rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

З котеджу екс-заступника директора
«Укрспецекспорту» Мазурова під Києвом обстріляли дітей

У понеділок, 15 червня, в селі Козин (Обухівський район, Київська область) охоронець одного з VIP-котеджів, розташованих на березі громадського ставка, відкрив стрільбу по дітях, які там купалися. Про це заявила мати одного з постраждалих дітей Христина Гайдамака.
«Об 11-й ранку в нашому дачному спокійному куточку «Мистецтво» в селі Козин, вул. Лугова, мій син із друзями (дітьми віком 8-12 років), радісно купаючись в озері, отримали розстріл дробом! По них велася прицільна стрільба. Одному прострелили дупу, двоє інших (включаючи сина) дивом вціліли, кулі пролетіли поруч із шиєю і грудною клітиною», – написала пані Гайдамака у Facebook.
Власником особняка, охоронець якого стріляв по дітях, є колишній заступник директора (у 2011-12 роках) державної компанії «Укрспецекспорт» Георгій Мазуров, заявляє народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко.
На своїй сторінці в соцмережі Facebook він розповів, що Мазуров «був заступником того самого колишнього міністра оборони України Дмитра Саламатіна, який допомагав Путіну (Володимир Путін – президент РФ – ред.) руйнувати українську оборонну промисловість і національну безпеку країни, а нині перебуває в розшуку в РФ».
«Про його причетність до розстрілу дитини можна буде судити після допиту того, хто безпосередньо стріляв у дитину», – написав Геращенко.
Співробітники міліції встановлюють обставини стрільби по дітях на березі водойми, у результаті якої 12-річний хлопчик отримав тілесні ушкодження. Під час купання в озері діти перепливли водойму на протилежний берег, щоб попірнати з пірсу. У цей час почалася прицільна стрільба з огородженого маєтку по дітворі. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.


В Україні починають створювати добровільні

пожежні охорони

На Житомирщині створять добровільну та місцеву пожежну охорону. Про це повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.
Відповідне розпорядження підписав голова ОДА Сергій Машковський. Зокрема, місцеву пожежну охорону створять там, де немає підрозділів держслужби з надзвичайних ситуацій. За документом «Про створення та сприяння у функціонуванні добровільної пожежної охорони», голови райдержадміністрацій, міські та сільські, селищні голови мають визначити відповідальних осіб за організацію заходів щодо створення добровільної пожежної охорони та її підрозділів.
Розпорядження прийнято відповідно до ст.ст. 6, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», ст.ст. 19, 63 Кодексу цивільного захисту України, постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 2013 року № 564 «Про затвердження Порядку функціонування добровільної пожежної охорони».
Добровільні пожежні займатимуться гасінням пожеж, рятуванням людей, а також наданням допомоги у ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій.
Утворенням у межах адміністративно-територіальних одиниці добровільної пожежної охорони займатиметься місцева влада. Для цього методичну допомогу райдержадміністраціям надаватиме Державна служба України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області, яка також контролюватиме діяльність добровільних пожежних дружин в області та вестиме їхній реєстр.
Фінансуватиметься добровільна пожежна охорона з місцевих бюджетів.
«Щороку, під час складання проектів місцевих бюджетів та відповідних програм економічного і соціального розвитку, передбачати кошти на створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони», – сказано у розпорядженні голови ОДА.
Нагадаємо, 15 червня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив провести навчання з пожежогасіння по всій країні, в усіх лісогосподарствах, з метою перевірки готовності відповідних служб до швидкого реагування на надзвичайні ситуації, а також наявності та справності необхідної техніки для гасіння пожеж.

Яресько: Індексації зарплат та пенсій раніше,

ніж у грудні, не буде

Уряд шукає можливості щодо підвищення мінімального рівня заробітних плат та пенсій, однак наразі такої змоги немає. Про це міністр фінансів України Наталя Яресько заявила, виступаючи у Верховній Раді, передає Економічна правда.
«Я також хочу збільшити індексацію якнайскоріше. Якщо ми будемо в змозі прискорити, якщо буде збільшення надходжень або зменшення видатків, то я з радістю подам Верховній Раді законопроект про прискорення індексації заробітної плати та пенсії», – зазначила Яресько.
Крім того, міністр нагадала депутатам про реструктуризацію боргу України, на обслуговування якого витрачається 5% ВВП.
«Я прошу вас всіх зрозуміти, що ми повинні дати собі раду з реструктуризацією боргу, а у нас, на жаль, 5% від ВВП йде на платіж наших процентних ставок по цій заборгованості, тому ми так тяжко працюємо над цією реструктуризацією. Це є одна з можливостей зменшити видаткову частину», – зазначила міністр.
Як відомо, підвищення соціальних стандартів з 1 грудня передбачено законом «Про державний бюджет України на 2015 рік».
Нагадаємо, після затвердження МВФ нової чотирирічної програми розширеного фінансування EFF для України на 17,5 млрд. доларів Мінфін з 13 березня почав консультації з кредиторами про реструктуризацію зовнішнього боргу.
Президент України Петро Порошенко пропонує уряду прискорити індексацію зарплат і пенсій, проте зробити це так, щоб не спровокувати гіперінфляцію.
У Мінсоцполітики заявили, що не планують підвищувати пенсії до 2017 року.
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Кабінет міністрів України розраховує провести індексацію заробітних плат і пенсій до кінця 2015 року за умови припинення війни і відновлення економіки.

Держстат: населення України за рік

скоротилося на 155 тисяч осіб

Населення України в квітні 2015 року порівняно з квітнем 2014-го скоротилося на 155 тис. осіб і становило на 1 травня цього року 42 млн. 854 тис. 106 осіб.
Про це йдеться в повідомленні Державної служби статистики. Дані наводяться без урахування Криму та зони АТО.
Порівняно з березнем 2015 року, скорочення становило 19,4 тис. осіб.
Кількість новонароджених в Україні станом на 1 травня цього року становила 134 563 малюки, що на 18 тис. дітей менше, ніж на 1 травня 2014 року.
Згідно з прогнозом ООН, при збереженні динаміки скорочення населення, до 2030 року населення України може зменшитися до 39 млн. осіб.
Як повідомлялося, демографічна ситуація в Україні ось уже багато років демонструє негативну динаміку в різниці між показниками народжуваності і смертності. Профільний експерт пояснив, що така тенденція має чітке історичне пояснення. Згідно з даними Міністерства юстиції України, за перше півріччя 2014 року народжуваність зменшилася на 25 тис. осіб порівняно з 2013 роком.
Те ж сталося і зі смертністю – у 2014-му вона зменшилася на 19 тис. осіб порівняно з показниками 2013-го. Але співвідношення між показниками народжуваності та смертності залишилося майже однаковим: у 2013 році – 162 тис. осіб, у 2014-му – 155 тис.

У Німеччині затримали Тимонькіна – колишнього банкіра

Курченка. ГПУ готує запит на екстрадицію

У Міністерстві внутрішніх справ України підтверджують факт затримання банкіра Бориса Тимонькіна у Німеччині.
«У неділю Тимонькіна було затримано. Сьогодні німецький суд ухвалив рішення про доекстрадиційний арешт», – сказав директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко у вівторок, 16 червня.
При цьому він наголосив, що МВС поінформувало Генпрокуратуру і та, своєю чергою, готує запит і матеріали на екстрадицію Тимонькіна до України.
Бізнесмен Борис Тимонькін був затриманий у берлінському аеропорту «Шенефельд», повідомили в Посольстві України в Німеччині, зазначає «Українська правда».
Про затримання Тимонькіна посольство поінформували електронним повідомленням від Федеральної поліції Німеччини. У посольстві додали, що у випадку, якщо Тимонькін висловить побажання зустрітися з консулом, «то така зустріч відбудеться».
Борис Тимонькін – колишній заступник голови наглядової ради СЄПЕК, який курував фінансовий напрямок групи; в 2001-2013 рр. був головою правління Укрсоцбанку, 1994-2001 рр. – заступником голови правління ПУМБ.
Наприкінці лютого 2014 року він виїхав до Франції на «планове» лікування голодуванням.
Генпрокуратура України оголосила в міжнародний розшук Тимонькіна 16 травня 2014 року, він підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 255 КК України – участі в злочинній організації під керівництвом засновника СЄПЕК Сергія Курченка.
Стаття, за якою він підозрюється, – створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією або участь у ній, або участь у злочинах, скоєних такою організацією. Максимальна санкція за цією статтею – 12 років в’язниці.

Фільм «Добровольці Божої чоти» отримав

приз на Гданському міжнародному фестивалі

Документальна стрічка «Добровольці Божої чоти» про бійців АТО отримала приз глядацьких симпатій на 13-му Гданському міжнародному фестивалі документального кіно.
Про це повідомляє «Укрінформ».
«Приємно, що серед 24 стрічок у Гданську наш фільм отримав приз глядацьких симпатій. Світ поступово дізнається всю правду, яка є на сході України», – розповів один із режисерів стрічки, Іван Ясній, родинне коріння якого – на Тернопільщині.
За його словами, авторська група об’їхала з фільмом Україну, побували в областях, де триває АТО.
«Показували його в Італії, Новій Зеландії, Австралії. Запланований показ у Чехії, поїздка у США, Канаду. Англомовна назва стрічки – «The Ukrainians» – «Українці». Мій колега, режисер і оператор Леонід Кантер, який знімав події в аеропорту, демонстрував стрічку у Польщі, я в цей час був в Австралії з такою ж кінодемонстрацією», – додав Ясній.
У головному конкурсі кінофестивалю у Польщі брали участь стрічки із США, Великої Британії, Бельгії, Данії, Нідерландів, Норвегії, Литви, Вірменії, Туреччини, Сирії, Вірменії, України та Польщі.
Як повідомлялося, режисери Леонід Кантер та Іван Ясній у Пісках та Донецькому аеропорту відзняли фільм під назвою «Добровольці Божої Чоти». Так військові, які служать на периметрі, мимоволі стали героями стрічки. Автори кажуть: постановок не було, вони знімали реальне життя та реальну війну. Ініціатором зйомок «Добровольців Божої чоти» був український продюсер, режисер та мандрівник Леонід Кантер. Більше того, всі екстремальні кадри з Донецького аеропорту належать йому.
Фільм знімали без сценарію, знімальна група просто стежила за своїми героями. Основними локаціями є найбільш важкі і, водночас, найбільш знакові для української армії місця – Донецький аеропорт та село Піски. Події у стрічці розвиваються лінійно.

Польща відрядила в Україну конвой з

гуманітарною допомогою

Гуманітарний конвой у складі 22 вантажівок із 164 тоннами вантажу допомоги для переселенців зі Сходу 15 червня вирушив з Варшави в Україну. У Києві польський гумконвой об’єднається з німецьким, і вони разом вирушать до Запоріжжя. Про це інформує МЗС Польщі.
Польський гуманітарний конвой складається з продовольчих наборів, засобів гігієни, зокрема, для немовлят, шкільного приладдя, спальних мішків, польових ліжок, перев’язувальних матеріалів та найнеобхідніших ліків.
Польський гуманітарний вантаж для України організували спільно МЗС РП із прикордонною службою країни, а також неурядовими організаціями: Польським Червоним Хрестом, «Карітас Польща», Фундацією «Польський центр міжнародної допомоги».
Нагадаємо, на початку червня Угорщина передала Україні 8 вантажівок гуманітарної допомоги.

Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Семирічна роупджампер здійснила політ над Південним Бугом

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers