rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Щоб вийти зі стану коми, хворий має чути рідні голоси
Вчені з Чикаго з’ясували, що може допомогти швидше вивести з коми людей. Виявилося, що цей процес можна стимулювати, якщо пацієнти будуть чути голоси своїх родичів, розповіді про знайомі для них події, сімейні жарти і анекдоти. Причому, для цього не обов’язкова присутність родичів у палаті безпосередньо поруч з людиною, що перебуває у комі. Досить просто програвати звукові записи зі знайомими голосами.

Саме цим і займалися автори дослідження протягом шести тижнів, намагаючись вивести з коми шістьох людей. Усі без винятку пацієнти прийшли до тями швидше, ніж цього чекали.
Троє чоловіків і три жінки, які брали участь у дослідженнях, були жертвами дорожньо-транспортних пригод, вибухів і нападів. Родичі пацієнтів принесли лікарям велику кількість фотографій, на основі яких психологи придумали, які сімейні історії можна наговорити на мікрофон.
Потім ці історії записувалися і програвалися біля ліжка пацієнта. Найчастіше включали спогади про весілля, якісь веселі поїздки або сімейні жарти, пояснює medinfo.
Коли пацієнти чули голоси своїх родичів, які називали їх по імені, а також прослуховували різні історії, то їх мозок демонстрував збільшення невральної активності, що було видно на МРТ.
Вчені спостерігали зміни рівня кисню в крові в ділянках мозку пацієнта, що були пов’язано з довгостроковою пам’яттю і розпізнаванням мови. Це означає, що пацієнти використовували цю частину тіла навіть в комі.
Джерело: medinfo

Лікарські трави та спеції, які допомагають знизити тиск

Тетрада Фалло

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers