rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Герої не вмирають!

Чикаго, 20 лютого 2015 року. Цього дня катедральна школа святого Миколая приєдналася до вшанування пам'яті загиблих євромайданівців. У головній авдиторії зібралися учні, дирекція та вчителі на віче, яке розпочав молитвою за Україну настоятель катедри св. о. Миколая о. Богдан Налисник.

Відкрила програму президент Українського Національного музею Лідія Ткачук, запросивши всіх на Майдан пам’яті. Перед сценою було розміщено фотографії з музейної виставки українського фотожурналіста, пластуна Віктора Гурняка, який загинув у зоні АТО в жовтні минулого року. Учні старших класів підібрали відповідну музику, відтворили атмосферу, сповнену віри різних поколінь, поєднаних боротьбою за незалежність і соборність України. Перегуком почувань із братами і сестрами в Україні став вірш в авторському читанні учня Олеся Тимуша. Він розповідає американцям про те, що пережила Україна, на очах якої снайпери вбивали молодих людей; хлопець вірить, що повернеться, щоб побачити своїх друзів, які житимуть під мирним небом.
Цікаво вів розмову з школярами о. Ярослав Мендюк, парох української греко-католицької церкви св. Йосафата (м. Монстер, штат Індіана). Він ділився спогадами про перебування на Майдані під час Революції гідності. Діти почули про «чорну ніч», коли на студентів накинулася зграя силовиків із спецпідрозділів, жорстоко вчинивши розправу, про Михайлівську церкву, яка захистила поранених і переслідуваних. Разом усі розшифровували слово «свобода», кожен торкнувся краю рушника, на якому виписано імена Героїв Небесної Сотні. «Душу й тіло ми положим за нашу свободу», – співали народжені на американській землі. Вони не пробачать ворогові війни, яка залишила сиротами їхніх братів і сестер. Фотографії засвідчують, якою ціною заплачено за право бути українцями і любити свою країну. Це віче віри в сильну та нову Україну.
Кредитівка «Самопоміч» підтримує школу св. Миколая і вітає патріотично-виховні програми, які впроваджуються у навчальний процес. Досвід співпраці з Українським Національним музеєм засвідчує спільну турботу про майбутнє діаспори. У той час, коли у Києві від землі до неба здійнялася світлова доріжка – «Промені гідності» – школярі у Чикаго засвітили символічні свічі на «Дорозі з Майдану», якою йшов їхній брат Віктор Гурняк та сотні таких, як він. Герої не вмирають!

Title
Title
Title
Title
Title

 

 

Віче на вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні

Вечір, присвячений Героїням Євромайдану «Усиновіть пораненого вояка!»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers