rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ В Одесі буде вулиця Квітки Цісик
Про це 4 квітня зі сцени Одеського оперного театру заявив американець українського походження, засновник українсько-американського благодійного фонду «Незабутня Квітка» Олександр Гутмахер. Саме цього дня співачці виповнилося б 62 роки.

Квітка Цісик стала втіленням національної української самоідентифікації. Українські народні пісні в її виконанні у 80-х роках минулого сторіччя збурили тоді всю ще радянську Україну, стали втіленням такої бажаної, але на той час ще недосяжної незалежності.
Співачка записала два альбоми композицій з оригінальними аранжуваннями «Пісні України» і «Два кольори». «Це – мій дарунок Україні», – казала Квітка. Одна з платівок з піснями в її виконанні, яка випадково, майже контрабандою, потрапила у нашу країну, викликала небувалий ажіотаж.
 Title
 
 Концерт в онкологічному диспансері
Квітка мріяла сама представити диски в Україні, виступити тут. Але завадила важка недуга. Майже вісім років вона боролася з онкологічним захворюванням. У березня 1998 року її не стало. Квітка не дожила п’ять днів до свого 45-річчя.
А пісні в її обробці продовжують жити. Коли пісню «Верше, мiй верше» на конкурсі «Нова хвиля» в Юрмалі торік виконали Джамала і В’ячеслав Рибиков, журі й присутні в залі аплодували їм стоячи зі сльозами на очах. Так само сприйняли цю пісню у виконанні Джамали і слухачі в Одеській опері. А там був повний аншлаг – були присутні бійці із зони АТО, активісти Євромайдану, представники міського й обласного управлінь культури та охорони здоров’я.
На концерті пісні з альбомів легендарної Кейсі виконували також Ілларія, Оксана Муха, Кирило Охріменко, Павло Табаков, Віталій Козловський, одеський вокальний секстет «Дюк Тайм» і оперна співачка з Канади Стефанія.
Так стартував в Україні проект, який був заснований у 2007 році у Нью-Йорку родиною і шанувальниками Квітки Цісик. Це не лише культурно-освітня ініціатива, а, перш за все, благодійна, зібрані під час заходів кошти передаються лікувальним закладам для профілактики і лікування раку молочної залози.
Кількома днями раніше одеські учасники проекту «Незабутня Квітка» влаштували концерт в онкоцентрі. Там виступили одеський бард Володимир Островський, гурт «CLC band», фольклорний ансамбль «Дивоцвіт», а також – засновник проекту Алекс Гутмахер. Саме Одеському онкоцентру і були передані всі зібрані кошти на концерті в опері.

40-й ювілей української громади в Норт-Порті, Флорида

Волонтер Ірина-Ізольда Горбильова: «Моя головна мета – підготувати вояків до мирного життя»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers