rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Чи бачили ви колись синього лиса?
 
Title 
  Меланія Моравська-Дехніч

  Title
  Title
  Title
Закінчивши надзвичайно успішне турне по Австралії, виступаючи у вщерть заповнених глядачами театральних залах, Українська танцювальна компанія «Легенда» вирушила до Канади та США з чарівною постановкою «Казка». В Австралії захоплені глядачі апелюють, щоб «Легенда» повторила постановку після турне Північною Америкою.

Цей феноменальний український колектив з південної півкулі буде виступати у Торонто, Чикаго, Вілмінгтоні, Нью-Йорку та на Українському фестивалі на Союзівці, з 29-го червня до 12-го липня 2015 р.

«Казка про любов, щось втрачене... та хитрого синього лиса».

Під таким лозунгом український танцювальний ансамбль «Легенда» представляє свою «Казку», яка напевно захопить глядачів Канади та США.

«Казка» – це оригінальний фольклорний балет, базований на традиційних українських казках. Художній керівник Меланія Моравська-Дехніч вже понад рік працює разом із творчими і відданими композиторами, декораторами сцени та з тими майстрами, які виготовляють сценічні костюми для цієї постановки.

Ціль художнього керівника – поставити на сцені новий та унікальний фольклорний балет, що захопить українських та міжнародних шанувальників українського танцювального мистецтва. Виконавцям програми вона дає прекрасну нагоду показати традиційні українські танці та фольклор у сучасній цікавій формі, показати творчість, яка ще ніколи не була втілена на сцені. Постановка – це казка про любов, зраду, не людські духи, де різні звірі танцюють під ясним місяцем, і гарні молоді дівчата кидають вінки в ріку, не знаючи, з котрого боку закоханий з’явиться.
«Казка» – це творчість групи молодих талановитих українців, включно з визначним композитором та диригентом Николею Буцом (Nicholas Buc), який скомпонував музику до цієї постановки. Для здійснення цієї програми зійшлися майже 60 осіб, які добровільно, з ентузіазмом, працювали над тим, щоб через танці показати багату українську культуру та звичаї.

Власне, любов до українських танців об’єднала понад 40 молодих українців, які минулого року у лютому вступили до новоствореної танцювальної групи під назвою «Легенда». Більшість танцюристів – молоді українці з Мельбурна та Джелонга. Серед молодих артистів є представники інших націй, шанувальники танцювального мистецтва різних жанрів, які захопилися українськими танцями.

За один короткий рік «Легенда» стає передовим українським танцювальним колективом в Австралії. Це група молодих творчих ентузіастів, які вже здобули собі знання професійних, енергійних та послідовних шанувальників української культури. Власне через ті риси характеру колектив «Легенда» часто запрошують виступати на популярних фестивалях, для прикладу, Piers Festival, Melbourne Fringe Festival, White Night Melbourne та інших.

Ця перша постановка «Легенди» – «Казка» – вимагає великих зусиль як від танцюристів, так і від усіх, пов’язаних з цією виставою. Танцюристи не тільки мають репетиції 2-3 рази на тиждень, а також добровільно присвячують свій час виготовленню сценічних декорацій. Навіть їхні приятелі та батьки допомагають шити костюми тощо.

Окрім концертів в Аделаїді, Мельбурні та Сіднеї, «Легенда» оголосила про міжнародне концертне турне до: Toronto, Chiсago, Wilmington (near Philadelphia) та New York. Це турне завершиться на Союзівці, де відбувається найбільший український культурний фестиваль у Північній Америці. «Легенда» запрошена виступити на цьому фестивалі.

Всі, залучені у творчій постановці, тяжко працюють, з радістю та ентузіазмом, щоб принести казку в життя. Очевидним є, що ця велика праця потребує великих ресурсів, і приємно згадати, що «Легенда» вже зацікавила кількох поважних спонсорів, які співпрацюють, щоб здійснити і подарувати різним глядачам цю унікальну та оригінальну танцювальну постановку.

Запрошуємо вас прийти і побачити, як танцює синій лис, та пережити надзвичайну романтичну казку про любов та нещастя.
Торонто – понеділок, 29 червня, в Hammerson Hall, Living Arts Center, Mississauga
Вілмінгтон – вівторок, 7 липня, в Copeland Hall, Grand Opera House, Wilmington
Нью-Йорк – четвер, 9 липня, в Skirball Center for the Performing Arts, New York

Title
Title


Чикаго
Четвер, 2 липня, 7 pm
North Shore Center for the Performing Arts, Skokie
Квиток для дорослих – $35, студенти і пенсіонери – $25, діти до 12 років – $20
Квитки – у відділеннях Каси «Самопоміч», а також на сайті:
www.lehenda.com.au/kazkabookings

Ольга Монастирська: «Горджуся, що я – українка»

Урочисте свято в соборі св. Софії в Чикаго

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers