й на ньому ж потім утекли. За іншими даними, вибуховий пристрій заклав мотоцикліст, скориставшись втратою пильності правоохоронців. Не виключено, що, потягнувши за ці ниточки, вдасться розкрутити весь клубок.
Радник глави МВС України Зорян Шкіряк оперативно повідомив, що в Одесі розгорнута контртерористична операція із залученням спецпідрозділів МВС, Нацгвардії та СБУ. А ще, на його переконання, президент РФ Путін перед від’їздом до США особисто віддав наказ підірвати УСБУ в Одесі. А на своїй сторінці в Facebook Шкіряк написав; «У тому, що цей злочин – справа рук ФСБ Росії – жодних сумнівів. Варто зазначити, що черговий терористичний акт російських спецслужб на території України був чітко спланований заздалегідь. Його головна мета – залякування і попередження».
На думку радника глави МВС, «російські терористи не планували людські жертви. Вони чітко відстежували, щоб під час вибуху поруч нікого не було. Саме тому було вибрано відповідний час для дистанційного приведення в дію вибухового пристрою. Варто зазначити, що ворог може діяти і руками прикуплених ним так званих «патріотичних формувань» для ще більшої дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. Методи впливу НКВС нікуди не зникли, вони працюють і сьогодні».
Водночас, Зорян Шкіряк підкреслив, що головним тіньовим замовником терактів 31 серпня під Верховною Радою і 27 вересня в Одесі є Кремль. «Це – провокаційний сигнал Путіна перед його виступом на Генасамблеї ООН. Таким чином російський диктатор шантажує Україну і весь цивілізований світ! Мовляв, дивіться, ми все можемо, будучи «не при ділі». Враховуючи ще події у Сирії, дії російського агресора цілком передбачувані й очевидні», – заявив радник глави МВС.
28 вересня у мережі з’явилося фейкове повідомлення, що виринули винуватці вибуху в Одесі. Деякі ЗМІ, не вникаючи в його суть, почали тиражувати цю сенсацію. У викладеному в Інтернеті ролику повідомлялося, що відповідальність за вибух біля будівлі Одеського управління СБУ взяла на себе нікому не відома організація «Одеське підпілля».
Коли журналісти міжнародного інформаційного агентства «Vector News» звернулися до спеціалістів з лінгвістичної експертизи, ті одноголосно заявили, що відеозвернення так званого «Одеського підпілля», повністю змодельоване агентами спецслужб Російської Федерації. Московських лицарів плаща й кинджала з головою видали неоковирні морфеми і мовні звороти. Висновок експертів: звернення є результатом халатного ставлення спецагентів ФСБ, які дуже поспішали зі своїм «зверненням від імені підпілля» до часу виступу Путіна в Нью-Йорку.
Знахабнілі терористи вже кинули рукавичку і вступили у відкриту боротьбу з СБУ. Поєдинок ще триває, і, вочевидь, адекватна і досить жорстока відповідь з боку силових відомств не забариться.

Промова Путіна у 8 словах – що західні оглядачі думають про виступ ВВП

У жовтні в Одесі почне діяти перший в Україні «Будинок юстиції»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers