rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Лікування грижі хребта бджолами (апітерапія)
Офіційна медицина вважає цілком виправданим лікування грижі хребта бджолами. Вчені називають цей метод апітерапією. Його суть полягає в тому, що лікар прикладає бджолу до певних точок на спині, а бджола жалить пацієнта, створюючи лікувальний ефект.

Деякі використовують цей метод як самостійне лікування, але краще застосовувати його як додатковий компонент протизапальної терапії у поєднанні з медикаментами і лікувальною фізкультурою.
Лікувальний процес поєднує в собі як дію отрути, так і акупунктуру. Адже поверхня спини містить низку рефлексогенних точок, впливаючи на які можна полегшити біль і прискорити обмін речовин.
У бджолиній отруті основною діючою речовиною є апітоксин. Він має низку властивостей:
– спазмолітична дія. Усуває м’язовий спазм у ділянці хребта, що веде до м’язового розслаблення, зменшення набряку та здавлення нервових корінців;
– зігріває. Досягається шляхом посилення кровообігу в місці укусу. Тепло зменшує біль і запалення;
– посилений кровообіг живить міжхребетні хрящі, що відновлює їх еластичність і пружність;
– протизапальний ефект – усуває запалення і набряк нервових корінців, зменшує хворобливі відчуття;
– стимулює виділення протизапальних гормонів наднирковими залозами.
Проведення апітерапії при міжхребцевій грижі
Слід нагадати, що укус бджіл може викликати сильну алергічну реакцію, аж до анафілактичного шоку. Тому якщо пацієнт зважується на таку процедуру вперше, йому роблять тест – біологічну пробу.
Для цього проводять один укус у нижню третину передпліччя або поперек на 10 секунд. Розвитку місцевої реакції очікують протягом 30 хвилин, а загальної – наступного дня після здачі крові та сечі на аналізи. Якщо змін немає, то до лікування грижі хребта бджолами протипоказань немає.
 Title 
 
Безпосередньо лікувальний курс складається з 50-200 «ін’єкцій». Точну кількість визначає лікар, виходячи зі скарг. Лікування можна проводити двома способами:
1. Застосовуючи прийоми голкорефлексотерапії. Бджіл садять у біологічно активні точки. Вважають, що це підсилює ефект апітерапії.
2. Укус у хворе місце. За підказкою пацієнта або шляхом обмацування напружених м’язів знаходять найболючішу точку і садять туди бджолу. Їх кількість збільшують із кожним сеансом, доводячи до 15-20. Загальна кількість сеансів змінюється від 10 до 20.
Техніка проведення апітерапії
Пацієнт приймає положення лежачи на животі. Хвору ділянку обробляють спиртом. Після цього лікар бере пінцетом бджолу і прикладає на вибрану ділянку.
Після укусу жало «сидить» у товщі шкіри протягом 1-10 хвилин, потім його витягують.
Ранку обробляють маззю з гідрокортизоном.
Після процедури варто полежати ще хвилин 20. У цей час до місця укусу почнуть прибувати ферменти й антитіла, викликаючи посилення кровопостачання, почервоніння шкіри і відчуття тепла.
Бджолина отрута також може потрапляти в організм за допомогою таких фізіопроцедур, як фонофорез або електрофорез. Дія ультразвуку або постійного струму призводить до проникнення отрути глибоко в тканини. Проходять процедуру за 10-15 сеансів, 10-15 хвилин кожен. Однак точно дозувати лікарську речовину в цьому випадку важко, тому цей спосіб поступається вищезазначеному.
Також існує ін’єкційна форма бджолиної отрути, що випускається під назвою «Апіфор». Апітоксин вводиться шприцом у відповідні точки спини. Дозується препарат у цьому випадку точно, але хворі після процедури скаржаться на сильний біль – порівняно з укусами бджіл.
На час проведення терапевтичного курсу хворому слід уникати алкоголю, важкого фізичного навантаження. У харчуванні повинні переважати рослинні і молочні продукти.
Протипоказання
Як і будь-який нетрадиційний метод, лікування грижі хребта бджолами має свій список протипоказань:
– особиста непереносимість укусів не тільки бджіл, але й ос, джмелів, шершнів;
– гострі інфекційні захворювання, туберкульоз;
– загострення хронічної хвороби;
– вагітність;
– злоякісні новоутворення;
– хвороби внутрішніх органів: печінки, нирок, підшлункової залози;
– хвороба Аддісона (брак гормонів);
– стан після вакцинації протягом
1 місяця.

Подолання сили тяжіння: про проблему зайвої ваги

У світі дедалі частіше використовують антибіотики

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers