rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Свято Першого дзвоника у школі українознавства при Українському Православному кафедральному соборі св. кн. Володимира у Чикаго
 Title 
 
Перший день школи – завжди подія неординарна. Щороку свято Першого дзвоника має своє особливе, неповторне забарвлення. І зумовлено це не тільки порою року чи погодою, яка міняється у Чикаго так несподівано і часто, а, можливо, навіть більшою мірою, обличчями. 12 вересня у школі українознавства при катедральному соборі св. кн. Володимира обличчя були різні: нові – з виразом очікування невідомого, та вже знайомі – з виглядом задоволення від зустрічі зі старими друзями, але кожне з цих облич випромінювало радість.

Зі самого ранку до нашого шкільного будинку почали сходитися діти, батьки та вчителі, святково вбрані у вишиті сорочки, щасливі бачити та вітати один одного. Вражала кількість новачків, які виглядали трохи розгублено, але з допомогою інших успішно знаходили свої класи.
Традиційно все почалося з подячного молебню у соборі св. кн. Володимира. Після молитви о. Іван щиро привітав учнів, учителів та батьків з початком нового навчального року та дав короткі настанови дітям.
Після спільної фотографії на сходах собору програма продовжилась у прицерковній залі, де відбулася святкова лінійка з Першим дзвоником, право надати який було доручено учневі дев'ятого класу Тарасові Хабі та учениці першого класу Саманті Дячик. Усіх присутніх щиро привітала новий Генеральний консул України в Чикаго п. Лариса Герасько. Пані консул побажала всім успішного навчального року та подякувала за підтримку нашої національної культури і традицій. На святковій лінійці також лунали віршики-привітання, а першокласники отримали свої перші букварики.
Після лінійки наша школа мала змогу побачити ще одне нове обличчя – керівника нової танцювальної групи при соборі св. кн. Володимира, хореографа та балетмейстера-постановника п. В'ячеслава Тіхонова, який розповів про свій досвід роботи з дитячими колективами в Україні. Після неформального спілкування з учителями, батьками та дітьми п. В'ячеслав одразу ж почав заняття із зацікавленими учнями. Виглядало, що всі учасники цього першого уроку отримали задоволення від такої приємної несподіванки.
Ось такі «осінні барви» приніс нам перший день школи: радісні та сповнені добрих сподівань. Щастя вам і успіху у навчанні, маленькі українці!

Title
Title
Title
Title
Title
Title


Фото Світлани Лимар

І знову школа нас вітає...

Парафіяльний фестин при УКЦ св. Володимира й Ольги

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers