rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Храмове свято в Українському Православному Соборі св. кн. Володимира
 Title 
  Title
  Title
Неділя 2 серпня видалась особливим днем для української православної парафії собору св. кн. Володимира і багатьох прихильників і друзів нашої громади. Як уже здавна повелося, храмовий празник – це не тільки святкування, але і вияв активного громадського і культурного життя парафії. Цього року парафіяльною управою собору було вирішено провести святкування у формі пікніка-фестивалю з багатою культурною програмою. До підготовки свята було залучено велику кількість парафіян та друзів нашої громади. Усі вони самовіддано працювали для того, щоб наш фестиваль вийшов цікавим і веселим.
Розділити радість парафіян, прихожан та гостей до нас прибув Преосвященніший владика Даниїл – єпископ Західної Єпархії Української Православної Церкви в Сполучених Штатах Америки та Предстоятель собору, який щойно у суботу ввечері прилетів до Чикаго прямо з України. Владика Даниїл разом із Предстоятелем УП
  
  
  
Ц в США Високопреосвященнішим митрополитом Антонієм та Предстоятелем УПЦ у Канаді Високопреосвященнішим митрополитом Юрієм брав участь у святкуванні Дня Хрещення Русі-України в Києві. Владика Даниїл поділився враженнями про ці події на проповіді під час Божественної Літургії та у приватних бесідах з парафіянами та гостями.
По закінченні Служби Божої, яку очолив Преосвященніший єпископ Даниїл у співслужінні з настоятелем собору о. Іваном Лимарем та протодияконом Андрієм Фрончаком, а також одинадцяти вівтарних прислужників, відбулося освячення нових прапорів на площі біля собору. Під звуки гімну Сполучених Штатів Америки й України зірково-смугасте та жовто-блакитне знамена було піднято. Багато хто з присутніх не змогли стримати сльози у цю хвилюючу мить.
Після благословення їжі гості насолоджувалися смачними стравами, приготовленими нашими волонтерами, а також – охолоджувальними напоями.
Чудова мистецька програма, підготовлена і проведена п. Анною Лукач, додала усім святкового настрою і веселості. Гурт «Іка Sound Band» чудово провів музичну частину та озвучення свята. Своїм музичним та драматичним талантом нас розважали: Ігор Нікітенко, Люба Лукашевич, Тетяна Кулинич, Віктор Ільницький, гурт «Гармонія», Ярослав Василишин, Наталя Кисіль, Христина Доскочинська, Володимир Дуда, Ольга Цвинтарна, Дмитро Цвинтарний, Михайло Бойчук та музиканти гурту «Водограй» – Роман Панько, Андрій Іванців і Михайло Стрієшин.
Маленькі гості були у захопленні від надувного ігрового майданчика, який був розташований на прицерковній території.
У конкурсі вишиванок взяли участь усі бажаючі, але перше місце здобула наша молода парафіянка Діана Думка. На нашому святі також проводилась лотерея. Перший приз, телевізор з п'ятдесятидюймовим екраном, був наданий Кредитовою Спілкою «Самопоміч». Його виграли наші друзі: п. Адам Лехняк, п. Олег Мелешко та п. Ярослав Хрін. Порадившись, вони вирішили віддати виграш на потреби нашого собору.
Весела музика і танці продовжувались до пізнього вечора.
Управа та всі парафіяни собору св. кн. Володимира щиро вдячні всім тим, хто прийшов підтримати нашу громаду, а також нашим спонсорам: Кредитовій Спілці «Самопоміч», Kasia Deli, Andy's Deli, кафе Shokolad, Ann's Bakery.
Особлива подяка нашим друзям:
о. Миколі Буряднику, настоятелеві церкви св. Йосифа Обручника, п. Юрієві Матвіїшину, голові церковного комітету собору св. Миколая, та п. Дарії Кульчицькій, які своєю доброю порадою і підтримкою допомогли нам провести свято якомога краще.
Хочеться вірити, що фестиваль собору св. кн. Володимира 2 серпня 2015 року покращить розвиток нашої парафії, зробить її більш знаною в українській околиці, а нові прапори біля нашого собору будуть символізувати нові злети нашої громади.

Title
Title
Title
Title
Title
Title

Фото Світлани Лимар

Спілка Української Молоді в Америці росте Створено новий відділ Юнацтва СУМ осередку СУМ у Чикаго

Церковний фестиваль згуртував громаду

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers