rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ За гріхи батька? Смерть Януковича-молодшого
Щоб не трапилося у світі, розуміють це і пояснюють двома причинами – раціонально-матеріалістичними та містичними. І серед містичних популярною у народі є пояснення, що за гріхи людини Господь може покарати не тільки її, але й нащадків до енного коліна.
Насамперед, якщо ця людина є винною хоча б перед кимсь одним і ним проклятою.
Що й казати, коли прокляття комусь шлють сотні, тисячі, а то й мільйони.
Президента Віктора Януковича та його сім’ю (у вузькому та широкому її складах) за останні півсторіччя по наростаючій проклинали в Україні чимало людей. І за його кримінальні діяння у підлітковому віці, коли він зривав шапки та виривав «з м’ясом» сережки з жіночих вух, і за його губернаторство у Донецькій області, коли він був слугою та адміністративним дахом місцевого криміналу, і після його перебування на прем’єрській та президентській посадах, коли він почав грабувати уже всю Україну – системно та жадібно.
Особливо посилився шквал проклять після кривавих подій на Майдані, його втечі з награбованими статками та війни у Донбасі, яку він, за чутками, можливо, теж фінансував.
Але ніхто не знав, яким чином почнуть збуватися ці прокляття.
І ось перша звістка, яка сенсаційно вибухнула в інформаційному просторі України і Росії – загинув молодший син Януковича.
Це одразу ж породило різні версії, трактування й оцінки.
А почалося все з інформаційної загадки – повідомлялось, що на російському озері Байкал загинув якийсь Віктор Давидов. Але співставлення віку – 33 роки – а також загального вигляду, статури та інших прикмет дозволило дуже швидко стверджувати, що загиблим є таки молодший син екс-президента. До того ж, вияснили, що прізвище його бабусі – Давидова.
Далі потоком хлинули суперечливі подробиці, які дозволяють відтворити ось таку картину трагічної аварії.
Янукович-молодший та його супутники (а їх було 4 чи 5) виїхали машиною на лід озера Байкал. Нібито, там були знаки, що забороняли виїзд на лід, але водій їх проігнорував.
Згідно з одними даними, їхали пофотографуватися, за іншою інформацією – потренуватися. Віктор-молодший був за кермом мультивена і дисципліновано пристебнувся паском безпеки.
  
Title
 Поки що безіменна могила Віктора Януковича-
молодшого. Світлина Д. Осипова

Коли лід почав тріскатися, Віктор, за словами його старшого брата Олександра, намагався протягнути машину далі, до ділянки міцного льоду, але машина завалилася лівим боком в ополонку, і дверцята водія заблокувалися. Всі пасажири, нібито, встигли вискочити, а ось водій не встиг. Чи тому, що декілька секунд відстібався і вибирався через пасажирські передні дверцята, чи тому, що намоклий одяг тягнув на дно, чи тому, що не вистачило повітря випірнути.
Глибина Байкалу в тому місці – біля 20-ти метрів. І коли водій, все-таки, вибрався з машини, яка стрімко пішла вниз, то ці 20 метрів нагору не встиг подолати – захлинувся. А тіло його, нібито, потім спливло на поверхню – це і доводить, що водій вибратися з машини, все-таки, зумів.
Російські офіційні особи довго тягнули з інформацією про особу загиблого. За версіями ЗМІ, нібито, про цей факт доповідали на самий верх і чекали вказівок – що і як сказати громадськості. Але поки вони чекали, українські джерела почали підтверджувати особу утопленика. І першим це зробив його давній приятель нардеп Нестор Шуфрич. Висловивши співчуття дружині та сім’ї, він констатував: «Загинув так, як і жив, – за кермом автомобіля».
В Україні добре відомо, що Віктор Вікторович Янукович був фанатом автоперегонів, обіймав посаду голови Федерації автоспорту України, був майстром спорту та переможцем деяких екстремальних автозмагань. І автомобілі були його справжнім захопленням, головним у житті з того, що він любив.
А батько хотів скерувати життя сина у політичному напрямі. Адже на момент, коли батько став губернатором Донеччини, Вікторові-молодшому було лише 16 років. Він зростав на тлі зростаючої кар’єри Януковича-старшого і мав усі можливості стати супер-мажором, яких в Україні розвелося , хоч став гати.
Але у тіні батька син, за багатьма свідченнями, не розбалувався. Єдиним публічним скандалом його депутатства – а батько таки всунув сина у партійний список регіоналів під № 90 і у 2006 році зробив його нардепом – був випадок, коли сильно підпилий Віктор Вікторович не міг зорієнтуватися і знайти двері свого під’їзду, хитаючись і лаючись при цьому, що і зуміли зняти та виставити у Ютубі свідки.
На відміну від старшого брата Олександра, молодший Янукович у політику та владу агресивно не втручався, не намагався розставляти своїх людей на посади, не осідлував грошові потоки, а, скоріше, «відбував номер» у парламенті, всією душею мріючи якнайшвидше вирватися у любий йому світ автомобілів та перегонів.
Ті, хто його знали, відзначали м’який характер Віктора-молодшого і його незлобивість.
Можна сказати, що, на відміну від старшого брата та батька, він не робив шкоди Україні, особливо, цілеспрямованої, і жадібного апетиту до грошей та влади, як вони, не проявляв. Кажуть, що, нібито, був противником кривавого розгону Майдану.
Більшість відгуків на його смерть в Україні були стриманими, а ось у коментарях можна прочитати все, що завгодно.
Зокрема, немало людей зазначають, що це кара Господня екс-президентові за його гріхи.
Але тут виникає питання – якщо Бог хотів покарати колишнього президента-злодія, то чому обрано для цього не старшого сина Олександра, який руками та ногами вчепився у владу та гроші, ставши фактично тіньовим керівником України за часів президентства свого батька та грабіжником України № 2, а порівняно нейтрального молодшого сина. Хіба що захотів уразити батька у саме серце, відібравши його улюбленого сина?
А в тому, що саме не жадібний властолюбний Олександр, а м’який Віктор був улюбленцем батька, я чомусь не сумніваюся.
Серед відгуків наведу декілька типових: Ira Gonchar _ 23.03.2015 17:30 «а все це підтверджує одну істину: скільки б не мав грошей чи влади, а Бог керує по своєму. Всі – смертні...»
sara21 _ 23.03.2015 13:11 «Прокляття людей уже впало і на Ганну Герман, а тепер – на Януковича. Вони думали, що їм Гундяєв відпустить їхні гріхи, і з ними нічого не станеться. Помилилися, бо він – не Бог.
Біблія каже, що за гріхи батьків своїх відповідають і діти, і внуки».
Тіло Віктора Януковича-молодшого привезли спецрейсом до Криму і віддали землі на території севастопольського Свято-Нікольського храму. За іронією долі, неподалік розташована могила відомого кримського кримінального авторитета І. Поданєва.
Крим вибрали тому, що тут тепер живе мати загиблого, Людмила, та його дружина Ольга з 5-річним сином Іллею.
На похоронах була вся сім’я, зокрема, й екс-президент.
Згідно з чутками, він давно уже багато п’є і молиться. Тепер, можливо, ці процеси посиляться.
Але чи вимолить бандит, злодій і ворог України Віктор Янукович-старший хоча би збереження життя, не кажучи вже про прощення – велике питання.
Багато хто писав – загиблого та його матір жаль. Але про його батька жодного подібного слова у сотнях відгуків та коментарів не прозвучало.
Чи втішать втікача у його горі гроші з пограбованої ним України та маєтки, в яких він нині розкошує? Чи здатен він, нарешті, відчути те, що переживали батьки вбитих на Майдані та на війні у Донбасі, до чого горезвісний і проклятий Україною екс-президент має прямий стосунок?

Боротьба олігархів чи боротьба з олігархами?

Вирок за прапор?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers