rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ На фестинах у Des Plaines
 Title 
 Title 
 Title 
...Родина, родина – від батька до сина... Вічно живі і ніколи невмирущі слова золотого голосу України – Назарія Яремчука... Саме він, закоханий у пісню, з великою синівською любов’ю до рідної землі так звеличив у пісенному жанрі нашу матінку-Україну. І опираючись на цю чудову назву пісні, парафія св. вмч. Юрія-Переможця минулої неділі провела свій традиційний літній фестиваль «У колі великої родини».Спекотним і дощовим видався недільний день для Чикаго і передмість. Але ніщо не злякало людей, одягнувши чудові вишиванки, завітати до нас на посілість. Не повірите: українці, росіяни, білоруси, поляки, чехи, румуни, греки – який різношерстий перелік людей різних націй, але одного духу, духу любові до України, духу підтримки і розуміння нас і нашої держави у нелегкі часи бід, негараздів, війни...

Саме у неділю ось ці люди різних національності показали своє справжнє обличчя братської любові. Після урочистої Божественної Літургії на церковне обійстя, заквітчане в державну символіку, квіти, жовто-блакитні стрічки, прапорці, урочисто, під українську «Величальну», гостинно запросив всіх гостей знаменитий і всім знайомий гурт «Обрій», чудові виконавці пан Василь Пик та Роман Панько. Зі словом привіту, щирої усмішки, звернувся до всіх присутніх настоятель – керуючий Чиказько-Детройтської Єпархії УАПЦ Західної Європи та діаспори високопреосвященний митрополит Авель. Владика порушив важливу тему родини як сім’ї, домашнього оберегу, родини – нації, заглянувши своїми словами у сиву давнину та витоки становлення нашої держави та побудови міцної сім’ї. І на такій цікавій ноті прозвучала знаменита пісня Назарія «Родина». Цікавий і глибоко змістовний сценарій владики Авеля вражав, адже вірші, складені самим владикою, і проза змінювалися піснями пана Василя та пана Романа: «Україні», «Виростеш ти, сину», «Зеленеє жито», «Рідна мати моя», «Мамина вишня» та інші, які виконувалися просто, щиро, змістовно. Тай сам владика потішив гостей піснями своєї юності «Перелаз», «Стежечко моя».
Свій творчий доробок подарував гостям маестро, прекрасний володар бандури пан Іван Шміло. Голос, віртуозність пальців на струнах – це щось казкове і магічне: «Корабель», «Мамо, не плач, я повернуся знову», «Небесні хоругви», «Мамина світлиця», «Пливе кача по Тисині»... Ці та багато інших пісень щиро дарував бандурист присутнім, які засипали співака аплодисментами та вигуками «браво».
Гумор, жарти, танці, забава… Все, начебто, переплелося у веселковий вінок до підніжжя престолу Отця Небесного, Матері нашої України. А яке свято без подарунків, призів та лотереї... Саме у неділю отримала свій щасливий виграш – справжнє намисто з перлів – пані Марія Купчак та перстень з діамантами – одеситка пані Юлія Адепт. Варто зазначити, що всі коштовності на лотерею подарувала нам наша парафіянка пані Сусанна Головіна. А ще – чудовий торт, виготовлений на акцію, дістався також пані Юліі Адепт, яка купила торт і почастувала всіх.
Але ж яке свято без кухні та смачної їжі, шашликів та ковбасок... Треба дати належну оцінку нашим сестричкам за майстерність і фантазію столу. Щиро дякуємо: Галині Прокопів, Валентині Вишневській, Тетяні Полені, Галині Равлик, Зіні Русаненко, Марічці Хацевич, Ірині та Світлані Дащенкам, Галині Попадюк, парафіяльній матусі пані Євгенії Сіденко.
Нашим Ґаздам – титарю Миколі Прокопіву, Анатолієві Сіденку та Володимирові Денисику. Ну а майстер шашликів – неперевершений вусатий білорус Борис Артемчик – майстер барбекю на всі 100%. Щире подяка ресторану «Старий Львів», пані Лілі та пані Катерині, ресторану «Джаз-кафе» за подаровані смачні страви.
…Було вже за полудень, а до нас все ще під’їжджали авто, люди, почувши музику, співали, веселилися, раділи… Приємно було бачити на святі наших братів і сестер з парафій св. Софії, Йосипа Обручника, грецьких парафій: св. Івана Хрестителя та Пресвятої Трійці, які приїхали не просто повеселитися, але й поспілкуватися, ознайомитися з життям церкви, парафії. День закінчився, але життя продовжується, тому дякуємо Господу Богу за все: за сум і за радість… А ми не прощаємося, ми кажемо всім: «До зустрічі на фестивалі «Пора золотої осені».

Title  Title
 Title Title
 Title Title

Концерт талановитої скрипальки Марії Краснюк в Українському Інституті модерного мистецтва в Чикаго

У цьому житті все непередбачувано…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers