rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

У День Незалежності Порошенко вирушить до Берліна говорити

з Олландом і Меркель про Донбас

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд зустрінуться в Берліні 24 серпня для обговорення загострення ситуації на Донбасі. Про це повідомляє агентство Reuters.
«Це турбує. Військові операції повинні припинитися, і зброя може бути відведена... По-друге, ми повинні визначити умови для виборів на Донбасі», – цитує видання слова міністра закордонних справ Франції Лорана Фабіуса.
Він також висловив сподівання, що зустріч 24 серпня дозволить просунутися по обох пунктах.
У той же час джерело «Інтерфакс-Україна» уточнює, що Порошенко вирушить до Берліна в другій половині дня, після завершення всіх заходів, пов’язаних зі святкуванням Дня незалежності.
Співрозмовник агентства уточнив, що на зустрічі буде обговорюватися питання деескалації ситуації на Донбасі, а також активізація обстрілів позицій Збройних сил України та підконтрольних владі України населених пунктів з боку бойовиків.
Згідно з інформацією, переговори лідерів трьох країн відбудуться з ініціативи глави України.
Як відомо, Німеччина і Франція мають намір ініціювати переговори з Росією з питання запобігання подальшого загострення ситуації в Донецькій і Луганській областях.

 Звіт ОБСЄ: Сартану обстрілювали

із застосуванням забороненої артилерії.

Загинуло троє мирних мешканців

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі відзначає, що обстріл селища Сартана, що поблизу Маріуполя, відбувся із застосуванням забороненої мінськими домовленостями артилерії, яка повинна була бути відведена на певну відстань від лінії розмежування.
Про це йдеться у звіті місії за 17 серпня.
Зокрема, інструктори ОБСЄ зазначають, що відвідавши підконтрольне уряду України селище Сартана (на відстані 15 км на північний схід від Маріуполя), місія оглянула і здійснила аналіз 11 воронок, прийшовши до висновку, що вогонь вівся, здебільшого, з боку сходу (з боку бойовиків – ред.) із застосуванням 122-мм або 152-мм артилерійських снарядів.
За свідченнями мешканців селища, в результаті обстрілу двоє цивільних осіб були вбиті і шестеро – отримали поранення. Пізніше МВС уточнило, що загинуло три особи.
Представники місії згодом перевірили інформацію про постраждалих громадян, відвідавши дві лікарні в Маріуполі, де їм повідомили, що серед постраждалих одна дівчина втратила ногу.
Міський голова Маріуполя Юрій Хотлубей повідомив місії, що обстріл стався пізно попередньої ночі, призвів до пошкодження 54 будинків, 5 з яких були повністю зруйновані.
Місія на місці інциденту оглянула 25 пошкоджених будинків.

Міноборони «добудовує» три лінії оборони, про

повну готовність яких Мінрегіонбуд відзвітував

ще місяць тому

У Міністерстві оборони заявляють, що три лінії фортифікаційних споруд загальною кількістю 268 штук готові «майже на 100%».
Про це йдеться в повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті Міноборони.
«Три лінії фортифікаційних споруд готові майже на 100%. Загальна їх кількість – 268, 240 з яких будували силами облдержадміністрацій, а 28 – Збройних сил України. Перша лінія контролюється ЗСУ, друга і третя охороняються частинами Нацгвардії», – сказано в повідомленні.
«До будівництва споруд долучалися 20 областей і 5 тисяч будівельників. Крім цього, будували споруди і місцеві мешканці, що дало їм можливість у такий важкий час отримувати в день від 250 до 300 гривень заробітної плати», – також зазначають у Міноборони.
За словами представника Центрального управління інженерного забезпечення полковника Сергія Марценюка, під час випробувань фортифікації витримали вогонь усіх видів стрілецької зброї, гранатометів, мінометів і важкої артилерії.
«Фортифікації вже довели свою реальну ефективність у бойових умовах. Під час боїв під Мар’їнкою, де були зведені фортифікаційні споруди, ворог зазнав значних втрат, але так і не зміг прорвати нашу лінію оборони, – заявив Марценюк.
Відзначимо, ще 21 липня в Міністерстві регіонального будівництва заявляли, що будівництво фортифікаційних споруд на сході України завершено на 100%. Глава відомства Геннадій Зубко звітував, що «в цілому, на трьох лініях оборони було побудовано 300 оборонних споруд, 600 кілометрів фортифікацій з використанням 12 тисяч бетонних конструкцій».

Суд відпустив 3 бойовиків, які здалися

правоохоронцям

На Донеччині звільнили від кримінальної відповідальності ще 3 бойовиків, які здалися правоохоронцям.
Про це інформує у вівторок, 18 серпня, прес-служба прокуратури Донецької області.
Встановлено, що троє мешканців Волноваського району, Донецької області, обіймаючи посади заступника чергового помічника начальника та молодших інспекторів відділу охорони Волноваської виправної колонії № 120 так званого «управління Державної служби виконання покарань «МВС «ДНР», вступили до лав терористів.
У травні 2015 року правопорушники добровільно здалися представникам правоохоронних органів України та зізналися в протиправній діяльності в інтересах терористичної організації «ДНР», а також підготовці та здійсненні низки злочинів.
Згідно зі законодавством України, особи, які добровільно повідомили правоохоронним органам про терористичну діяльність та сприяли розкриттю злочинів, вчинених у зв’язку зі створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняються від кримінальної відповідальності, наголошують у прокуратурі.
Враховуючи той факт, що чоловіки здалися правоохоронцям та у повному обсязі визнали свою вину, ухвалою суду їх звільнено від кримінальної відповідальності.
У прокуратурі нагадують, раніше суд аналогічним чином звільнив від кримінальної відповідальності мешканця міста Маріуполь, який сприяв діяльності терористів «ДНР» та також працював у Волноваській виправній колонії.

Кілька організацій об’єдналися в

«Дім вільних людей» для допомоги переселенцям

із Криму і Донбасу

У Києві відкрився центр під назвою «Дім вільних людей», який об’єднав кілька громадських організацій, що займаються допомогою вимушеним переселенцям у результаті анексії Криму і війни на Донбасі.
У цьому центрі організації «КримSOS», «Схід-SOS», Центр зайнятості вільних людей, «Новий Донбас» надаватимуть допомогу переселенцям у форматі «єдиного вікна» з різних питань.
«Це допомога буде як юридична, так і психологічна, допомога по соціальній адаптації, з працевлаштування переселенців і з інших питань», – сказала на презентації центру координаторка громадської ініціативи «КримSOS» Таміла Ташева.
Представниця організації «Новий Донбас» Лариса Артюгіна зазначила, що переселенці, крім конкретної допомоги, пов’язаної з пошуком житла, роботи, також мають потребу в гарному людському ставленні і в підтримці культурного характеру.
«Ми намагаємося витягнути людей з війни в мирне життя, зокрема, через культуру і налагодження діалогу», – зазначила вона.
Координатор ініціативи «Схід-SOS» Олександра Дворецька висловила надію на те, що в майбутньому органи державної влади України нададуть громадським організаціям допомогу для того, щоб вони могли підтримувати переселенців, хоча б у тому, щоб допомогти з орендою приміщення для роботи.
Центр «Дім вільних людей» розташований у Києві, на Подолі, за адресою: вул. Фрунзе, 13-д. Центр наразі працюватиме півроку, але організатори сподіваються на залучення коштів для подальшого довготермінового його функціонування. Проект здійснюється за фінансової підтримки США з міжнародного розвитку (USAID).
Зазначимо, станом на 27 липня 2015 взяті на облік 1 млн. 401 тисяча 113 переселенців, або 1 099 852 родини з Донбасу та Криму.
Міністр соціальної політики України Павло Розенко назвав ситуацію, що склалася в Україні з тимчасово переміщеними з окупованих територій особами, в десятки разів важчою для держави, аніж ситуація після Чорнобильської катастрофи.

Нацкомісія затвердила план щодо запуску

в Україні 4G

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, ухвалила рішення затвердити план заходів щодо впровадження технології зв’язку 4G (LTE) в Україні.
Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні у вівторок, 18 серпня, передає УНІАН.
За словами представника НКРЗІ, даний план заходів передбачає звільнення першого і другого цифрового дивідендів, проведення заходів щодо електромагнітної сумісності радіоелектронних засобів, рефармінг радіочастотного ресурсу та впровадження технологічної нейтральності.
За результатами проведення відповідних заходів НКРЗІ має намір у встановлені раніше президентом України Петром Порошенком терміни провести тендер з видачі ліцензій на 4G-зв’язок.
Як зазначив голова НКРЗІ Олександр Животовський, затверджений регулятором план раніше був погоджений з операторами, профільними асоціаціями та держорганами. До кінця поточного тижня даний план заходів буде оприлюднений на офіційному сайті комісії.
Животовський повідомив, що надалі затверджений план буде скеровано на узгодження з 8 органами виконавчої влади і, в кінцевому підсумку, повинен пройти схвалення уряду.
«Зараз часто запитують, чи є реалістичним впровадження 4G у 2017 році? Це залежить від того, як злагоджено ми будемо всі разом працювати з галуззю та з державними органами над дотриманням цього плану», – додав голова НКРЗІ.
Нагадаємо, 23 липня президент Порошенко підписав указ про початок роботи щодо впровадження технології 4G в Україні.
За словами голови НКРЗІ Животовського, для видачі частот під 4G регулятор має намір провести аудит радіочастотного ресурсу України із залученням міжнародних експертів, після чого буде складена дорожня карта щодо використання частот. Фінансуватися дані послуги будуть за рахунок учасників ринку (операторів).
При цьому він додав, що терміни впровадження 4G в Україні у 2017 році, які раніше були задекларовані президентом, є «досить реальними».

Сорочинський ярмарок почав приймати гостей

У селі Великі Сорочинці, Миргородського району, Полтавської області розпочався традиційний ярмарок. Про це повідомляє офіційний сайт Сорочинського ярмарку.
«У теплі літні дні, з 18 по 23 серпня, в селі Великі Сорочинці, Миргородського району, Полтавської області, свої гостинні обійми для учасників і відвідувачів розкриває Національний Сорочинський ярмарок», – йдеться в повідомленні.
Цього року захід проходить під гаслом «Україна – єдина родина!»
Організатори повідомляють, що на сценах ярмарку будуть виступати більше 3000 учасників творчих колективів, зокрема, майже 350 дітей. У вечірніх концертах візьмуть участь Марія Яремчук, DZIDZIO, «Лісапетний батальйон», гурт «Друга ріка», Володимир Дорош і група «Гармонія».
Місцеве управління МВС відзвітувало про відсутність правопорушень на відкритті ярмарку. За словами начальника Миргородського міськвідділу міліції, ярмарок почався мирно і без пригод.
Під час підготовки до ярмарку застосували безпрецедентні заходи безпеки: встановили кілька контрольних меж, територію обладнали камерами відеоспостереження.
Нагадаємо, в травні пожежа знищила частину експозиції Сорочинського ярмарку.

 Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers