rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Процес депортації зі США: міфи і реальність
При порушенні імміграційного закону будь-який іммігрант опиняється у зоні ризику процесу виселення (раніше –  «депортації») (Removal Proceedings).

Найбільш розповсюдженими заходами, які Департамент внутрішньої безпеки вживає щодо осіб, яких вважають порушниками імміграційних законів США, є:
• забрати людину з в'язниці після арешту або після завершення тюремного терміну;
• заарештувати людину одразу після перетину кордону, під час перевезення з місцевої в'язниці до імміграційної в'язниці, під час перевірки громадських та робочих місць; а також –
• почати процес виселення після відмови на імміграційне клопотання чи заяву.
В імміграційно-митного контролю є встановлені «пріоритети», що допомагають визначити, які особи підлягають під процес виселення. Це особи, які:
• становлять загрозу національній безпеці або є ризиком для громадської безпеки;
• намагалися втекти, піти, або мали намір перешкоджати імміграційному контролю;
• здійснили імміграційне шахрайство або давали неправдиві свідчення імміграційній службі або консулу для того, щоб отримати імміграційний статус або візу;
• здійснили злочин проти суспільства;
• брали участь у діяльності проти національної безпеки;
• особи, яким посвідка на постійне місце проживання у США була анульована.
Нижче описані деякі з найбільш поширених ситуацій, які призводять до процесу виселення:
1. Павло прибув до Сполучених Штатів за студентською візою у 2000 році, але покинув навчання через рік. Він живе у квартирі з другом. У друга – дійсний ордер на виселення. Представники імміграційно-митної служби прийшли у квартиру Павла у пошуках його друга. При перевірці імміграційного статусу Павла заарештували і поставили на процес виселення.
2. Олександр подав на зміну статусу. Під час співбесіди імміграційний офіцер дізнається, що Олександр приховав інформацію про дрібні крадіжки, які він здійснив. Його поставили на процес виселення.
3. У Рената є посвідка на постійне проживання з 2000 року. У 2004 році він був засуджений за крадіжку в магазині. Після вироку Ренат кілька разів без проблем перетинав кордон, але останнього разу, коли він повертався назад у США, митно-прикордонна охорона поставила його на процес виселення.
Що відбувається в імміграційному суді?
Процес виселення починається з повідомлення про виклик на слухання в імміграційний суд. Перше попереднє слухання називається «Master Hearing». Під час Master Hearing відповідач (особа, яка перебуває у процесі виселення) відповідає на звинувачення, висунуті проти нього (неї), а також може подати заявку на звільнення від процесу виселення. У висновку Master Hearing імміграційний суддя призначає дату судового розгляду, так званого індивідуального слухання (Merit Hearing або Individual Hearing).
Merit Hearing еквівалентний до судового розгляду. Як правило, на індивідуальні слухання дають більше часу для більш докладного розгляду. Для слухання може бути виділено половину або цілий день. Бувають випадки, коли навіть потрібно кілька повних днів. Під час індивідуального слухання імміграційний суддя буде розглядати докази, які стосуються справи, a також вислухає аргументи свідків і відповідача. Якщо свідки або відповідач, які дають свідчення, не розмовляють англійською, суд надає перекладача.
Процес виселення в імміграційному суді – тривалий процес. Багато судів по всій країні неймовірно заповнені у зв'язку зі збільшенням кількості людей, які тільки потрапили під процес виселення, а також справ, які є на розгляді вже протягом останніх кількох років. У деяких судах очікування індивідуального слухання триває більше, ніж 5 років. За даними Сіракузького університету в штаті Нью-Йорк, у серпні 2014 року в імміграційних судах у всій країні нараховувалось 408 037 відкритих справ. Брак імміграційних суддів спостерігають у кожному великому місті, де засідає імміграційний суд. Також хронічно бракує судових секретарів і мовних перекладачів, відсутні комп'ютери й обладнання для запису слухань.
Інформація у цій статті – тільки для загального ознайомлення. Цю статтю не варто розглядатися як юридичну консультацію у конкретній справі або ситуації. Lebedinski Law, P.C. phone: 248-663-5150; E-mail: [email protected].
Офіс Світлани Лебединської розташований у Southfield, штат Michiga
n. Світлана Лебединська надає юридичні послуги для людей, які проживають у різних штатах США, і для громадян із багатьох країн Європи, Азії, Близького Сходу та Південної Америки.

Atlantic Express – недорога та надійна доставка посилок в Україну Про компанію Atlantic Express розповідає Сергій Гілевський

Гімалайська сіль

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers