rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Американська Westinghouse може замінити Росію як постачальника ядерного палива в Україну
 Американська компанія Westinghouse може замінити російську компанію «ТВЕЛ» як постачальника ядерного палива в Україну. Про це йдеться у документі ДП «НАЕК «Енергоатом», який має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

«Зараз тільки одна активна зона енергоблока № 3 ВП ЮУАЕС на 1/2 частини складається з ядерного палива виробництва компанії Westinghouse. 30 грудня 2014 року між компанією Westinghouse і ДП «НАЕК «Енергоатом» укладено додаток № 13 до Контракту від 30.03.2008 № 1. Додаток № 13 передбачає можливість збільшення обсягу щорічного постачання ядерного палива до тринадцяти перевантажень, тобто, передбачена можливість забезпечення всіх тринадцяти енергоблоків з реакторами ВВЕР-1000 АЕС України ядерним паливом виробництва компанії Westinghouse», – йдеться у документі.
Зазначимо, забезпечення 15 енергоблоків АЕС України ядерним паливом здійснюється за контрактами з компанією ВАТ «ТВЕЛ» (РФ) і компанією Westinghouse.
Умовами контрактів з компанією «ТВЕЛ» передбачено постачання ядерного палива в обсягах, які можуть повністю забезпечити потреби в ядерному паливі для перевантаження всіх енергоблоків АЕС України – 13 енергоблоків ВВЕР-1000 і 2 енергоблок ВВЕР-440).

Довідка
Співробітництво ДП НАЕК «Енергоатом» із Westinghouse було розпочато у рамках міжурядової угоди між США і Україною від 2000 року за кваліфікацією ядерного палива для України і продовжено у рамках комерційного контракту, підписаного в 2008 році.
Тепловидільні елементи ТВС-W американської компанії Westinghouse використовуються на Південноукраїнській атомній електростанції. У червні 2012 року під час планово-запобіжного ремонту на Південноукраїнській АЕС було виявлено, що поставлені Westinghouse паливні збірки механічно пошкоджені і непридатні до подальшої експлуатації. Причиною відмови збірок визнано вади в їхній конструкції.
Спільний аналіз характеру цих відхилень фахівцями АЕС і Westinghouse показав, що їх було одержано під час операцій із завантаження ТВС-W у ремонтний період 2011 року.

Медіа-бізнес Курченка може стати державним

Ділити економно: про поділ України на регіони

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers