rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Порошенко закликав Сайдіка відрадити бойовиків від проведення псевдовиборів

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із представником ОБСЄ у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Мартіном Сайдіком, під час якої наголосив на необхідності відмови бойовиків від проведення незаконних виборів на Донбасі та закликав негайно розпочати в рамках підгрупи з політичних питань обговорення модальності проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей відповідно до українського законодавства та з дотриманням стандартів ОБСЄ.
Про це у вівторок, 1 вересня, повідомили у прес-службі голови держави.
«Ми маємо провести вибори виключно так, як про це йдеться у Мінських домовленостях, – відповідно до українського законодавства та базуючись на принципах БДІПЛ, за участі іноземних спостерігачів, які гарантуватимуть дотримання стандартів ОБСЄ. Вибори мають бути вільними та чесними», – наголосив Порошенко.
Президент відзначив повне виконання українською стороною своїх політичних зобов’язань за Мінськими домовленостями від 12 лютого 2015 року, що стосуються, зокрема, проведення конституційної реформи в Україні у сфері децентралізації.
Сайдік привітав ухвалення 31 серпня Верховною Радою в першому читанні змін до Конституції у сфері децентралізації. Він також висловив співчуття з приводу ескалації насилля навколо парламенту, що призвело до людських жертв, та підтримав рішучі заходи президента України з проведення ефективного розслідування та притягнення до відповідальності винних.
Сторони також привітали реалізацію домовленості щодо встановлення режиму припинення вогню, досягнутої за ініціативи президента України, та висловили сподівання, що він набуде сталого характеру.
Під час обговорення діяльності підгрупи з соціально-економічних питань Порошенко запевнив у готовності української сторони реалізовувати попередньо погоджені проекти щодо відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу, необхідною передумовою чого має стати неухильне дотримання бойовиками режиму припинення вогню.
Голова держави під час зустрічі наголосив на необхідності суттєвого посилення Тристоронньою контактною групою безпосереднього політичного керування діяльністю діючих у її складі чотирьох робочих підгруп з безпекових, політичних, гуманітарних та соціально-економічних питань. З цією метою Порошенко закликав представників України, РФ та ОБСЄ в Тристоронній контактній групі налагодити та підтримувати регулярні робочі контакти.
«Ми маємо зробити все можливе, щоб механізм Тристоронньої контактної групи став більш ефективним та дієвим», – зазначив Порошенко.
Президент також закликав до безумовного виконання Мінських домовленостей зі звільнення полонених за принципом «всіх на всіх», а також незаконно утримуваних на території Російської Федерації громадян України: Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка та інших.
Нагадаємо, 26 серпня в Мінську відбулася зустріч учасників Тристоронньої контактної групи. Також представники України, РФ та ОБСЄ провели консультації з представниками бойовиків. Спецпредставник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдік за підсумками засідання групи заявив, що її учасники вважають за необхідне вимагати припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.
Пізніше, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер ФРН Ангела Меркель під час телефонних перемовин з президентом РФ Володимиром Путіном, що відбулася ввечері 29 серпня, домовилися про всеосяжне припинення вогню, починаючи з 1 вересня.
1 вересня відбулася відеоконференція Тристоронньої контактної групи за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей. Як заявила прес-секретар колишнього президента України Леоніда Кучми, який є представником України в Тристоронній контактній групі, Дарка Оліфер, підписання Тристоронньої угоди контактною групою з врегулювання ситуації на Донбасі про відведення озброєнь калібром менше, ніж 100 мм, заплановано на 8 вересня в Мінську.

Вперше за роки незалежності

Кабмін у військовій доктрині назвав

Росію супротивником і агресором

Кабінет міністрів у проекті воєнної доктрини вперше за всі роки незалежності України противником і агресором назвав Росію.
Про це на брифінгу в Одесі заявив прем`єр-міністр Арсеній Яценюк.
За його словами, проект доктрини перебуває на розгляді в Раді національної безпеки і оборони.
«У проекті доктрини вперше за всі роки незалежності України чітко визначено противника і агресора, яким є Росія», – сказав Яценюк.
Він зазначив, що Збройні сили України потребують повної модернізації, заплановано будівництво чотирьох корветів, і в державному бюджеті передбачено кошти на їх будівництво.
Коментуючи навчання « Сі Бриз-2015», Яценюк заявив, що місце, де вони проводяться, свідчать про підтримку України Сполученими Штатами Америки.
Він додав, що Чорне море має бути безпечним, і Російська Федерація повинна розуміти, що будь-яку агресію буде припинено.
Раніше Яценюк заявляв, що «Україні потрібна нова оборонна доктрина з чітким визначенням, хто є агресором і хто – загрозою».
«У новій оборонній доктрині Росія повинна бути визнана як держава-агресор, основна і єдина країна, яка загрожує територіальній цілісності та національній безпеці України», – сказав Яценюк.
17 вересня 2014 року розпорядженням Кабміну був затверджений план заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Один з 488 пунктів плану свідчить, що нова редакція Воєнної доктрини України разом з держпрограмою розвитку Збройних сил країни, озброєння і військової техніки, а також інші документи оборонного планування повинні бути розроблені до грудня 2015 року.

До України приїдуть техаські рейнджери для

підготовки інструкторів спецназу КОРД

В Україну наприкінці вересня приїдуть 10 техаських рейнджерів, які почнуть відбір і навчання 25 співробітників спецпідрозділу МВС «Сокіл». Надалі ця група в якості спеціальних інструкторів увійде до підрозділу спеціального призначення КОРД Національної поліції України.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.
Домовленість про це була досягнута під час зустрічі представників групи спеціального призначення Дивізіону Техаських рейнджерів і голови МВС Арсена Авакова.
«Правоохоронці США зазначили, що всі їхні зусилля, як і зусилля численних партнерів, спрямовані на максимально ефективне для України використання свого досвіду в реформуванні МВС України. Крім того, представники Дивізіону заявили про намір допомогти майбутньому спецпідрозділу Національної поліції України обладнанням», – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, за словами Авакова, перші підрозділи спецназу МВС КОРД з’являться до кінця року. Як розповів спікер міністерства Артем Шевченко, в КОРД візьмуть «Сокіл» та найкращих бійців батальйонів, які нині служать на сході країни: «Спецпідрозділ налічуватиме 5 тис. бійців по всій країні. Перед ними стоятимуть класичні завдання спецназу, але через війну буде збільшено кількість озброєння й обмундирування. Основа КОРД – це бійці «Сокола» плюс найкращі з 36 батальйонів (рот) МВС». За його словами, бійці будуть отримувати близько 15-20 тис. грн. на місяць. Вони будуть задіяні в спецопераціях, де сил і озброєння звичайних поліцейських недостатньо. Наприклад, на затриманні озброєних та особливо небезпечних злочинців, під час штурму об’єкта, де, наприклад, забарикадувалися ОЗУ.
Дивізіон Техаських рейнджерів – підрозділ правоохоронних органів з юрисдикцією в штаті Техас (США). Базується в столиці штату Остіні.
Техаські рейнджери займаються розкриттям різних злочинів (від убивств до корупції), діють як детективи, займаються охороною губернатора Техасу, розшукують втікачів.

У Сімферополі ввірвалися з обшуком

до 69-річної матері комбата «Криму»

У Сімферополі російські спецслужби провели обшук у квартирі матері командира батальйону «Крим» Станіслава Краснова. Про це повідомляється на сторінці Краснова у Facebook.
«Російські спецслужби виламують у Сімферополі двері у моєї матері», – написав Краснов вранці 1 вересня і в коментарях додав, що «адвоката немає, уже увірвалися в квартиру, все перевертають».
Дмитро Сотников також повідомляє, що постанову на обшук винесено головою Київського районного суду Сімферополя – Долгополовим А. Н.
«Понятих, звісно, привели зі собою. Швидше за все, це співробітники, у порушення УПК РФ. Прийшло близько 12 осіб (так само, як і при обшуку дружини Олександра Костенка – Ольги Уколової)», – пише він.
«Тепер так модно: вламуватися до безпомічних людей (жінок із дітьми, літніх жінок) колективно, як до ворогів народу! І час обрано не випадково: ранок, щоб почати штурм, поки людина ще не прокинулася, нічого не розуміє», – додав Сотников.
Він зазначив, що матері Станіслава Краснова – Надії Олександрівні – 69 років, 40 із яких вона присвятила Міжнародному Червоному Хресту в Криму. «Медсестра вищої категорії, має безліч нагород у галузі медицини», – наголосив він.
Пізніше він повідомив, що в матері комбата «Крим» Краснова, «як і очікувалося, нічого не знайшли, адже з моменту від’їзду Стаса на материк цей обшук був уже третій», причому, раніше обшукували «не лише квартиру, але й підвал і околиці».
«Не виявивши нічого більш-менш корисного для своєї роботи, оперативники переписали телефонну книжку й номери телефону в мобільнику для встановлення «прослушок». Щоправда, на це буде потрібен дозвіл суду, але з такими суддями, як Долгополов, гадаю, рішення довго чекати не доведеться!» – написав Сотников.
«69-річна жінка зараз у стресовому стані. Вона дуже налякана. Копію протоколу їй не дали. Попросили приїхати за копією в СК (Слідчий комітет)», – повідомив він.
Як відомо, Слідчий комітет РФ по Криму порушив кримінальну справу проти Краснова, якого називає членом «Правого сектора» і звинувачує у «підбуренні, ненависті чи ворожнечі за ознакою приналежності до соціальної групи, скоєних з використання ЗМІ» (ч. 1 ст. 282 КК РФ).

Стрічка «Незламна» змагатиметься

у конкурсі німецького кінофестивалю

У Берліні з 17 по 25 жовтня відбудеться Міжнародний кінофорум PRIX EUROPA 2015. Телевізійна версія «Незламна/Battle for Sevastopol» спільного виробництва «Кінороб» та «Новые Люди» номінована у категорії TV fiction.
У цій категорії серіал буде змагатися ще з 25 конкурсантами.
PRIX EUROPA відрізняється своїм унікальним складом журі, відкритим для усіх виробників програм з усього континенту. Кожен конкурс оцінюється в рамках публічної та відкритої дискусії. Такий прозорий процес дає можливість фестивалю стати не лише першокласною платформою для навчання, але і багатофункціональним ринком.
Нагадаємо, що у 2012 році український військовий міні-серіал «Балада про Бомбера» також був номінований у категорії TV Fiction.
PRIX EUROPA – європейський фестиваль, де щорічно представляють найкращі європейські теле-, радіо- та онлайн продукти з метою їх подальшого просування по території усієї Європі та підтримки їх міжнародної дистрибуції.
Нагадаємо, «Незламна» – це реальна історія про українку, яка стала відомою на весь світ жінкою-снайпером. На її рахунку – 309 убитих ворогів, дружба з Елеонорою Рузвельт і промова в Чикаго, яка змінила перебіг Другої світової війни. Стрічка – один із наймасштабніших українських кінопроектів із бюджетом у 5 мільйонів доларів. Значна частина знімальної команди і актори – українці. У фільмі звучить музика «Океану Ельзи».

Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers