rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Конгресмен-демократ Майк Квіґлі в Українському Національному музеї
 
Title 
  Title
20 березня 2015 р. в Українському Національному музеї, в Чикаго, відбувся вечір подяки американському конгресменові Майку Квіґлі. Цей політик про себе каже, що він є ірландцем з українським серцем. Близький приятель нашої громади та активний лобіст українських питань у конгресі США запевнив під час зустрічі, що він продовжуватиме спрямовувати лінію своєї діяльності на якнайшвидше досягнення миру в Україні. Він побував на Майдані після кривавих лютневих подій 2014 р.

Побачене зворушило і змінило його погляди на світову безпеку після розмови на Майдані зі стареньким ветераном ІІ Світової війни, який, маючи на грудях медалі за перемогу над німецькими фашистами, сказав Квіґлі, що готовий воювати за незалежність України проти нового окупанта. «Я робитиму все, щоби допомогти Україні, я вірю, що російський окупант, який веде війну, вбиває і несе розруху, буде поборений. Я знаю, що я буду в Києві з українським народом святкувати перемогу. Перед нами – велике завдання, і я дякую всім вам, що ви з Україною!» – сказав конгресмен.
У подарунок від музею в офісі у Вашингтоні буде фотографія, що нагадуватиме про зустрічі з президентом Петром Порошенком, приїзд і виступ якого в Конгресі США, серед інших політиків, ініціював Майк Квіґлі. Представники української громади в Чикаго мали нагоду особисто поговорити з гостем, поділитися думками та подякували конгресменові. Серед присутніх були американські політики, судді та адвокати, директори Кредитівки «Самопоміч» на чолі з президентом Ради директорів Михайлом Косом та президентом установи, виконавчим директором Богданом Ватралем, а також – Генеральний консул України в Чикаго Андрій Праведник, президент фундації «Спадщина» д-р Юліян Куляс, духовенство – о. Мирон Панчук, о. Микола Бурядник, о. Олег Кривокульський, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Григорій Комар.
Вечір відбувся за ініціативи дирекції Українського Національного музею. Віримо та сподіваємося, що добро і спільна праця переможуть.
У зверненні конгресменів до Конгресу США від 3 вересня 2014 року, за підписом Майка Квіґлі та інших, сказано: «Україна стоїть перед важливим моментом своєї історії, а США є важливим партнером у боротьбі України з російською агресією. Перед лицем існуючої загрози з боку Росії зараз, як ніколи, важливо, щоби США та наші партнери по НАТО підтримали Україну».
Як результат, 17 вересня 2014 р. президент України Петро Порошенко виступив із промовою на спільному засіданні палат Конгресу США. Він закликав США допомогти Україні озброєнням. Президент зазначив, що українці нині перебувають на передовій у світовій боротьбі за демократію й захищають весь вільний світ від агресора. На прохання конгресмена Квіґлі, буклет програми було підписано президентом для Українського Національного музею в Чикаго. Лист-звернення та буклет стали частиною експозиції музею, присвяченої американо-українським взаєминам. Приємно зазначити, що демократ Квіґлі є частим гостем Українського Національного музею; він наголосив у своєму виступі на винятковій ролі музею в поширенні історичної правди та української культури в США. Конгресмен-демократ Майк Квіґлі належить до українсько-американського Кокусу – це неформальне об’єднання декількох десятків американських конгресменів, здебільшого, неукраїнського походження, що лобіює інтереси України у вищих ешелонах влади США.

Title Title
 Title Title


Американські сенатори з думкою про Україну

«Хорея Козацька» в Чикаго репрезентувала музику високого духу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers