rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Спадкоємність поколінь як шлях до перемоги!

Український національний музей у Чикаго поєднує міцна співпраця з Лігою американських ветеранів. Щороку у травні ветерани проводять зустрічі зі школярами катедральної школи св. Миколая, розповідаючи про подвиги побратимів з американського війська, які побували у гарячих точках. Одночасно згадують про дідів і батьків, які боролися за незалежність України під час визвольних змагань та Другої світової війни.

Спадкоємність поколінь як шлях до перемоги! Таким змістом наповнено практичний семінар, який відбувся у музеї 13 травня цього року.
До проведення лекції були залучені Ліга американських ветеранів, пост 943, командир – старший сержант Іван Стеців; організація Українських американських ветеранів, пост 32, командир – майор Петро Бенцак; Стефан Мацько та Адам Юрків – ветерани 32 посту; сержант Адам Бігун, 32 пост; учителі Надія Сіра та Ліза Свитник, куратор музею Марія Климчак. Крім екскурсії, яку провели ветерани, учні мали можливість приміряти військову уніформу, потримати в руках предмети навчальної зброї. Іван Стеців приготував відеопрезентацію про ветеранів-українців із Чикаго. Він з гордістю розповідав про своїх шкільних друзів, також вихованців катедральної школи св. Миколая. Троє з них – Теодор Христинич, Володимир Максимів та Юрій Татарин – полягли на болі бою у В’єтнамі. Учні оглянули виставку «Conflict Zone: Ukraine. Війна в Україні очима українських фотожурналістів», яка відкрилася 8 травня за підтримки Незалежного Фонду ветеранів, куратора – старшого лейтенанта Ярослава Кикіша та Кредитівки «Самопоміч».
Фотожурналіст Олексій Фурман, який за програмою Фулбрайта навчається в Університеті Міссурі, допоміг зібрати для спільної справи своїх колег, що поруч з українськими воїнами захищають незалежність України. Сьогодні молоде покоління американців дякує за виставку всім журналістам, а також за мужність українським воїнам і американським ветеранам.

Title
Title
Title
Title

 

Софія Міколяш-Георгієв: «Символічно, що наші пакунки отримали сотні діток-сиріт Червонограда напередодні Дня Матері. Про них пам’ятають, вони не є забутими...»

Звітний концерт «Вишиванки». Люби, цінуй і пам’ятай...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers