rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Фотовиставка «Війна в Україні очима українських фотожурналістів»
 Title 
  Title
Відкриття фотовиставки відбудеться 8 травня, о 7-й год. вечора, в Українському Національному музеї.

«Гаряча точка» на карті світу – Україна. На сході країни – війна з російськими регулярними Збройними силами. Об’єктивне висвітлення у світовій мережі ЗМІ відбувається крізь вічко об’єктиву фотокамер українських фотожурналістів. Об’єднані бажанням донести правду про Україну до міжнародної спільноти, 13 фотожурналістів переслали свої фотографії для виставки, яка відкривається в Українському Національному музеї в Чикаго 8 травня 2015 р.: Іван Бодган, Євген Фельдман, Олексій Фурман, Юлія Кочетова, Макс Левін, Маркіян Лисейко, Євген Малолєтка, Сергій Полежака, Олександр Ратушняк, Володимир Шуваєв, Анатолій Степанов, Анастасія Власова, Петро Задорожний. Цей музейний проект підтримав Ярослав Кекіш, ветеран війни у В’єтнамі, куратор фотовиставок про зони конфлікту, «Незалежний фонд американських ветеранів» та Кредитівка «Самопоміч» у Чикаго.

Олексій Фурман, який за програмою Фулбрайта навчається в Університеті Мізурі, допоміг зібрати для спільної справи своїх колег, що поруч із воїнами захищають незалежність України. Їхня зброя – документалістика, фоторепортаж про присутність російського агресора на українській землі, без фотошопу, все по-справжньому – танки, артилерія, солдати та побут, смерть, похорон, дитячі очі і надія в жіночих очах. Реальність, яка передає горе і біду тієї частини України, де вже рік триває війна, яка забирає життя героїв, руйнує міста і села. Одночасно – це світлі, юні обличчя найпрекраснішої нації патріотів, які вірять у переможну весну, це нескорена Надія Савченко, горда донька свого народу.

Виставка триватиме з 8 до 30 травня, включає понад 70 фотографій. Після Чикаго Ярослав Кекіш, у співпраці з музеєм, покажуть її у багатьох містах США, в університетах і коледжах. Ці фотографії промовляють мовою миру, мовою серця, мовою України.  У програмі відкриття – виступ читців театру художнього слова «Істина» під керівництвом Ліни Митничук з композицією «Реквієм під дощем», зустріч із журналістом Олексієм Фурманом. Запрошуємо!

Title
Title
Title

Пам’ять про Героїв – не лише на постаментах, а і в серцях

У Чикаго відбулися благодійні заходи на підтримку України – Save Ukraine Now

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers