rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

На Київщині застрелився колишній
«регіонал» з оточення Ахметова

У місті Українка (Київська область) наклав на себе руки депутат V та VI скликань від Партії регіонів Станіслав Мельник. 53-річний екс-«регіонал» залишив передсмертну записку, в якій попросив у всіх пробачення.
«Вчора, близько 9 години вечора нам подзвонили і повідомили про самогубство в м. Українка (Обухівський р-н, Київська обл.) Мельника. У квартиру прийшла його дружина, відчинила двері і побачила чоловіка у ванній. Спочатку вона подумала, що йому стало погано, проте потім виявила в його руках карабін і рани, а також передсмертну записку», – повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Київській області у вівторок, 10 березня.
У прес-службі зазначили, що, за попередніми даними, екс-нардеп покінчив із собою, вистріливши із зареєстрованого мисливського карабіна.
Міліція відкрила кримінальне провадження за ст. 115. КК України (Умисне вбивство). У прес-службі облміліції зазначили, що відкриття провадження у ст. 115 ККУ є стандартною процедурою в подібних ситуаціях.
«Під час слідчих дій буде остаточно встановлено, чи було це самогубством», – сказали в міліції.
Станіслав Мельник протягом шести років очолював СП «Донецький пивоварний завод» («Сармат»), з 2005 року і до обрання народним депутатом обіймав посаду генерального директора ЗАТ «Люкс» у Донецьку (належить олігарху Рінату Ахметову). Також був депутатом Донецької міськради у 2002-2006 роках. 16 січня 2014 року голосував за «диктаторські закони».
Більш того, Мельник був не лише бізнесменом і народним депутатом, але й, як стверджують джерела, близькі до СКМ, одним з найбільш близьких до Ріната Ахметова людей у структурі компаній найбагатшої людини України.
Нагадаємо, 28 лютого зі своєї квартири на 17-му поверсі викинувся екс-«регіонал», колишній народний депутат, «диригент» диктаторських «законів 16 січня» Михайло Чечетов.

 Порошенко пропонує ВР дозволити в Україні

багатонаціональні навчання за участю підрозділів

ЗС інших держав

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді дозволити допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях. Відповідний законопроект зареєстрований у парламенті 6 березня.
Текст законопроекту відсутній.
Як повідомлялося, 20 лютого 2015 року в. о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов оприлюднив графік проведення багатонаціональних навчань на поточний рік на території України та за кордоном, затверджений рішенням РНБО.
«Передбачається участь ЗСУ в 11 багатонаціональних навчаннях, з них 4 пройдуть на території України і 7 – за кордоном», – розповів він на брифінгу в Києві.
На території України відбудуться українсько-американські штабні навчання «Сі-бриз 2015» (25 діб) – в акваторії Чорного моря, на полігонах ЗСУ, військових аеродромах і морських портах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. У них візьмуть участь до 2,5 тис. військовослужбовців, з них від ЗСУ – до 1 тис., до 9 кораблів, 8 вертольотів і літаків, до 50 одиниць колісної техніки. Від США – до 1 тис. військовослужбовців, до 5 кораблів, 2 підводні човни, до 40 од. колісної техніки. Від держав-членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру» – до 500 військовослужбовців, до 6 кораблів, 3 підводні човни, до 6 літаків і вертольотів, до 10 од. колісної техніки.
Крім того, в поточному році на Львівщині пройдуть навчання «Rapid trident» (до 25 діб). У них візьмуть участь до 2 тис. військовослужбовців: від України до 1 тис., від США – до 500, від держав-членів НАТО та держав-учасниць програми «Партнерство заради миру» – до 600.
Українсько-польських авіаційних підрозділів «Безпечне небо 2015» (14 діб) пройдуть у повітряному просторі і на аеродромах ЗСУ. У них візьмуть участь до 350 військовослужбовців, з них – 250 українських військовослужбовців, до 10 літаків і один вертоліт. Від Польщі – до 100 військовослужбовців та 8 літаків.
Також запланована участь українських солдатів в українсько-польських навчаннях «Правопорядок 2015» (до 7 діб). Вони будуть також проведені у Львівській області, в них візьмуть участь до 100 осіб.
На території України багатонаціональні навчання проводяться традиційно. Для допуску збройних сил інших держав потрібна згода Верховної Ради. Відповідний законопроект вносить до парламенту глава держави.
Раніше повідомлялося, що українська армія в поточному році візьме участь в 11 багатонаціональних навчаннях, з яких чотири пройдуть в Україні за участю понад 2,5 тис. військовослужбовців інших країн, ще сім – за кордоном за участі до 800 українських військових.


Міноборони цього року скерує на розвиток озброєнь

14 млрд. гривень

Міністерство оборони України в 2015 році планує використати на розвиток озброєння 14 млрд. грн. Про це повідомила прес-секретар Міноборони Вікторія Кушнір на брифінгу в Києві, повідомляє УНІАН.
«У 2015 році, відповідно до показників державного бюджету, Міністерство оборони скерує на розвиток озброєння 14 млрд. грн. Це становить майже третину оборонного бюджету», – зазначила Кушнір.
Вона нагадала, що торік ця сума становила 3,9 млрд. грн.
За словами Кушнір, необхідність збільшення витрат пов’язана з поточною військово-політичною ситуацією і незадовільним станом окремих зразків та військової техніки Збройних сил України. Кушнір зазначила, що вік такої техніки перевищує 30 років.
Крім того, вона повідомила, що згідно з показниками державного оборонного замовлення на 2015 рік, у ЗСУ надійде понад 500 основних зразків озброєння і військової техніки, понад 300 тис. одиниць засобів ураження і понад 3,5 тис. інших зразків озброєння і військової техніки.
Нагадаємо, що проти України російські окупанти використовують величезну кількість найсучаснішої військової техніки, включаючи важкі вогнеметні системи «Буратіно» і тактичні вогнемети «Джміль», реактивні системи залпового вогню «Торнадо», безпілотні літальні апарати, засоби радіоелектронної боротьби і багато іншого.
Разом з тим, українська армія за останній рік отримала велику кількість техніки, здебільшого, відновленої або розконсервованої зі зберігання.
Новітні зразки, наприклад, одного з найкращих у світі танків «Оплот» у війська надходять в недостатній кількості. Тому прийнято рішення в 24 рази збільшити виробництво танків, на що потрібне додаткове фінансування.


Заарештовано колишнього секретаря Лічильної комісії,

який підписав закони «16 січня»

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому народному депутатові та екс-секретарю Лічильної комісії Верховної Ради України Сергієві Гордієнку, а Печерський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту.
«Під час досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді України за законопроекти, спрямовані на перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, Генеральною прокуратурою України 26.02.2015 повідомлено про підозру колишньому народному депутатові України та секретарю Лічильної комісії Верховної Ради України у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України», – йдеться в повідомленні Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України у вівторок, 10 березня.
Зазначений народний депутат був секретарем Лічильної комісії Верховної Ради України та спільно з іншими членами підписав протокол лічильної комісії, яким фактично надали статус офіційного документа цим законам, підкреслили в ГПУ.
Як додали у відомстві, у слідства є підстави вважати, що вказані закони практично не були проголосовані.
Печерським районним судом 10 березня 2015 року підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, поінформували в Генпрокуратурі.
Нагадаємо, 16 січня 2014 року Верховна Рада шляхом голосування руками ухвалила пакет законів, які суттєво утискали права і свободи громадян. Це посилило протестні настрої на Майдані, що, зрештою, призвело до масових убивств, утечі представників тодішньої влади та зміни керівництва країни.

Північ Луганської області знеструмлено після

зупинки одного з двох блоків Луганської ТЕС

10 березня, близько 15:30, сталося аварійне відключення двох високовольтних ліній 220 кВ «Лисичанська» і 110 кВ «Новоайдарська». Через це зупинився один із двох працюючих енергоблоків Луганської ТЕС, і без електроенергії опинилася північ Луганської області.
Про це повідомляє прес-служба енергохолдингу ДТЕК.
За інформацією прес-служби, лінії електропередач були пошкоджені на відстані 6 км від ТЕС, відключена потужність становить 102 МВт, а роботу станції підтримує єдиний енергоблок, який працює з навантаженням 40 МВт.
Цей блок зараз видає потужність через три лінії 110 кВ на обмежену територію.
Раніше повідомлялося, що Луганська ТЕС зі 7 серпня 2014 працює складом нижче від мінімального – двома енергоблоками.
Електростанція відчуває серйозний дефіцит палива через бойові дії у регіоні, які призвели до руйнування залізничних шляхів сполучення.
Крім того, з 22 ліній електропередач, за якими видавалася потужність від станції, пошкоджені і досі не відновлені 19.
Нагадаємо, раніше глава Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що луганські бойовики повністю перейшли на російське електропостачання.
При цьому, в районі бойових дій дуже сильно постраждали житлові будинки та інфраструктура. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Росія повинна виплатити репарації за знищення Донбасу.


Кількість спостерігачів СММ ОБСЄ на Донбасі

становить близько 350 осіб, всього в Україні – 460

Голова спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан повідомив, що кількість спостерігачів спецмісії на Донбасі нині становить близько 350 осіб.
«У відповідь на підписання Мінських угод у середині лютого ми негайно вжили заходів з відрядження більшої кількості спостерігачів на схід України. Станом на сьогодні близько 350 спостерігачів перебувають у Луганській і Донецькій областях», – сказав він журналістам у вівторок, 10 березня, в Києві.
Апакан зазначив, що на сьогодні спостерігачів ОБСЄ у всій Україні налічується 460 осіб, переважна більшість з яких – громадяни країн Європейського Союзу.
Раніше, на початку березня, президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначили необхідність збільшення кількості спостерігачів ОБСЄ на Донбасі задля прискорення розгортання спостережних пунктів на лінії сутичок.
Як повідомлялося, на початку січня в ОБСЄ заявляли про намір розширити загальний склад своєї спеціальної моніторингової місії в Україні до 900 спостерігачів.


На материкову частину України переїхало понад

20 тисяч кримчан

На материковій частині України станом на 1 березня 2015 розміщені і мешкають 20 тис. 267 кримчан – українських громадян, які вимушено переселилися з тимчасово окупованої території Криму і Севастополя.
Як повідомляє сайт представництва президента України в Автономній Республіці Крим, за лютий 2015-го кількість кримчан, які вимушено оселилися на материковій частині України, зросла на 241 особу. З них переважна більшість тимчасово розмістилася у Львівській, Чернігівській, Вінницькій, Кіровоградській та Закарпатській областях.
Як свідчать результати моніторингу, проведеного представництвом глави держави, станом на 1 березня в обласні державні адміністрації України надійшло 35,198 тис. звернень від вимушених переселенців з Криму та Севастополя. При цьому, 16,099 тис. звернень громадян або 46% їхньої загальної кількості надійшло в територіальні підрозділи Державної міграційної служби України. З питань соціальної допомоги в органи влади надійшло 4,967 тис. звернень, з питань освіти – 4,086 тис., з питань медичного обслуговування та інших – 10,046 тис.
«У 98% звернень громадян надано своєчасну і кваліфіковану допомогу», – йдеться в повідомленні.
Раніше Агентство ООН у справах біженців повідомило, що загальна кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні сягнула 1 млн. 42,1 тис. людей.

Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers