rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Бойовики обстріляли село під Маріуполем – убито дитину

Бойовики так званої «Донецької народної республіки» («ДНР») 7 липня обстріляли с. Свободне, вбито дитину та сильно пошкоджено житлові будинки.
Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє «Оборона Маріуполя».
«Бойовики обстріляли с. Свободне, де вбито дитину і сильно пошкоджено житлові будинки. Тепер і в цьому селі немає світла і газу. За даними нашого джерела, обстріл пов’язаний із проведенням переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, які зараз проходять у Мінську. Таким чином, маріонетковий уряд «ДНР», за вказівкою своїх російських кураторів, намагається звинуватити українську сторону в порушенні режиму припинення вогню», – йдеться в повідомленні.
Також повідомляється, що 7 липня, близько 5:30 ранку, бойовики «ДНР» обстріляли селище Тельманове, Донецької області. Як наголошується, обстріл проводився з мінометів, з боку с. Свободне, яке окуповане «ДНР».
«У результаті обстрілу було пошкоджено виключно мирні об’єкти: дитячий садок, газову котельню, житловий п’ятиповерховий будинок, районну РЕЗ, яка забезпечує електроенергією не тільки селище, а й населені пункти, що розташовані поруч. Тепер у селищі відключена електроенергія, немає води, газу та зв’язку, у всьому Тельманівському районі немає світла та мобільного зв’язку», – йдеться в повідомленні.
Крім того, бойовики «ДНР» забрали в мешканців окупованого м. Сніжне машину «швидкої допомоги».
«Озброєні люди, що називають себе «ополченцями», забрали з лікарні м. Сніжне машину «швидкої допомоги». Пізніше члени угруповання «республіканська гвардія ДНР» «віджали» цей автомобіль уже в самих «ополченців»... Таким чином, мешканці міста позбавлені можливості отримати невідкладну медичну допомогу», – йдеться в повідомленні «Оборони Маріуполя».
Раніше директор Департаменту соціальної і гуманітарної політики Міністерства оборони України Валентин Федічев заявив, що незаконні терористичні угруповання так званих «ЛНР/ДНР» отримали наказ з Москви продемонструвати реальні кроки роззброєння напередодні нового етапу переговорів у Мінську. З цією метою бойовики відвели свої війська на відстань 5 км від селища Широкине.

 Президент Болгарії прибув до України

Президент Республіки Болгарія Росен Плевнелієв 7 липня прибув з офіційним візитом до України.
«Вітаю в Києві президента Болгарії Росена Плевнелієва з першим візитом за останніх 12 років. Ціную постійну і надійну підтримку Болгарії у складні для України часи боротьби за територіальну цілісність, – написав президент України Петро Порошенко в Twitter.
Як повідомили у прес-службі президента України, під час зустрічі Порошенко також відзначив результативність вчорашньої поїздки міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра закордонних справ Болгарії Даніела Мітова до Одеської області. Порошенко подякував за підтримку Болгарією євроінтеграційних прагнень України, зокрема, у питанні отримання Україною безвізового режиму з Європейським Союзом.
Своєю чергою, Плевнелієв зазначив, що між Україною та Болгарією побудовані теплі та хороші взаємовідносини. За його словами, країни спільно на світовій арені захищають верховенство права та право кожної нації на самовизначення.
«Кожен народ має сам визначати своє майбутнє, територіальну цілісність та суверенітет. Болгарія підтримує це право народу України», – підкреслив Плевнелієв.
Він також наголосив, що Крим – це Україна.
6 липня голови МЗС України та Болгарії домовилися про будівництво спільної переправи через Дунай.

Уряд удвічі збільшить винагороду для призерів

перших Європейських ігор

Кабінет міністрів України в 2 рази збільшить винагороду для призерів Європейських ігор, які проходили в Баку з 12 по 28 червня.
«На засіданні Кабміну буде ухвалено рішення про збільшення вдвічі призової винагороди для всіх наших спортсменів», – сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства молоді та спорту України у вівторок, 7 липня, в Києві.
Раніше було ухвалено рішення, що за золоті медалі на перших Європейських іграх українські спортсмени отримають 25 тис грн.., за срібні нагороди – 20 тис грн., за бронзові – 12,5 тис. грн.
Як повідомлялося, на перших Європейських іграх вітчизняні спортсмени здобули 8 золотих, 14 срібних і 24 бронзових медалі.

Патрульна поліція розпочне роботу в Одесі

на початку серпня

Наразі стоїть питання щодо запуску патрульної поліції в містах-мільйонниках. Про це в ефірі «5 каналу» заявив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.
«На черзі у нас буде Одеса, Львів і Харків. В Одесі вже буквально на початку серпня патрулі запрацюють, що сьогодні, власне, підтвердив і губернатор області Міхеіл Саакашвілі, і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков неодноразово про це казав. Безперечно, поступово ці патрульні поліцейські будуть працювати і в інших регіонах України», – зазначив він.
Шкіряк підкреслив, що патрульна поліція має всі функції і повноваження міліціонерів, які діють згідно з чинним законодавством.
Раніше Саакашвілі заявив, що поліцейські з Каліфорнії, США тренуватимуть нову поліцію Одеської області.
Зазначимо, 24 червня Кабінет міністрів на засіданні затвердив нову форму патрульної поліції. 4 липня нова патрульна служба в Києві склала присягу і почала працювати в тестовому режимі.

Кадровим офіцерам наказали за рік вивчити

англійську мову

Президент України Петро Порошенко поставив завдання перед кадровими офіцерами Збройних Сил за рік вивчити англійську мову і засвоїти стандарти НАТО. Про це в ефірі «5-го каналу» заявив директор Департаменту соціальної і гуманітарної політики Міністерства оборони Валентин Федічев.
«Верховний головнокомандувач поставив завдання навіть мову вивчити англійську. Це завдання має бути виконано за рік», – сказав Федічев.
Він також розповів, що за цей же час українські кадрові офіцери мають засвоїти стандарти НАТО, аби потім передати свої знання іншим військовослужбовцям.
За його словами, наразі у цьому контексті відбуваються командно-штабні навчання за участі іноземних інструкторів.
Раніше повідомлялося, що в армії запроваджують нову форму і систему харчування.
Також міністерство оборони розробляє програму інтенсивних офіцерських курсів для військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, які не мають вищої освіти.

У грудні український флот поповниться

броньованими катерами

У грудні українські ВМС повинні отримати на озброєння два малі броньовані артилерійські катери типу «Гюрза». Про це 5 червня в Одесі повідомив командувач Військово-Морських Сил Збройних сил України віце-адмірал Сергій Гайдук.
«Цього року, згідно з контрактом, має бути завершено будівництво двох малих броньованих артилерійських катерів. Зараз відсоток готовності (побудови катерів) становить від 70 до 80%. Роботи здійснюються згідно з планом», – заявив він.
Також Гайдук зазначив, що спільно з Міноборони і Генштабом ВСУ відпрацьовані штатні розписи.
«На вересень ми плануємо переміщення екіпажів катерів на підприємство для початку підготовки з проведення швартових і ходових державних випробувань цих катерів», – додав він.
Раніше глава Міноборони Степан Полторак заявив, що «існує цільова програма оборонного планування, в якій чітко сформульований план подальшого розвитку Військово-Морських Сил».
«Нам потрібно знайти кошти для придбання нових кораблів, обладнаних сучасною технікою й озброєнням. Необхідні документи, пов’язані з розвитком наших ВМС – на стадії завершення. Найближчим часом буде ухвалено програму розвитку озброєння та техніки Збройних Сил України, розраховану до 2020 року», – заявив Полторак.
Зазначимо, в червні США передали Україні п’ять швидкісних катерів Willard модифікацій Sea Force 730 і Sea Force 11M.

У «Чорнобильській пущі» тліє 5 гектарів торфу

У Київській області на території лісового господарства «Чорнобильська пуща» станом на 7 липня продовжували гасити 2 локалізовані осередки тління торфу на загальній площі 5,5 га. Як повідомляє прес-служба ДСНС, за добу ліквідовано 0,5 га осередків тління торфу.
До гасіння пожежі залучено 15 од. техніки та 87 осіб, зокрема, від ДСНС 10 од. техніки та 67 пожежників особового складу. Рятувальники запевняють, що ситуація контрольована.
Нагадаємо, 29 червня на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення в районі с. Ковшилівка та смт. Поліське, в заплаві річки Уж, виникло загоряння сухої трави та очерету, яке поширилося окремими осередками на площі близько 130 га.
1 липня пожежні підрозділи локалізували загоряння трави.

Майже 900 тисяч вимушених переселенців

з Донбасу і Криму розміщено в інших регіонах України

Згідно з оперативною інформацією, з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції до інших регіонів переселено 896 тис. 24 особи. Про це повідомили в прес-службі ДСНС.
Найбільше внутрішньо переміщених осіб розміщено у Луганській області (196 тис. 676 осіб, з яких 15 тис. 995 дітей і 154 тис. 108 інвалідів та людей похилого віку), Харківській (177 тис. 892 особи, з яких 20 тис. 506 дітей і 118 тис. 940 інвалідів та людей похилого віку), Донецькій (108 тис. 848 осіб, з яких 22 тис. 175 дітей і 43 тис. 285 інвалідів та людей похилого віку), Дніпропетровській (84 тис. 166 осіб, з яких 15 тис. 755 дітей і 39 тис. 760 інвалідів та людей похилого віку), Запорізькій (64 тис. 9 осіб, з яких 15 тис. 975 дітей і 19 тис. 760 інвалідів та людей похилого віку), Київській (42 тис. 97 осіб, з яких 9 тис. 592 дитини і 1 тис. 614 інвалідів та людей похилого віку) областях та у м. Києві (39 тис. 47 осіб, з яких 10 тис. 181 дитина і 6 тис. 102 – інваліди та люди похилого віку).
Найменша кількість розселених у Тернопільській (2 тис. 578 осіб, з яких 657 дітей і 856 інвалідів та людей похилого віку), Чернівецькій (2 тис. 633 особи, з яких 832 дитини і 401 інвалід та люди похилого віку), Івано-Франківській (3 тис. 465 осіб, з яких 1 тис. 061 дитина і 486 інвалідів та людей похилого віку), Рівненській (3 тис. 499 осіб, з яких 1 тис. дітей і 950 інвалідів та людей похилого віку), Закарпатській (3 тис. 862 особи, з яких 1 тис. 025 дітей і 1 тис. 190 інвалідів та людей похилого віку) та Волинській (4 тис. 13 осіб, з яких 1 тис. 119 дітей і 936 інвалідів та людей похилого віку) областях.
Укрзалізниця забезпечила перевезення громадян із зони проведення антитерористичної операції в інші регіони України. Всього, згідно із заявками від регіональних штабів та транзитних пунктів, забезпечено перевезення залізничним транспортом 14 тис. 368 осіб, з них 4 тис. 158 дітей.
Місцевими органами виконавчої влади постійно проводиться пошук приміщень, придатних для розміщення внутрішньо переміщених осіб. На цей час визначено 850 об’єктів різної форми власності, в яких можливе розміщення 13 тис. 367 внутрішньо переміщених осіб.
Зазначимо, що в Україні станом на 15 квітня зареєстровано 1 млн. 341 тис. внутрішньо переміщених осіб з Криму і Донбасу. Про це йдеться в повідомленні Міністерства соціальної політики України.

У Запоріжжі обвалився каналізаційний колектор,

який обслуговував правий берег міста

У Запоріжжі обвалився магістральний каналізаційний колектор, який обслуговував правий берег міста. Як повідомляє прес-служба мерії, обвалення сталося 6 липня у районі Солов`їного гаю, через що утворився яр.
На його засипку, за оцінками фахівців комунального підприємства «Водоканал», необхідно до 15 днів, а після – ще певний час, щоб нанесений ґрунт утрамбувався, перш ніж починати роботи з прокладання нової каналізаційної труби.
У зоні обвалення лежить водогін, який забезпечує питною водою село Бабурка і 22 садівничих товариства, а також 2 кабельні лінії, які забезпечують енергопостачання центральних очисних споруд правого берега.
У зв`язку з аварією «Водоканал» знизив тиск на водопроводі Ленінського та Хортицького районів, а в дачні кооперативи взагалі припинили постачати воду. Зараз розробляють графік підвезення води для дачних кооперативів, проектується прокладка тимчасової обвідної каналізаційної гілки.
За даними «Водоканалу», аварія сталася через застарілі комунікації і нещодавні сильні дощі. Зазначається, що колектор планували реконструювати, і вже є розроблена проектна документація, але з якої причини роботи не провели – не уточнюється.

 Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

В Одесі запустили проект «НЛО»

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers