rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ 34-і щорічні збори Централі Українських Кооператив Америки у Вашингтоні, округ Колумбія
5-6 червня 2015 у Вашингтоні, округ Колумбія, Централя Українських Кооператив Америки (ЦУКА) провела свої 34-і щорічні збори та весняну конференцію.

Тридцять один учасник зборів, що представляли тринадцять Українсько-Американських Кредитових Кооператив, зібралися разом, щоб почути презентації на актуальні для керівників кредитових кооператив теми й обрати нову раду директорів.
Конференція розпочалася в п'ятницю вранці з привітання голови ЦУКА Василя Корнила, президента ЦУКА Орисі Бурдяк та гостей – Ольги Шевелі, президента Української Світової Кооперативної Ради (УСКР).
Далі були презентації на теми, що становлять цікавість стосовно подальшого розвитку Кредитових Кооператив, такі, як культура членства, Закон про банківську таємницю, тенденції та проблеми кредитівок у США та брифінг про законодавчі, політичні та нормативні питання у Вашингтоні.
Дана Бойко з Торонто, кандидат на доктора філософських наук з економіки в Українському Вільному Університеті у Мюнхені, представила делегатам свої висновки стосовно фінансових показників Українсько-Американських Кредитових Спілок у 2007-2009 роках фінансової кризи.
Після цього відбулася на дискусія за круглим столом під супроводом Тамари Денисенко, члена Правління і колишнього виконавчого директора Української Федеральної Кредитної Спілки у Рочестері. Були обговорені проблеми та зміни, які стоять перед українськими кредитовими спілками: оцінка праці Ради Директорів та розвиток діяльності волонтерів, планування на зміни правління та зростання членства.
На святкову вечерю прибули провідники українсько-американських установ Вашингтона. Від посольства України у США присутніми були: Ярослав Брисюк, тимчасово повірений у справах України в США; міністр-радник Віталій Тарасюк – голова відділу економіки й торгівлі; Ореста Старак – перший секретар. Михайло Савків, директор Української Національної інформаційної служби, представив делегатам оновлену інформацію про справи України у Вашингтоні, та Надія МакКоннелл, президент Фонду США-Україна, розповіла про майбутні програми Фонду. Мирослава Ґонґадзе з «Голосу Америки» виступила зі закликом про надання гуманітарної допомоги Україні у час великої потреби.
У суботу, 6 червня, Централя провела свої звітно-виборчі збори, що включали звіти керівництва та різних комітетів. Також відбулося переобрання Членів Ради Директорів на каденцію 2015-2016 років.
Президент ЦУКА Василь Корнило повідомив про діяльність Централі за минулий рік, а також про поточний стан справ Українсько-Американських Кредитових Кооператив. На 31 березня 2015 року активи чотирнадцяти членів ЦУКА складають $2.887 блн. дол., на $39 млн. дол. більше, ніж наприкінці минулого року. Вклади членів становлять $2.439 блн. дол., на $32 млн. дол. більше, ніж 31 грудня 2014 року. Членство Кредитових Спілок виросло до 99,247 осіб.
За повідомленням президента ЦУКА Орисі Бурдяк, календар Кредитових Кооператив 2015 року був присвячений мистецтву Едуарда Козака. Понад 29 000 календарів були поширені серед членів.
У 2015 р. Українська Федеральна Кредитова Кооператива «Самопоміч», Балтимор відзначає свою 60-у річницю. Централя вручила почесну грамоту признання Балтиморському делегатові та віце-президентові ЦУКА Степанові Керді та привітала кредитову кооперативу з її 60-річчям, дякуючи їй за служіння та відданість українській громаді у США за час свого існування.
До Ради Директорів та комітетів ЦУКА на 2015-2016 рік обрано:
Екзекутивний комітет: Василь Корнило («Українська», Рочестер) – голова; Степан Керда («Самопоміч», Балтимор) – 1-й заступник; Юрій Стахів («Самопоміч», Нью-Інгленд) – секретар. Члени: Маруся Колодій («Самопоміч», Філадельфія), Роман Козіцький (СУМА-Йонкерс), Богдан Курчак («Самопоміч», Нью-Йорк), і Богдан Ватраль («Самопоміч», Чикаго).
Члени Ради Директорів: Богдан Чепак («Самопоміч», Клівленд), Роман Якубович («Основа», Парма), Степан Качурак («Українська Національна», Н. Й.), Віра Куцій («Будучність», Міч.), Михайло Левко («Самопоміч», Н. Дж.), Наталія Марущак («Самопоміч», Міч.) і Євген Шестак («Самопоміч», Піттсбург).
Ревізійна комісія: Андрій Якимович («Будучність», Міч.), Богдан Лісовський («Самопоміч», Міч.) і Богдан Вруський («Самопоміч», Чикаго).
Виборча Комісія: Ярослав Федун («Самопоміч», Н. Дж.), Орест Ліщинецький («Самопоміч», Клівленд), Юрій Стахів («Самопоміч», Нью-Інгленд).
Статутна комісія: Маруся Колодій («Самопоміч», Філадельфія), Орест Ліщинецький («Самопоміч», Клівленд), і Любомир Липецький («Самопоміч», Міч.).
Комітет Страхового Трасту: Орися Бурдяк, Степан Качурак, Степан Керда, Маруся Колодій, Богдан Курчак, Ігор Ляшок та Іван Оліярчик.
Орисю Бурдяк обрано президентом ЦУКА та Української Кооперативної Страхової Агенції в Чикаго. Штатними членами ЦУКА є Христина Пилипович та Ніна Бебко.
Стефан Качурак, голова Української Національної Федеральної Кредитової Спілки в Нью-Йорку, запросив делегатів провести осінню конференцію та Загальні збори ЦУКА на 2016 рік у Саут-Баунд-Брук, Нью-Джерсі, з нагоди 50-ї річниці Української Національної Федеральної Кредитової Спілки.

З повагою,
Орися Бурдяк, президент ЦУКА
Фото Степана Качурака

Заява від Олени Кошарної, голова Дорадчої Ради Конгресу Українців Канади в Україні

На протидію Путіну українською Бессарабією займеться Міхеіл Саакашвівлі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers