rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Біля Луганська окупанти зосереджують артилерію.
У Донецьку з’явилося нове формування на базі «Оплоту»

У «навчальному центрі» в районі Луганського аеропорту бойовики продовжують удосконалювати свої «бойові навички», проводячи тактичні навчання з бойовою стрільбою під керівництвом інструкторів із РФ. Всього на даний момент до цих заходів залучено до 10 одиниць бронетехніки, включаючи 4 танки, повідомляє sprotyv.info.
На ділянку Сокільники – Кримське прибула ротна тактична група бойовиків, про яку повідомляла група ІС, зайняла позиції в глибині бойових порядків російсько-терористичних військ, відіграючи роль резерву.
На ділянці на схід Луганська триває зосередження артилерії російсько-терористичних військ. Спостерігається прибуття до раніше розгорнутої тут артилерійської батареї (4 од. САУ 2С1 «Гвоздика») ще одного артпідрозділу (3 гаубиці Д-30).
У Петровському районі Донецька зафіксовано появу нового формування російсько-терористичних військ (доукомплектуваний підрозділ зі складу бандформування «Оплот», що прибув з південного напрямку). У складі формування – близько 110-120 бойовиків, 2 зенітні установки ЗУ-23-2 на транспортних платформах, 5 ПТРК і до 10 великокаліберних кулеметів різних типів і модифікацій. Також у складі формування 2 джипи, 9 армійських вантажівок, 1 БМП-1, 1 БТР-80, 1 БТР-70.
У штабі АТО вже фіксують «ознаки підготовки ворога до подальших наступальних дій на маріупольському, артемівському і луганському напрямках».

 На Київщині розбився військовий

гвинтокрил Мі-24: один офіцер загинув

У Васильківському районі Київської області у вівторок, 24 березня, вдень, впав військовий гвинтокрил Мі-24, у результаті чого загинула одна людина, ще кілька травмовані, повідомляє обласна міліція.
«Близько 14 години у Васильківському районі впав військовий вертоліт Мі-24. Одна людина загинула, кілька постраждали», – повідомили у прес-службі ГУМВС України в Києві.
Разом з тим, у прес-службі прокуратури Київської області уточнили, що в катастрофі загинув офіцер, ще двоє осіб постраждали, їх госпіталізовано.
«Лейтенант загинув, а капітан і майор постраждали. Вони госпіталізовані», – розповіли у прес-службі облпрокуратури.
За даними відомства, гвинтокрил був закріплений за військовою частиною у Львівській області.
«Розслідуванням (події) буде займатися військова прокуратура», – зазначили в облпрокуратурі.
У прес-службі Державної служби України з надзвичайних ситуацій повідомили, що два вертольоти вилетіли у напрямку Полтава – Житомир, один з них впав.
Причини падіння з’ясовуються. Місце падіння оточили військові.
Своєю чергою, в Міністерстві оборони України уточнили, що аварія сталася поблизу смт. Гребінки, Васильківського району, Київської області.
«У результаті катастрофи льотчик-оператор повітряної машини загинув, двоє членів екіпажу отримали поранення різного ступеня тяжкості. Постраждалі перебувають у лікарні й отримують кваліфіковану медичну допомогу», – повідомляється на офіційному сайті оборонного відомства.
Аварія сталася під час планового перельоту.

Нацгвардія в квітні-травні набере

близько 7,5 тисячі контрактників

Національна гвардія України планує в квітні-травні призвати близько 7,5 тис. осіб на контрактну службу, заявив заступник командувача Національної гвардії України по роботі з особовим складом полковник Ярослав Сподар, передає кореспондент РБК-Україна.
«Ми плануємо протягом квітня-травня призвати до лав Національної гвардії близько 7,5 тис. призовників. У той же час, ми паралельно будемо звільняти військовослужбовців, які на сьогодні вже прослужили півтора-два роки», – заявив Сподар.
Також, за його словами, близько 10-20% військовослужбовців після проходження або під час проходження строкової служби виявляють бажання укласти відповідний контракт.
«Крім того, ті військовослужбовці, які призвані по мобілізації і які зараз повинні звільнятися, десятки, а то і сотні виявили бажання укласти контракт з Нацгвардією, щоб проходити службу як контрактники. Це теж хороша новина», – розповів він.
Нагадаємо, 15 січня Верховна Рада схвалила указ президента Петра Порошенка «Про часткову мобілізацію», яким передбачено проведення у 2015 році трьох черг мобілізації протягом 210 діб з дня набрання указом чинності.
19 березня Рада прийняла закон, який передбачає, що «у випадку форс-мажорних обставин за рішенням президента, за рішенням парламенту вони (резервісти першої черги – ред.) будуть призиватися, мобілізовуватися не за тою схемою, яка була раніше (через військкомати – ред.), а безпосередньо – у свої частини».

Голові Херсонської облради оголошено

про підозру

Прокуратура Херсонської області 23 березня оголосила про підозру у привласненні грошових коштів та службовому підробленні голові обласної ради Вікторові Пелиху.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
«Встановлено, що він протягом 2010-2014 років шляхом зловживання службовим становищем заволодів бюджетними коштами, необґрунтовано нарахованими як заробітна плата», – сказано в повідомленні.
Пелиху вручили клопотання прокуратури до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту і про відсторонення його від посади. Нагадаємо, за останній час правоохоронні органи оголосили про підозру низці чиновників і депутатів місцевих рад часів Януковича.
Так, у Харкові Генпрокуратура повідомила меру міста Геннадієві Кернесу про підозру у викраденні, тортурах і загрозі вбивства людини. У Миколаєві за співпрацю з терористами затримали депутата облради Миколу Макшіна.

Україна не отримає безвізовий режим

з ЄС на Ризькому саміті в травні

Україна не отримає безвізовий режим із країнами Євросоюзу на саміті «Східного партнерства» в Ризі у травні 2015 року. Про це заявив глава представництва Європейської Комісії (ЄК) в Україні Ян Томбінський.
«Цього рішення не буде, бо немає часу для того, щоб воно було прийняте», – сказав він журналістам у вівторок, 24 березня, в Києві.
При цьому, Томбінський нагадав, що в Україні зараз працює місія європейських інституцій, яка аналізує, як виконує Україні зобов’язання для того, щоб безвізовий режим з країнами ЄС став реальністю.
Разом з тим, глава представництва ЄК в Україні зазначив, що намір надати Україні безвізовий режим з ЄС залишається. «Мета – це безвізовий режим між Україною та ЄС», – сказав він.
Томбінський підкреслив, що для вирішення всіх технічних питань необхідний час. При цьому, він прогнозує, що в декларації саміту «Східного партнерства» буде згадуватися питання надання безвізового режиму між Україною та ЄС.

Юлдашева звільнено з посади прокурора Києва

Сергія Юлдашева звільнили з посади прокурора Києва. Про це у Facebook повідомила керівник прес-служби прокуратури Києва Альона Яхно.
«11 березня в прокуратурі Києва розпочався другий етап люстрації. Сьогодні черга дійшла і до прокурора Києва – Сергія Юлдашева. Він щойно попрощався з колективом», – написала Яхно.
При цьому, вона цитує слова Юлдашева: «Сьогодні генеральний прокурор підписав пакет документів про звільнення з обійманих посад тих прокурорів, які підпадають під закон про люстрацію. Закон є закон. Він його виконав. Свого часу і я виконав цей закон. Я дякую всім вам за роботу. Для мене було великою честю працювати в цьому колективі. Сподіваюся, що так само злагоджено й організовано він продовжить роботу вже при новому прокурорі».
Нагадаємо, 18 березня Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти прокурора Києва Сергія Юлдашева.
Після чого Юлдашев звинуватив заступника Генпрокурора України Олексія Баганця у тому, що він намагається помститися через те, що правоохоронці виявили факти «дахування» грального бізнесу його молодшим сином – Віталієм Баганцем.
19 березня прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження щодо Віталія Баганця.

Кабмін призначив т. в. о. голови ДФС Максима Мокляка

Кабінет міністрів призначив Максима Мокляка тимчасово виконуючим обов’язки голови Державної фіскальної служби. Відповідне розпорядження від 23 березня 2015 р. № 235-р оприлюднено на сайті уряду.
«Покласти тимчасово, до призначення в установленому порядку голови Державної фіскальної служби України, виконання обов’язків голови зазначеної служби на директора координаційно-моніторингового департаменту Державної фіскальної служби України Мокляка Максима Володимировича», – йдеться в документі.
23 березня Кабінет міністрів України звільнив голову Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса, а також його заступників – Володимира Хоменка та Анатолія Макаренка.
Зазначимо, Мокляк розпорядженням уряду від 24 лютого був призначений головою ДФС на час проведення службового розслідування на предмет участі керівництва ДФС у корупційних податкових і митних схемах.

На вулицях Харкова встановлять 600 відеокамер

На вулицях Харкова вже встановили 107 камер зовнішнього спостереження, а до кінця 2015 року планується встановити додатково ще 500 камер для підвищення рівня безпеки в місті. Про це 23 березня повідомив заступник директора департаменту телекомунікацій і зв’язку Роман Сальников, передає прес-служба Харківської міськради.
За його словами, відеокамери вже встановлені біля пам’ятника Тарасові Шевченку, на площі Конституції, Привокзальній площі, на території Харківського аеропорту, кількох ринків, автовокзалів, біля декількох великих торговельних центрів, кінотеатрів, стадіону «Металіст», Палацу спорту Харківської міської ради, Харківської облдержадміністрації.
Крім того, камери відстежують рух транспорту на вулиці Сумській, проспекті Леніна, на перетинах вулиць Пушкінської і Петровського, площі Конституції і Московського проспекту, вулиць Героїв Праці та академіка Павлова, проспекту Гагаріна та проспекту Героїв Сталінграда та ін. Також камери контролюють виїзди з міста. Відеокамери по місту встановлюються в рамках програми «Безпечне місто Харків», розробленої наприкінці 2014 року в зв’язку з нестабільністю в місті і підвищеним рівнем терористичної загрози.
Раніше повідомлялося, що Харківську область зміцнять фортифікаційними спорудами. Наразі на патрулювання вулиць Харкова виходить понад 1 тис. працівників міліції, а біля найважливіших об’єктів установлені постійні пости і легка бронетехніка.
Нагадаємо, за 2014 рік у Харкові та області скоєно 43 теракти, з них 7 – вже впродовж поточного року, затримано 88 сепаратистів.
Зазначимо, камери відеоспостереження встановлять і на вулицях Одеси.

У обласних центрах України відкриють офіси

з впровадження реформ

У рамках процесу децентралізації влади в обласних центрах відкриються офіси з впровадження реформ, заявляє віце-прем’єр міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.
«З наступного місяця практично в кожній області відкриються офіси з впровадження реформ, які будуть не тільки давати експертні висновки, а й займатися всіма реформами, розпочатими в центрі», – сказав Зубко на прес-конференції у вівторок, у Києві.
За його словами, у цьому напрямку є підтримка Євросоюзу, програми розвитку ООН, «і я думаю, що у нас справді буде потужний рух і дуже позитивний, тому що децентралізація практично запущена».
Зокрема, Зубко нагадав, що схвалені закон про основи державної регіональної політики, закон про добровільне об’єднання місцевих громад, проведена фінансова децентралізація.
Зазначимо, президент України Петро Порошенко про готовність почати децентралізацію влади в країні заявив ще на початку грудня 2014 року.
На початку березня голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив про створення експертної робочої групи з реалізації плану децентралізації влади в Україні.

Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers