rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Борітеся – поборете!

Кобзар! Вірний син свого народу!

Минають сторіччя, а він завжди з нами, зi своїм народом, з рідною Україною, яку любив, якій присвятив все своє життя.

Український Конгресовий Комітет Америки щорічно вшановує пам’ять генія українського народу, нашого пророка Тараса Григоровича Шевченка.
От і цього разу свято почалося зі вступного слова голови УККА пана Олеся Стрільчука.
На святі прозвучало, що заклики Шевченка, які з’являються у рядках його творів ХІХ сторіччя, безперечно, стосуються і сьогоднішньої України. Українці сьогодні «борються за гідність, справедливість і за можливість створити нове життя, та щоб панувала своя правда, і сила, і воля».
У різні періоди історії України творчість Тараса Шевченка завжди була і залишається актуальною, його пророчі слова підтримували і донині підтримують, вселяють велику віру в перемогу добра над злом, велику віру у світле майбутнє.
Шевченко твердо вірив, що настане той час, коли український народ стане сильним, єдиним і розірве пута кайданів: «Поховайте та вставайте, кайдани порвіте…» Шевченко-пророк вірив, що прийде той час, і
І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люди на землі.
Віками Україна бореться за свою незалежність. Вороги, немов ті круки, чатують на ласу здобич споконвіків. Родючий чорнозем, багатства надр України, наш талановитий працелюбний народ завжди приваблювали загарбників. Сімдесят років у складі Союзу призвели до знищення наших духовних цінностей, до занепаду української мови, традицій, культури, до знищення інтелігенції. Сибір, каторги, атеїзм, а потім Голодомор-геноцид! Мільйони людей були знищені тільки за те, що любили свою Україну. Все це продовжується до сьогоднішніх днів. І завжди з нами був і є наш Кобзар, який кличе українську націю не спати, не коритися, а піднімати народ на боротьбу за свої права, за свою рідну Україну.
Народ України шанує і любить Шевченка, виконує його заповіти.
День Народження вірного сина України відзначили українці Чикаго в суботу і в неділю, 8-го березня. Свято відбулося в школі св. о. Миколая.
У суботу святкування почалося в суботній школі українознавства «Рідна школа».
Вчительський колектив доклав чимало зусиль, щоб підготувати з дітьми гарний концерт і віддати шану Великому Кобзареві. Діти натхненно декламували вірші поета і співали пісні на його слова.
У гості до дітей завітав гурт «Тріода» і з радістю виконав «Заповіт» Шевченка a в неділю, 8-го березня, о 1-й годині дня, свято вшанування пам’яті Великого Кобзаря продовжилось під гаслом «Боріться – поборете».
Далі глядачів знову потішили діти, дитячий хор школи о. Миколая, незмінним керівником якого є Ірина Дичій. Цей хор маленьких патріотичних українців вартий найбільшої похвали, зокрема, те, що діти вивчили багато українських пісень. Їхня гарна дикція, чистота виконання мелодії завжди супроводжують виступи цього колективу. Видно кропітку працю керівника хору. Після цього виступив хор СУМу імені Миколи Павлушкова під керуванням Володимира Поповича. Колектив завжди підносить патріотичний дух слухачів, і його дуже любить уся наша українська громада.
У концерті взяв участь Володимир Дуда, відомий співак в українській громаді. Він виконав власну пісню «Україна» і пісню на слова Шевченка «Бандуристе, орле сизий». Володимир Дуда має в репертуарі багато власних пісень і пише їх на власні тексти.
Свої авторські пісні і власні вірші представила глядачам Оля Монастирська. Її виступ був зустрінутий бурхливими аплодисментами. Приємним сюрпризом для глядачів був виступ знову ж таки гурту «Тріода». Хлопці чудово виконали пісню «Пливе кача» в пам’ять про загиблих українських воїнів, «Заповіт» Шевченка і гімн України.
Тарас Шевченко завжди буде дороговказом для нашого українського народу. Ми виконаємо твої заповіти, Тарасе!
У день народження Шевченка дорослі і діти йдуть до його пам’ятників по цілому світу, щоб поставити свічку, покласти квіти, почитати його вірші, поспівати пісні і цим висловити свою шану Великому Кобзареві. Ми, захисники заповіту Шевченка, завжди будемо пам’ятати його заклик: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає!»
Редакція дякує за допомогу Інформаційній службі УККА, відділ Іллінойс

Title
Title
Title
Title
Title
Title

Чикаго за тиждень

Джерело життєдайне. Перший ювілей Книжковій крамничці «Джерело», що при парафії св. Володимира й Ольги м. Чикаго, виповнюється 5 років

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers