rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Нова схема: гроші з пилюки
Шевченківський район Києва заплатить 8 мільйонів за бруд у під’їздах фірмам, пов’язаним з керівниками Шевченківського району.
Днями комунальники одного з центральних районів столиці – Шевченківського – уклали угоди на обслуговування будинків на суму 65,50 млн. грн. Окрім традиційного труєння тарганів і щурів, вивезення сміття і прочищання коминів, цьогоріч у списку з’явився ще один пункт – прибирання сходових майданчиків вартістю 8,13 млн. грн.
Теоретично прибирання сходових кліток входить у мінімальний пакет комунальних послуг, які мають надавати ЖЕКи. Але в українських реаліях чистоту в цих місцях у кращому випадку підтримують самі мешканці – власники силами чи коштами, наймаючи прибиральників.
Замовник тарифів на прибирання не уточнив. Є лише посилання на накази Мінрегіонбуду, Держкомітету ЖКГ та КМДА, які регламентують ці види робіт.
Однак, наголосимо, що комунальники полінувались написати у тендерній документації таку просту річ, як кількість прибирань під’їздів. Вказано тільки кількість квадратів, які треба очистити – 510 860 м2. Тобто, прибирання коштуватиме, в середньому, 16 грн./м2 на рік.
Наскільки чистими стануть під’їзди в окремо взятому районі, покаже час. Однак, вже зараз можемо констатувати, що компанії-підрядники нечужі місцевим комунальниками та керівництву цього ж Шевченківського району.
 
Title
 
 Віктор Андрєєв раніше очолював
кіровоградських комунальників, потім
з
будував бізнес на комуналці у Києві,
а потім очолив комунальників центру столиці,
які тепер віддають підряди його рідній фірмі

Більшість замовлень на прибирання сходових майданчиків дісталось ТОВ «Комфортна вежа». Підприємство створене у грудні 2013 року. Засновником вважається Сергій Головатюк, а директором – Максим Біленький. Фірма прописана на вул. Академіка Щусєва, 10-А, де розташований місцевий ЖЕК. Також на тендері фірма вказала номер телефону (044) 440-05-00, яким користується той самий ЖЕК.
ПП «Науково-технічне підприємство «Український центр нерухомого майна» належить Валерієві Шерстюку. А до середини грудня 2010 року одноосібним власником фірми був Андрій Щербина, який у 2009-2012 рр. очолював КП «Центр обслуговування споживачів Шевченківського району».
ТОВ «Кийградсервіс» зареєстроване на Олександра Лещенка та Юлію Орел. У грудні 2012 року Орел і Лещенко засновували цю фірму разом з ТОВ «Київжитлосвіт», співвласниками якої були Раїса Бакланенко та нинішній перший заступник голови Шевченківської РДА Віктор Андрєєв.
Андрєєв, взагалі, виявився знавцем приватно-державного партнерства у сфері ЖКГ. П’ять років тому він був заступником мера Кіровограда і директором департаменту житлово-комунального господарства, очолював місцеву організацію партії «Сильна Україна».
У 2011 році Тігіпко злив свою «Сильну Україну» в Партію регіонів, а Андрєєв перебрався до столиці, де підконтрольні йому фірми міцно зайняли нішу в ЖКГ.
Фірма «Київжитлосвіт» Андрєєва виступила співзасновником ТОВ «Імпульс-Газ», ТОВ «Святошинжитлосвіт», ТОВ «Віатрейд Груп», ТОВ «Кийградсервіс». У 2013-2014 рр. ці компанії активно працювали на ринку комунальних послуг.
Так, тільки одна фірма «Київжитлосвіт», співвласником якої був особисто Андрєєв, обслуговувала 600 багатоповерхових будинків у Шевченківському та Святошинському районах Києва. В одному з інтерв’ю Андрєєв розповів, що його приватні комунальники отримували ці підряди через участь у конкурсах і тендерах. І хоч Інтернет рясніє бравурними повідомленнями про участь компаній Андрєєва у прибиранні снігу, підготовці до опалювального сезону тощо, але у «Віснику держзакупівель» вдалось знайти тільки один тендер на суму 9,20 млн. грн. за 2012 рік, виграний фірмою «Київжитлосвіт».
Після зміни влади Андрєєв знову звернув свій погляд у бік державної служби. Як свідчить його офіційна біографія, у 2014 р., незадовго до призначення замголови Шевченківської РДА, він був помічником нардепа – ім’я свого шефа він не уточнив. У тому ж 2014 році Андрєєв вийшов зі складу засновників «Київжитлосвіту» і перейшов на держслужбу до Шевченківської РДА.
Тому, з одного боку, можемо констатувати, що керівництво району потрапило в руки міцного господарника і професіонала. Проте, з іншого, українська практика свідчить, що чиновники дуже важко забувають про власні бізнес-інтереси.
Отож, на прикладі одного району столиці ми незабаром переконаємося, як це «жити по-новому». Можливо, нечужі комунальникам і заступнику Шевченківської РДА компанії справді доведуть, що здатні прибирати краще. Після оприлюднення цієї інформації з нетерпінням чекатимемо на відгуки щодо чистих під’їздів.
Автор: Ірина Салій
Джерело: «Наші Гроші»

Залізничники купили шпал на 94 мільйони: частки відійшли оточенню сина заступника міністра і партнерки заступника мера Єнакієвого

У ринку «Столичний» партнером Юри Єнакіївського стала фірма з орбіти лідера Партії зелених

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers