rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Савченко під конвоєм привезли в Ростов-на-Дону

Українську льотчицю і народного депутата Надію Савченко під конвоєм привезли в Ростов-на-Дону. Про це УНІАН повідомив її адвокат Марк Фейгін.
Він зазначив, що, за непідтвердженою інформацією, Савченко утримують у СІЗО Ростовського обласного управління ФСБ РФ.
«Ця інформація не має 100% підтвердження, але те, що вона в Ростові-на-Дону, це точно, залишається загадкою, в якому з ізоляторів», – сказав Фейгін.
«Мабуть, в ту ж пересильну тюрму, куди помістили Сенцова, Кольченка, Чірнія, яка перебуває у прямому підпорядкуванні ФСВП», – вважає адвокат.
Він припустив, що безпосередньо перед судом Савченко можуть перевезти в місто Шахти, до СІЗО-4.
«Їздити на судові засідання у Донецький міський суд (Ростовська область) вона буде, швидше за все, звідти», – додав адвокат.
Захист Надії Савченко має намір оскаржити розгляд її справи в Донецьку Ростовської області РФ, повідомив Фейгін.
«Ми подали скаргу на дії органу, який визначив територіальну підсудність, у даному випадку – Генпрокуратуру, яка визначила розгляд справи в Донецькому міському суді (Ростовська область)», – сказав Фейгін.
Як підкреслив адвокат, проблема полягає в тому, що Савченко етапували в Ростовську область, а постанову про підсудність адвокатам на руки досі не видали.
«Цю постанову Генпрокуратури показали Надії і забрали. Ми оскаржимо те, чого у нас немає на руках, адже цього документа просто не дають», – сказав він.
Фейгін нагадав, що у них є заява Савченко на ім’я генпрокурора РФ, щоб проводити суд у Москві.
«Розуміємо, що шансів на успіх жодних, бо зрозуміло, що це – політичне рішення. Проте будемо оскаржувати і намагатися це змінити», – сказав він.
Як повідомлялося, Савченко була викрадена бойовиками на Донбасі влітку 2014 року, а потім її перевезли в Росію, де звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті.

 Інтерпол видалив сторінку розшуку Януковича.

ГПУ вимагатиме розблокувати інформацію

  Title
 

Генеральна прокуратура України наполягатиме на розблокуванні Інтерполом інформації щодо міжнародного розшуку екс-президента України (2010-2014) Віктора Януковича, повідомляє управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури у вівторок, 21 липня.
«Представники штаб-квартири (Інтерполу – ред.) повідомили ГПУ, що у зв’язку зі скаргою Януковича Комісія з контролю файлів Інтерполу рекомендувала Генеральному секретаріату тимчасово до наступної сесії 23-25 вересня цього року заблокувати інформацію щодо міжнародного розшуку зазначеної особи. Таким чином, інформація щодо розшуку Януковича з бази даних Інтерполу наразі не є доступною для держав-членів та широкого загалу на офіційному веб-сайті організації», – наголошується в повідомленні.
При цьому, в Генпрокуратурі зазначили, що в листі Інтерполу висловлено прохання про надання роз’яснень положень законодавства України стосовно спеціального досудового розслідування (in absentia) та уточнення окремих аспектів оголошення розшуку Януковича. Запитувана інформація невідкладно, того ж дня, була надіслана Генеральною прокуратурою України на адресу Генерального секретаріату Інтерполу», – йдеться в повідомленні.
Раніше юридична компанія Joseph Hage Aaronson повідомила, що Янукович більш не числиться у списку «розшукуваних персон» по лінії Інтерполу, привівши посилання на офіційний сайт Інтерполу.
«Червона картка Інтерполу (міжнародний запит Інтерполу про пошук і арешт «розшукуваних осіб») щодо президента Януковича, опублікована близько 12 січня 2015 року, втратила чинність. Крім того, країнам-членам Інтерполу було заблоковано доступ до даних Інтерполу, що стосуються президента Януковича», – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті компанії.
У повідомленні наголошується, що Інтерпол таким чином відреагував на відповідне звернення компанії Joseph Hage Aaronson, яка діє від імені Януковича, яке ґрунтується на тому, що кримінальні звинувачення, висунуті екс-президенту «новим режимом в Україні», були частиною «його політичного переслідування».
За процедурою, передбаченою нормативними документами Інтерполу, факт звернення до суду і до Комісії з контролю за файлами є підставою для зупинення розшуку особи шляхом зняття його картки зі сайту Інтерполу.

Порошенко на швидкісному катері

ознайомився з ходом навчань українського флоту

Title  
 

Президент України Петро Порошенко 21 липня у Миколаївській області ознайомився з ходом тактичних навчань Військово-морських сил України.
Як повідомили у прес-службі президента, на швидкохідних катерах Порошенко в супроводі командувача ВМС віце-адмірала Сергія Гайдука вийшов у море та спостерігав за висадкою морського десанту комбінованим способом на необладнане узбережжя.
Навчання проводилось в акваторії Бузького лиману за участю підрозділів морської піхоти, сил спеціального призначення, надводних кораблів і катерів ВМС України, а також – літальних апаратів морської авіації ВМС, Повітряних сил і Сухопутних військ Збройних сил України.
Відпрацьовувались практичні навички особового складу в динамічній ситуації, максимально наближеній до реальної, за всіма етапами висадки морського десанту на необладнане узбережжя, захоплення та утримання плацдарму. Також відпрацьовувалась міжвидова взаємодія з моря та з повітря.
Мета навчань – підготовка підрозділів ВМС до можливих сценаріїв розвитку подій на приморському напрямку, зокрема, Маріупольському.
«Сьогодні я можу з гордістю стверджувати: українські чорні берети повною мірою готові до захисту рідної землі і рідних морів. Ви вмієте воювати, я в тому не маю жодного сумніву. Битва за Україну, битва за її незалежність завершиться перемогою завдяки мужності та героїзму наших воїнів, помножену на загальнонаціональну солідарність, єдність та світову підтримку», – зазначив глава держави.
Президент запевнив, що морські піхотинці отримають модернізовану військову техніку, яка буде обладнана за стандартами НАТО.
«Це має бути сучасна техніка, обладнана за стандартами НАТО, яка зробить морську піхоту та Військово-морські сили України мобільними, ефективними та непереможними», – сказав Порошенко.
Нагадаємо, президент України вважає, що український флот має бути сумісним з кораблями НАТО. Раніше стало відомо, Україна також опрацьовує перспективу створення підводного флоту.

Ситуація в зоні АТО все ще неспокійна,

район ДАП і околиці Донецька заповнені

технікою бойовиків

Бойовики і далі застосовують міномети й артилерію проти сил АТО, повідомив 21 липня спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.
«Вночі бойовики обстрілювали з гранатометів Станицю Луганську. Обстріл тривав 4 години. В результаті, згорів магазин, перебиті енергосистеми, в населеному пункті немає ні газу, ні електрики. Стріляли також по наших позиціях на схід, біля кордону», – сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.
Лисенко розповів, що на донецькому напрямку, в районі Світлодарської агломерації, скоєно серію мінометних і артилерійських обстрілів, вона тривала 5 годин. Метою бойовиків був стратегічно важливий міст на трасі МО3.
«Ворожі батареї розгорнуто між Вуглегірськом і Калинівкою, безпосередньо біля лінії франту. Вдень і ввечері противник вів безладну стрілянину в районі Горлівки. Під ворожим прицілом була Миколаївка Друга, Майорськ та Кірове, в районі села Новгородське противник провів сильний мінометний обстріл», – розповів спікер АП.
Від Горлівки до Ясинуватої фактів порушення вогню не зафіксовано. Західні окраїни Донецька також залишаються місцями протистояння. Танковий і артилерійський обстріл НЗФ провели в Авдіївці.
«Всі передові позиції противника в с. Спартак, Олександрівка, Донецькому аеропорті, західних околицях Донецька щільно заповнені бойовою технікою бойовиків, яку вони активно застосовують під час обстрілів позицій сил АТО», – додав він.
На маріупольському напрямку порівняно спокійно. Короткочасні обстріли бойовиками позицій українських військових з 120-мм мінометів зафіксовані в районі Новотроїцького та Старогнатівки. У Богданівці і Широкиному мали місце поодинокі провокації з використанням гранатометів і стрілецької зброї.
За добу 20 липня в зоні АТО один український військовослужбовець загинув, ще один поранений.
21 липня російсько-терористичні війська вели інтенсивний обстріл з артилерії місцевості поблизу населеного пункту Майорське, що на Донеччині. Під час обстрілу терористами околиць селища під вогонь терористів потрапив цивільний автомобіль, дві жінки отримали важкі поранення. Пораненим громадянкам першу медичну допомогу надали військовослужбовці сил АТО та евакуювали їх до найближчої лікарні.
З початку проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі військові сапери Збройних сил України знешкодили в зоні бойових дій понад 16 тис. мін і саморобних вибухових пристроїв. Про це 21 липня на брифінгу заявила речниця Міністерства оборони України Вікторія Кушнір.
«За минулий тиждень інженерно-саперні підрозділи ЗСУ знайшли і знешкодили 133 вибухонебезпечних пристрої. Загалом, з початку проведення АТО військові сапери знешкодили в зоні АТО 16 тис. 335 мін і саморобних вибухових пристроїв, розмінували 58 об’єктів, розчистили від вибухонебезпечних пристроїв 585 км доріг і автошляхів і 17 км залізничних колій», – зазначила Кушнір.

Аграрний фонд вирішили ліквідувати: нестача

– понад мільярд, а премії – 400%

Перевіркою Державної спеціалізованої бюджетної установи «Аграрний фонд» встановлено, що вона не виконувала свої функції з формування державного інтервенційного фонду. З огляду на це та фінансові порушення Держфінінспекція пропонує зазначену структуру ліквідувати.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.
«Ревізія діяльності установи (Державною фінансовою інспекцією України, здійснена з ініціативи Мінагрополітики України – ред.) в період 2013-2014 років та I кварталі 2015 року підтвердила, що з початку свого існування ДСБУ «Аграрний фонд» не провела жодної товарної чи фінансової інтервенції... З огляду на наявність системних недоліків, Держфінінспекція пропонує ліквідувати ДСБУ «Аграрний фонд», передавши його функції ПАТ «Аграрний фонд», – йдеться в повідомленні.
«Незважаючи на невиконання ДСБУ «Аграрний фонд» функцій щодо формування державного інтервенційного фонду, 26 працівникам у жовтні-листопаді 2014 року було виплачено понад 400 відсотків премій. Порушення законодавства призвело до збитків 0,7 млн. грн.», – йдеться в матеріалах інспекції.
Крім того, на початку цього року ревізія встановила фінансові порушення на 9,9 млн. грн. Протягом 2010-2014 років у держкомпанії було зафіксовано нестачу 380,7 тис тонн продукції загальною вартістю 1,2 млрд. грн. За цими фактами було порушено 41 кримінальне провадження, тривають досудові розслідування.
Мінагрополітики зауважує, що станом на квітень 2015 року в Аграрному фонді обліковувались лише 3,4 тис. тонн зерна, хоча, відповідно до законодавства, запаси мають становити 20% від внутрішніх річних норм споживання.
Нагадаємо, що Державна спеціалізована бюджетна установа «Аграрний фонд» була створена 2005 року. 2013 року на його базі був створений ПАТ «Аграрний фонд», до якого перейшли більшість повноважень ДСБУ і який наразі займається форвардними закупівлями.

 Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers