rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Ольга Монастирська: «Горджуся, що я – українка»
Лунає пісня в українськім краї,
Злетіла аж до сонячних висот.
Високо, там де соколи літають,
Її увіковічнює народ.
Передає в майбутні покоління,
Немов зіницю ока, береже.
Трагедія в ній, радість і терпіння,
Усе, що найдорожче і святе.
У ній – історія, традиції країни,
Життя простого люду чи панів,
Краса безмежна та війни руїни,
І невмируща пісня солов’їв.

  Title
 

Ці перлини творчості належать прекрасній українці з Тернопільського краю, нашої рідної української землі, Ользі Монастирській. З-під її пера вийшла перша ластівка її багатогранної творчості – книжка під назвою «Горджуся, що я – українка». Любов до рідного краю, співчуття до близьких простих людей є провідними мотивами віршів Ольги.
Страшні події Революції гідності, до болю тяжкі повідомлення про події в АТО настільки ранили талановиту українську душу, що Ольга взялася за перо. Так і народилися перші поетичні рядки, в яких проявилася любов до України, невимовний біль через втрату братів і сестер – українців.
Як віддана донька своєї землі, Ольга у своїй творчості висвітлює красу Українського краю! Вірші, які вона написала, згодом поклала на музичний стан.
Співай, народе наш, співай,
бо наша пісня – солов’їна!
І ось, перебуваючи в Чикаго, талановита українка, будучи далеко від батьківського дому, знаючи всі страждання родин, які, на превеликий жаль, переживають тяжкі часи в Україні – вирішила своєю творчою працею допомогти.
За підтримки ОЖОЧСУ, відділ імені Катерини Зарицької в м. Чикаго, 7-го червня, в приміщенні Українського культурного осередку, відбувся перший творчий вечір Ольги Монастирської. Цей вечір мав, насамперед, благодійний напрямок. Напередодні проведення творчого заходу Ольга дізналася про горе, яке трапилося в родині зі сусіднього села, звідки родом сама автор та співачка. У зоні АТО важко поранили Руслана Звіра, батька двох дітей, який лікується в Києві .Співачка вирішила допомогти, відправивши всі зароблені кошти родині Руслана.
Жінки, які активно працюють у громадській організації ОЖОЧСУ, відділ ім. Катерини Зарицької, радо погодилися підтримати та організувати цей захід.
Творчий вечір, який тривав дві години, промайнув, неначе одна мить. Ольга Монастирська у своїх трьох розділах програми, виконуючи свої твори, охопила всю глибінь любові до рідної землі, оспівуючи і радість, і біль нашого українського народу. Майстерність виконання зачарувала всіх присутніх численних глядачів, які надзвичайно тепло приймали виступ Ольги.
У концертній програмі прозвучали прем’єри пісень вперше під звуки гітари із Сашком Хрипливим, відомим в українському Чикаго гітаристом.
Це прекрасне свято українського слова та пісні відбулося за фінансової підтримки єдиної української фінансової установи – Каси «Самопоміч» та банку «МБ», а також благодійні подарунки передала компанія BEUKRAINE салону «Орбіт» від Лесі Ільків. Усі зібрані кошти з концерту вже надіслані до родини Руслана Звіра.
Українська громада висловлює свою подяку Ользі Монастирській за прекрасний творчий вечір і бажає нових творчих злетів!

Title
Title
Title
Title

 

Весняне свято українського танцю

Чи бачили ви колись синього лиса?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers