rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Мільярдер Бренсон розповів про перспективи інвестицій в Україну та порадив знайти «свого Джобса»
Мільярдер Річард Бренсон, який є творцем компанії Virgin, розповів про перспективи інвестицій в українську економіку, куди слід рухатися українському бізнесу та чому слід декриміналізувати легкі наркотики.
Про це бізнесмен розповів в інтерв’ю hromadske.tv.
«Ми маємо дискусію з кількома секторами. Думаю, що вашій країні необхідно більше західних компаній серед інвесторів, щоб вони допомогли Україні вибратися з досить загрозливої рецесії. Не можу наразі нічого заявити, але сподіваюся, що Virgin почне займатися бізнесом в Україні. Можливо, під час мого наступного візиту я вже буду анонсувати входження власної компанії на український ринок, побачимо», – заявив він.
Бренсон також дав пораду українським бізнесменам, які зараз розбудовують власні компанії з метою покращити сприйняття України у світі: «У бізнесі потрібно сприймати весь світ як одну велику країну, а не країну, де живеш – як увесь світ. Отже, якщо ви маєте продукт, який добре працює у вас, то він працюватиме і в світі. Virgin має представництва у 50 країнах. Ми не робимо одне і те ж у кожній, але наш бренд поважають, і він охоплює різні сектори економіки у різних країнах».
«Українські підприємці повинні виходити на світовий ринок, займатися там бізнесом і намагатися залучати зароблені кошти в Україну. Знання англійської допомагає, взагалі, зараз можна вивчати мови дуже легко за допомогою спеціальних мобільних додатків. Чим більше мов знаєш, тим краще», – заявив він.
«В Україні зараз дуже складно, а найкращі інвестори вкладають кошти у країни саме у такі моменти. Очевидно, розголос навколо подій, що тут відбуваються, не йде вам не користь. Проте особисто я вважаю, що Україна – хороше місце для інвестування. Думаю, гірше, ніж сьогодні – уже не буде у сфері фінансів. Я би порекомендував моїм друзям інвестувати сюди», – зазначив мільярдер.
«Що ви можете зробити, так це десятирічний план у сфері енергетики і, наприклад, написати у ньому, що до 2025 року ви припиняєте імпортувати її з-за кордону, а вироблятимете всю необхідну енергію всередині країни. Сонячна енергетика, до прикладу, зараз дуже дешева, тим більше, Сонце буде з нами завжди. Уряд повинен просто сказати: за десять років ми проведемо революцію у сфері відновлюваної енергетики, і вона вся виготовлятиметься всередині країни. Так припиниться витік коштів до інших держав. Використовуйте вітер, сонце, залучайте людей, які розроблятимуть кращі способи зберігання енергії», – каже Бренсон.
Він також повідомив, що братиме участь у конференції стосовно репресивної наркотичної політики в Україні.
Україні необхідний «свій Стів Джобс», вважає британський підприємець, передає «РБК-Україна».
«Чому повинна бути лише американська компанія? Щоб усі ці проривні технології виробляли лише американські компанії? Вони наймають багато людей з України, щоб виконувати цю роботу. Вам потрібні підприємці. Вам потрібен свій Стів Джобс», – сказав Бренсон.
Як повідомляли, у липні 2015 року відбудеться великий бізнес-саміт, який має на меті залучення інвестицій в Україну: в аграрний та енергетичний сектори, в заощадження енергетики та інфраструктуру.

Ярослав Неверовіч: «Субсидії – це коли уряд бере гроші з вашої кишені й перекладає до інших»

Виїхати назавжди: переваги бізнес-міграції для українських компаній

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers