rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Урочисте свято в соборі св. Софії в Чикаго
 Title 
 
 голова парафіяльної Ради УПЦ св. Софії Віктор
Войтихів вітає владику

  Title
 
 Зліва направо: о. Михайло Васенда з УПЦ св. Покрови
в Чикаго; заступник голови Управління зовнішніх
церковних зв’язків Архімандрит Кіріон із Києва, що
приїхав у супроводі Архієпископа Іларіона; настоятель
храму, митрофорний протоієрей Олексій Касперук;
настоятель храму УПЦ св. Андрія Первозванного в
Блумінґдейл, Секретар Вікаріату Київського Патріархату
в Америці й Канаді, митрофорний протоієрей Віктор
Полярний; о. Микола Соловей (гість з України, Черкащина);
Преосвященніший Архієпископ Рівненський і Острозький
Іларіон (Процик), голова Управління зовнішніх церковних
зв’язків Київського Патріархату; настоятель храму,
митрофорний протоієрей Олексій Касперук;
о. Василь Шайда з Детройта

  Title
  
  
28-го червня 2015 р. в Українському Православному Катедральному соборі св. Софії (Київського Патріархату) відбулося освячення нового престолу і жертовника. Розділити радість та взяти участь у чині освячення прибув Преосвященніший Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон (Процик), голова Управління зовнішніх церковних зв’язків Київського Патріархату.

У неділю зранку при вході до храму вівтарні прислужники, хлопчики і дівчатка в національних вишивках, віршиками та квітами зустріли Преосвященнішого Архієпископа. Українським короваєм на вишиваному рушникові вітали голова парафіяльної Ради Віктор Войтихів разом із місцевим духовенством та ошатно одягненими у національні костюми парафіянами храму, що додало до святкового настрою особливого колориту та відчуття духовності.

Після чину освячення розпочалася Божественна літургія, яку очолив Преосвященніший владика під чудовий херувимський спів хору при УПЦ св. Андрія Первозванного (Блумінґдейл). Архіпастирю співслужили: заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архімандрит Кіріон із Києва, що приїхав у супроводі Архієпископа Іларіона; настоятель храму, митрофорний протоієрей Олексій Касперук; настоятель храму УПЦ св. Андрія Первозванного в Блумінґдейл, Секретар Вікаріату Київського Патріархату в Америці й Канаді, митрофорний протоієрей Віктор Полярний; о. Василь Шайда з Детройта; о. Михайло Васенда з УПЦ св. Покрови в Чикаго та о. Микола Соловей (гість з України, Черкащина).

Після Божественної літургії зі словами повчання звернувся до людей владика Іларіон, пояснюючи уривок із читання Євангелія, що Бог тепер, як і в давні часи, потребує нашої з вами сильної віри та любові у серці, незалежно від віросповідання чи нашого соціального стану. Саме така правдива Христова віра допоможе пробачити образи один одному та завершити цю злощасну війну на сході України, допоможе досягти єднання церков та утвердити мир і спокій у цілому світі.

Також Преосвященніший владика привіз до храму св. Софії велику святиню, що віднині перебуватиме у храмі: чудотворну ікону Преподобного Меркурія Бергинського, що містить у собі невелику часточку нетлінних мощей святого та нову Євангелію. Як відомо, на могилі Преподобного Меркурія Бергинського, що жив у минулому сторіччі на Чернігівщині та був канонізований у 2012 році, відбуваються масові зцілення хворих.

Архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон подякував усім присутнім та з благословенням Святійшого Патріарха Філарета й за поданням парафіяльної Ради за заслуги з відродження духовності та утвердження Помісної Української Православної Церкви у діаспорі, нагородив голову парафіяльної Ради Віктора Войтихіва та голову дирекції Каси «Самопоміч» Михайла Коса орденом св. Архістратига Михаїла; президента і виконавчого директора Кредитівки Богдана Ватраля орденом св. Миколая Чудотворця; директора Кредитівки Оресту Фединяк, Любов Путренко, Христину Сабецьку, Аллу Куцевич – орденом св. Великомучениці Варвари; настоятеля храму, митрофорного протоієрея Олексія Касперука, Володимира Марцинюка та Івана Докієнка – орденом св. Рівноапостольного князя Володимира Великого III ступеня.

Грамоти також були вручені: Андрієві Дзьобі, Людмилі Путренко, Андрієві Скибі, Дорі Сілві, Марії Войтихів, Ользі Сивік, Галині Літинській, Любові Касперук, Євгенії Бузько, Галині Бабенко, Тамарі Білас, Володимирові Овчаруку, Наталії Тимчишак, Оксані Кузик, Людмилі Челак, Богданові Старику та Ларисі Пітерсон.

Після проповіді та благословення владики настоятель храму подякував владиці за приїзд, зазначивши, що незважаючи на далеку відстань, вони уже протягом багатьох років разом проходять свій духовний шлях та підтримують один одного; отцям душпастирям та учасникам хору при церкві св. Андрія Первозванного – за спільну молитву, що вони відгукнулися на його запрошення та прибули розділити радість свята; парафіянам на чолі з парафіяльною Радою та Кредитівці «Самопоміч» – за постійну фінансову підтримку Української Православної Помісної Церкви Київського Патріархату.

Завершилося Богослужіння священним єлеопомазанням та спільною трапезою з духовенством, прихожанами храму та гостями.
Title
Title

Title
Title
Title
Title
Title
Title

Світлини Володимира Тюна
Прес-служба Selfreliance UAFCU
(written by Solomiya Saldan)

Ексклюзивна розмова із головою парафіяльної Ради собору Святої Софії Віктором Войтихівим та владикою Іларіоном, архієпископом Рівненським та Острозьким

Виставка «Апостол миру», 17 липня – 30 серпня 2015 р.

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers