rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

У Києві увічнять ще 9 героїв АТО та Небесної Сотні

У столиці України на честь Героїв Небесної Сотні та загиблих у зоні АТО встановлюється ще 9 меморіальних дошок. Про це йдеться у розпорядженні Київської міської держадміністрації.
Зокрема, меморіальні дошки встановлять на честь трьох героїв Небесної Сотні – Юрія Поправки, Віктора Швеця та Дмитра Максимова.
Також увічнять пам’ять загиблих у зоні АТО – Євгена Яцини, Олега Міхнюка, Андрія Єременка, Юрія Литвинського, Олега Войтенка, Євгена Зеленського.
Витрати, пов’язані з виготовленням і встановленням меморіальних дошок, будуть профінансовані за позабюджетні кошти, залучені у встановленому порядку.
Перший пам’ятник героям Небесної Сотні відкрили у Києві у вересні 2014 року.

 З початку 2015 року на потреби армії

українці перерахували майже 5 млн. гривень

Представник Міністерства оборони України, полковник Вікторія Кушнір, зазначає, що цього року на потреби армії громадяни перерахували майже 5 млн. грн. Як передає УНІАН, про це вона сказала під час брифінгу.
«Станом на 27 квітня 2015 року в рамках акції «Підтримай українську армію» на рахунки Міністерства оборони України в якості допомоги Збройним силам України від юридичних і фізичних осіб надійшло 158 млн. 260 тис. гривень. З них у 2015 році – майже 5 мільйонів гривень. З них за допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер 565 на підтримку української армії надійшло майже 903 тисячі гривень, які призначені для матеріально-технічного забезпечення Збройних сил України», – сказала вона.
Кушнір додала, що «із зазначеного ресурсу» 134,5 млн. грн. використано на матеріально-технічне забезпечення, зокрема, на придбання шоломів, спальних мішків, польових костюмів нового зразка, черевиків з високими берцями, льотно-технічного обмундирування, засобів зв’язку. Крім того, 13,1 млн. грн. використано на придбання медичного обладнання.
Зазначимо, що станом на 10 березня у рамках акції «Підтримай українську армію» на рахунки Міністерства оборони України як допомога Збройним силам України від юридичних та фізичних осіб надійшло 155,413 млн. грн., з них у 2015 році – 2,132 млн. грн.

Кабмін призначив Насірова головою

Державної фіскальної служби

Головою Державної фіскальної служби України призначено народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Романа Насірова, повідомили на сайті Кабміну.
«Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 5 травня призначив Романа Насірова головою Державної фіскальної служби. Згідно з рішенням уряду, заступниками голови ГФС стали Костянтин Лікарчук і Сергій Білан», – йдеться в повідомленні.
Роман Насіров до того, коли став депутатом, працював заступником голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України. Раніше він також обіймав різні посади у «Ренесанс Капіталі», «Укрнафті», Concorde Capital і Cantor Fitzgerald/BGC.
«Українська правда» називає Насірова креатурою президента.
Нагадаємо, 23 березня Кабінет міністрів України прийняв відставку голови Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса, а також звільнив його заступників – Володимира Хоменка та Анатолія Макаренка, що займалися податковою міліцією і митницею.
Податкову міліцію на посаді першого заступника голови Державної фіскальної служби (ДФС) буде курувати Сергій Білан, який до цього довгий час працював у Службі безпеки України у напрямку боротьби з контрабандою, а роботу митниці в ранзі заступника глави ДФС – партнер юрфірми «Авеллум Партнерс» Костянтин Лікарчук.
Створено агентство
для забезпечення
якості вищої освіти
Кабінет Міністрів України створив Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти.
Відповідну постанову за підписом прем’єр-міністра Арсенія Яценюка ухвалено 15 квітня та оприлюднено на сайті уряду у вівторок, 5 травня.
У постанові зазначається, що Нацагентство створюється як постійний орган із питань реалізації державної політики у сфері забезпечення якості вищої освіти.
Постанова набуває чинності з 1 вересня 2015 року.
Нагадаємо, у жовтні 2014 року міністерство освіти і науки презентувало проект Концепції розвитку освіти на період 2015-2025 років.

Свято кримських татар Хидирлез

відбудеться в Києві

У неділю, 10 травня, о 12.00, у столичному парку «Нивки» відбудеться одне з основних і найбільш улюблених свят кримських татар, свято весни, землеробства і родючості – Хидирлез.
Як повідомили прес-службі Київської міської державної адміністрації, у рамках заходу відбудуться виставки етнічних сувенірів і предметів народної творчості, святковий концерт за участю танцювальних і вокальних колективів, проводитимуться танцювальні майстер-класи та національні ігри.
Серед пізнавальних розваг – традиційні майстер-класи студії кримськотатарської кераміки «Ель Чебер», зокрема, відомого майстра-кераміста Рустема Скибіна.
Свято Хидирлез – це національне кримськотатарське свято. Воно знаменується як свято землеробства. На початку прибирають у будинку і спеціально до події готують найсмачніші національні страви, наприклад, кобіту, калакай, сари-бурма. Одна з невід’ємних традицій свята Хидирлез – перекочування калакаїв (спечених заздалегідь хлібців). Наприкінці свята танцюють танець хоран.
Організаторами заходу виступили громадська організація «Кримськотатарський молодіжний центр» за сприяння відділу національностей Департаменту культури КМДА та інші.
Нагадаємо, Меджліс кримськотатарського народу відмовився святкувати Хидирлез на території окупованого Криму.

У Житомирі випробували новітню українську

зброю «Шквал»

Житомирський бронетанковий розпочав перевірку модулів «Шквал» для БМП. Удосконалювали бойові машини кілька років, розповідає телеканал «24».
Бойові машини також обладнані спеціальною системою, яка дозволяє стріляти особливо точно, до того ж – керованими ракетами. Наразі техніку випробовують. Але Міноборони вже підписало попередню угоду на закупівлю таких машин.
Люди працюють з особливим натхненням, адже хлопцям на передовій вкрай необхідна новітня зброя.
Зробити перші постріли доручили найдосвідченішим спеціалістам. Зараз на заводі працюють у дві зміни. Якщо будуть нові замовлення – готові до цілодобової роботи. Наразі ж бригади із заводу постійно їздять на Схід. Там вони на місці лагодять техніку.
Раніше харківські інженери «схрестили» танк і БМП.
Нагадаємо, за наказом президента України Петра Порошенка підприємства оборонно-промислового комплексу перейшли на цілодобовий режим роботи.

Малий прикордонний рух між Україною та

Румунією почне діяти через тиждень

За попередніми домовленостями, зі середини травня на прикордонних з Румунією населених пунктах України запрацює малий прикордонний рух. Про це повідомляє «Громадське радіо» з посиланням на генерального консула Румунії в м. Чернівці Елеонору Молдован.
Таким чином, людям, які проживають в 35-50-тикілометровій від кордону смузі, не доведеться відкривати візи.
Підставою для перетину кордону буде перепустка малого прикордонного руху.
Малий прикордонний рух буде організовано на прикордонних територіях Чернівецької, Одеської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.
«Угода про малий прикордонний рух, яка була підписана в Києві 2 жовтня 2014 року, наразі перебуває фактично у фінальній стадії ратифікації. Загалом, і румунська, й українська сторони вже пройшли всі внутрішні процедури, формальності ратифікації. Зараз ми по дипломатичних каналах з’ясовуємо решту технічних особливостей задля набуття чинності цієї угоди вже через декілька днів, тижнів», – сказала консул.
Загалом, Україна має 15 пунктів пропуску через державний кордон з Румунією, частина з яких розташована на території Чернівецької області. Територією області проходить державний кордон з Румунією протяжністю 226,4 км.

На рештках київського Будинку профспілок

з’явилася незаконно споруджена двоповерхівка

На Будинку профспілок на Майдані Незалежності в Києві були незаконно добудовані два поверхи загальною площею біля 800 квадратних метрів.
Про це йдеться у спільному розслідуванні телеканалу «Перший національний» (Україна) та «Радіо Свобода».
Згідно з розслідуванням, для зведення поверхів дозволи повинні були дати КМДА і Міністерство культури, оскільки будівля є частиною архітектурного ансамблю центра Києва, а також ЮНЕСКО, оскільки територія належить до буферної зони Софії Київської.
Проте, як виявила Державна архітектурно-будівельна інспекція на прохання прокуратури, жоден з цих органів дозволів не давав. Журналісти з’ясували, що добудовані поверхи є над частиною будинку, який належить Київській міській раді профспілок (решта будівлі є власністю Федерації профспілок України). Контракт на добудову ще 1 липня 2014 року погодив голова цього органу Валентин Мельник, обравши виконавцем компанію «Буд Жил-Пром». Ця компанія, за даними журналістів, належить бізнесменові Івану Балабану.
Також виявлено, що за місцем реєстрації цієї компанії вже давно немає. Її секретар відмовилася будь-що розповідати, а сам Балабан не відповів на прохання журналістів про коментар.
У зв’язку з відсутністю дозволів, декларацію про реконструкцію будівлі було скасовано владою ще у жовтні 2014 року, що зробили будь-які будівельні роботи незаконними, однак це не зупинило забудовників.
Наразі київська мерія подала до суду з вимогою знести зайві поверхи.
У той же час заступник директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Андрій Вавриш допустив, що, в обмін на знесення поверхів київська влада може дозволити профспілкам звести якісь споруди у дворі.
За наведеними підрахунками, здача в оренду приміщень такої площі на Хрещатику може приносити від 30 тисяч доларів на місяць.
Взимку 2013-2014 року у Будинку профспілок був один зі штабів Революції Гідності.
18 лютого 2014 року він практично повністю вигорів.

Канал Арбузова вже офіційно перейшов

до Мінінформполітики

Телеканал БТБ наразі офіційно передано у підпорядкування Мінінформполітики, а процес передачі УТР триває.
Про це на брифінгу повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець, передає кореспондент Укрінформу.
«Зараз триває юридична передача телеканалу УТР від Держкомтелерадіо до Міністерства інформаційної політики... Канал БТБ вже офіційно передано нам юридично», – сказав він.
При цьому урядовець нагадав, що саме на базі УТР та БТБ буде створено канал іномовлення. Водночас, Стець підкреслив, що такий канал запустять через місяць після передачі УТР міністерству.
Він зауважив, що в МІП уже розроблено законопроект про іномовлення, й наступного пленарного тижня його планують внести на розгляд профільного Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.
Нагадаємо, телеканал БТБ (ТОВ «Банківське телебачення») створений рішенням правління Національного банку України «з метою інформаційного забезпечення громадян та суспільства своєчасною, достовірною та повною інформацією про політику Національного банку» зі статутним капіталом 10 млн. грн. Розпочав мовлення у 2012 році, коли Нацбанк очолював Сергій Арбузов.

Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers