rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Медіа-бізнес Курченка може стати державним
Як повідомляє Hubs, екс-олігарх не може знайти 200 млн. гривень для погашення боргу перед «Укрексімбанком». Застава за цим кредитом – медіа-бізнес Курченка.

Виплативши майже весь борг державному «Укрексімбанку», компанія екс-олігарха «Ветек медіа інвест» залишилася винна багатомільйонну суму за обслуговування кредиту.
Медіахолдинг, який сперечається з американським Forbes за право випускати однойменний журнал, намагається оскаржити цей борг. Наразі з перемінним успіхом.
Компанії Курченка залучали кредит «Укрексімбанку» для купівлі UMH Group. Саме позиченими у держбанку грошима Курченко восени 2013 року розплатився з медіамагнатом Борисом Ложкіним (зараз той очолює Адміністрацію президента). Але отримавши від позичальника майже всю суму кредиту, банк нарахував багатомільйонні борги за його обслуговування та управління.
Як випливає з матеріалів судових справ, компанія екс-олігарха заборгувала держбанку 190 млн. гривень і близько 80 000 доларів. Близько 50 млн. гривень із цієї суми – тіло кредиту, інше – комісія та відсотки за управління кредитною лінією.
Ще кілька років тому ці цифри були б незначними для молодого олігарха, який за короткий час став власником UMH Group, ФК «Металіст» і Одеського нафтопереробного заводу.
Але після зміни влади в Києві, вимушеної еміграції і потрапляння до списку санкцій країн Європи та США грошей і впливу у Курченка поменшало.
Як повідомляли раніше, у серпні американський видавничий дім «Forbes» позбавив права на використання цього бренда «UMH Group» Курченка.

Американська Westinghouse може замінити Росію як постачальника ядерного палива в Україну

Ділити економно: про поділ України на регіони

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers