rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Рейтинг курйозних фото в резюме
У гострій конкуренції на ринку праці перед пошукачами стоїть першочергове завдання – привернути увагу рекрутера. У цьому питанні важливе значення має вдале фото. Однак деякі пошукачі або бажають вирізнитися серед конкурентів, або від незнання, або мають надмірно оригінальне почуття гумору, тому додають до резюме незвичайні фото. В цьому випадку резюме не викликає нічого, крім здивування або веселощів з боку рекрутерів. Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна провів опитування серед HR-спеціалістів та склав рейтинг курйозних фото в резюме.

Безумовна першість у курйозному рейтингу у фото в стилі «ню» або з пляжу. У літній сезон кандидати завалюють рекрутерів резюме з фотографіями у купальниках та плавках. Чоловіки часто зображені з бокалом пива. HR-и нарікають, що навіть втомилися від усіляких зображень «професійних рис» у вигляді відвертих фото в нижній білизні чи взагалі без неї. Добре хоч кандидати прикривають свої «принади» стільцями, хутровими жилетками тощо. Бувають, щоправда, прозорі блузи та фото на сіні. Такі резюме надсилають кандидати на різні посади – від помічників керівника до менеджерів з продажу. Особливо хочеться відзначити кандидатку, яка на вакансію стюардеси на приватний літак надіслала резюме з фото, де вона в чорній обтягуючій сукні з відкритою спиною, з яскравим макіяжем біля пілону.
Усі рекорди також б’ють фото на фоні килимів. Бувають особливо мальовничі фото. Наприклад, на позицію менеджера по транспорту пошукач надіслав фото, на якому він стоїть на тлі килима, в шкарпетках, без взуття, в повний зріст і тримає в зубах троянду.
Часто рекрутери зустрічають резюме з фото, де кандидати зображені під час домашнього застілля або під час корпоративу.
Свої захоплення та хобі пошукачі іноді воліють не вказувати письмово, а зображують на фото. Яких лише кандидатів не зустрічають HR-и! Рибалок, зображених з вудкою та уловом, спортсменів у лижних костюмах та в окулярах, автолюбителів за кермом чи біля свого (чи чужого) автомобіля, шанувальників тварин верхи на коні, з кішками на руках тощо. До речі, іноді замість свого обличчя кандидати надсилають фото тварин. Зустрічались білки, коні та коти.
«Радують» рекрутерів резюме з фото, де зображені лише частини тіла – руки, сідниці та стегна, лише очі або ноги. Мабуть, пошукачі вважають, що в їхній професії найбільш важливі саме ці частини тіла.
Доволі часто зустрічаються резюме з весільними фото.
Фото «з характером». До цієї категорії належать резюме з фото, на яких пошукачі показують себе у всій красі у звичній для них обстановці. Наприклад, рекрутери отримували резюме з такими фото:
· кандидат на фоні могильних вінків
· економіст, який сидить на сходинках біля брудного під’їзду в купі недопалків, з цигаркою та в кепці
· менеджер по роботі з ключовими клієнтами в танцювальному трико, сидячи навпочіпки
· пошукач у діловому костюмі на тлі стін з керамічною плиткою в санвузлі
· кандидат на посаду охоронця з оголеним торсом, у шкіряній жилетці та з батогом
· фото пошукача з голим торсом із золотим ланцюгом і хрестом на грудях, на очах сонцезахисні окуляри, а фон – товарний потяг.
Наостанок хочемо зазначити, що вдале фото в резюме може допомогти отримати бажану роботу. А цей антирейтинг складений для того, аби нагадати пошукачам, які фото не можна надсилати рекрутерам.
Дані були отримані в результаті опитування HR-спеціалістів, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в червні 2015 року.

Українців готують до дефолту?

Модель Саакашвілі та інші моделі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers