rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

Помер студент, який постраждав
від теракту в Харкові, кількість
жертв збільшилася до чотирьох

У харківській лікарні 24 лютого помер 18-річний студент, поранений під час вибуху біля Палацу спорту 22 лютого. Про це йдеться в повідомленні народного депутата від «Народного фронту» Антона Геращенка в Facebook.
«У вівторок, 24 лютого, о 5.00, від жахливих травм, отриманих унаслідок терористичного акту, в лікарні помер 18-річний студент Харківської національної академії міського господарства Микола Мельничук. Він став четвертим безневинним харків’янином, загиблим від рук терористів», – зазначив Геращенко.
За його словами, у лікарнях Харкова залишаються ще 9 потерпілих від теракту з використанням армійської протипіхотної міни.
Своєю чергою, начальник головного слідчого управління СБУ Василь Вовк повідомив в ефірі програми «Свобода слова», що Служба безпеки України рекомендувала не проводити мітинг у Харкові, під час якого в неділю стався вибух.
«Була рекомендація СБУ саме цю акцію не проводити. Ми мали інформацію, що можливі замахи, можлива протидія акції, але, на жаль, не знали про міну», – сказав він.
«Склалося кілька чинників, які вказують на випадковість цих загиблих. Річ у тім, що цей марш не мав відбутися. Тільки в останній момент було ухвалено рішення здійснити цю ходу (саме тим шляхом, яким вона пройшла). А значить, не було вчасно проведено профілактичних заходів, зокрема, зачистки територій, що оточують маршрут, яким йшла хода», – заявив Вовк.
«Лише випадковість врятувала життя ще десятків людей. 80% елементів ураження прийняв на себе автомобіль «Газель». А якби його не було, було б ще десятки загиблих», – додав він.
За словами начальника слідчого управління, здетонувала міна МОН 100, зона ураження якої – понад 5 метрів у ширину і понад 115 метрів у довжину.
Вовк зазначив, що така міна була на озброєнні Радянської армії у 60-х роках.
Нагадаємо, 22 лютого вдень, біля Палацу спорту у Харкові, під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух.
Унаслідок теракту загинули дві людини, ще один хлопець помер у лікарні. У медустановах залишаються 11 постраждалих.
За фактом вибуху до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено інформацію про порушення кримінальної справи за статтею 258 Кримінального кодексу України (теракт). Розслідування доручено СБУ за підслідністю.
Представники наглядової місії ОБСЄ, які відвідали місце події, повідомили у своєму звіті, що вибуховий пристрій складався з тротилу і шрапнелі й активувався дистанційно. У місті був оголошений найвищий рівень терористичної загрози і почалася антитерористична операція.
У Харкові та області понеділок, 23 лютого, оголошений днем жалоби.
Як заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, інструкції та зброя для здійснення теракту в Харкові були отримані з Росії. Він нагадав, що затримано чотирьох осіб, яких підозрюють у скоєнні даного теракту: «Ми чітко бачимо: слід веде в Бєлгород, РФ, акція довго планувалася, і вона була спрямована на те, щоб загинули люди».

 Стан Савченко

погіршується, але

припиняти голодування

вона відмовляється

Адвокат народного депутата України, льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін після зустрічі зі своєю підзахисною у вівторок, 24 лютого, зазначає, що стан її здоров’я погіршується, але вона відмовляється припинити голодування.
«Щойно вийшов від Надії з в’язниці. Вона передає вітання народу України з річницею Революції гідності... Здоров’я Надії помітно погіршується. Тому у нас небагато часу для її звільнення. І вона відмовляється припинити голодування», – написав адвокат у мікроблогу у Twitter.
Фейгін також оприлюднив лист Савченко, в якому вона дякує всім за підтримку, запевняє, що не здасться і не припинить боротьбу.
Раніше повідомлялося, що в Савченко вже є порушення роботи деяких органів.
Нагадаємо, Савченко голодує з 15 грудня 2014 року.
20 лютого вона відмовилася від ін’єкцій глюкози, які підтримували її життя.
10 лютого Басманний суд Москви продовжив до 13 травня термін утримання Савченко під вартою.

Штаб АТО: бойовики не

відводять озброєння,

а перекидають його

в бік Маріуполя

Бойовики не відводять важке озброєння від лінії розмежування і передислоковуються, зокрема, ближче до Маріуполя, повідомив спікер АТО Андрій Лисенко.
«Триває перекидання техніки і живої сили ворога ближче до лінії розмежування. Передусім, у Маріупольському напрямку. У Донецькому напрямку відбувається нарощування сил і засобів НЗФ біля н. п. Піски, у Луганському – поблизу Стаханова і Брянки», – сказав він на брифінгу у вівторок, 24 лютого, в Києві.
Коментуючи повідомлення в ЗМІ про те, що бойовики, нібито, почали відведення важкого озброєння, Лисенко сказав: «Головною та єдиною умовою для початку відведення важкого озброєння є виконання першого пункту Мінських угод – це припинення вогню. Однак вогонь не припинився. Під заявами про, нібито, початок відведення важкого озброєння бойовики здійснюють передислокацію, перегрупування своїх банд в інших напрямках».
Спікер АТО зазначив, що українська сторона не може сказати про якесь планове відведення озброєння, оскільки не спостерігає його. «Ця інформація від бойовиків і російських ЗМІ не відповідає дійсності», – наголосив він.
При цьому Лисенко нагадав про готовність української сторони до початку відведення важкого озброєння.
«Українська сторона підготувала відповідні майданчики, маршрути, за якими буде відводитись важка техніка, визначена в Мінських угодах. Тільки-но протягом двох діб бойовики дотримуватимуться режиму припинення вогню, тоді це буде єдиним сигналом до початку відведення», – зазначив він.
За добу в АТО загинув 1 воїн, 7 поранено. Лисенко зазначив, що найбільш напружена ситуація спостерігається в районі Світлодарська та Широкиного.

Україна уклала договір

про військово-технічне

співробітництво

з ОАЕ – Порошенко

Президент України Петро Порошенко називає успішним свій робочий візит до Об’єднаних Арабських Еміратів та зазначає важливість проведених переговорів та контрактів, які підписали українські підприємства під час виставки IDEX-2015, повідомляє прес-служба глави держави у вівторок, 24 лютого.
«На виставці IDEX відбулися важливі переговори. Українські підприємства-виробники підписали декілька важливих контрактів на десятки мільйонів доларів, які допоможуть нам залучити валюту в країну і, в той же час, дадуть необхідні ресурси для підвищення можливостей української армії, прискорення проведення модернізації та залучення найкращих виробників для забезпечення оборонної стратегії», – наголосив Порошенко.
За даними прес-служби, у присутності глави держави начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко підписав документ про військово-технічну співпрацю між Україною та ОАЕ. «Це набагато полегшить та внормує нашу співпрацю у військо-технічній галузі», – сказав Порошенко.
Глава держави нагадав, що перша військова продукція, зокрема, броньовані автомобілі, надійшли з ОАЕ та допомогли підсилити українську армію. «Ми значно розширили номенклатуру нашої співпраці. Ми уклали та визначили терміни постачання для українських Збройних сил необхідних оборонних засобів. Я впевнений, що сьогоднішній візит був надзвичайно успішним», – сказав президент.
Також під час візиту досягнуто домовленість, що найближчим часом Україну з візитом відвідає міністр закордонних справ ОАЕ.
За словами Порошенка, під час зустрічей обговорювалось і питання фінансової допомоги з боку ОАЕ, створення інвестиційного фонду, який би полегшив інвестування ОАЕ в Україну, а також питання співробітництва у банківській сфері.

Виконувати обов’язки

голови ДФС буде

Максим Мокляк

Кабінет міністрів України призначив в. о. голови Державної фіскальної служби України Максима Мокляка.
Відповідне розпорядження № 123-р від 24 лютого опубліковано на сайті уряду.
«У зв’язку з відстороненням голови Державної фіскальної служби України від виконання повноважень за посадою до завершення службового розслідування покласти тимчасово, на час проведення службового розслідування, виконання обов’язків голови Державної фіскальної служби України на директора Координаційно-моніторингового департаменту цієї Служби Мокляка Максима Володимировича», – йдеться в повідомленні.
На сайті також опубліковані розпорядження про відсторонення на час розслідування голови ГФС Ігоря Білоуса, першого заступника голови ГФС Володимира Хоменка та заступника голови ГФС Анатолія Макаренка.
Нагадаємо, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності Білоуса, Хоменка та Макаренка.

Столична прокуратура

відкрила провадження

щодо посадових осіб НБУ

Прокуратура Києва відкрила кримінальні провадження стосовно посадових осіб Національного банку України.
Про це у вівторок, 24 лютого, повідомляє прес-секретар столичної прокуратури Олена Яхно на своїй сторінці в Facebook.
«Так, дійсно, у нас є два кримінальні провадження стосовно посадових осіб НБУ. Перше – за статтею 364 (зловживання владою або службовим становищем). Друге – за статтею 367 (службова недбалість). Але вони жодним чином не стосуються теперішнього курсу долара. В основу першого покладено заяву фізичної особи, громадянина Яковенка А. В., в основу другого – рішення Печерського суду, яке було винесено ще у грудні минулого року (коли долар був ще по 12 гривень)», – пише вона.
«Ще раз хочу наголосити! Це фактові провадження, а не проти голови НБУ Гонтарєвої. Жодної підозри їй не оголошено! Наразі проводиться досудове розслідування», – зазначила Яхно.
Як повідомило «Українським новинам» джерело в правоохоронних органах, кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за зверненням фізичної особи. Воно було відкрито ще у жовтні 2014 року.

Новим головою

Держслужби

зайнятості призначено

Ярослава Кашубу

Міністр соціальної політики Павло Розенко призначив Ярослава Кашубу головою Державної служби зайнятості (ДСЗ). Про це Розенко повідомив на селекторній нараді в міністерстві.
«Сьогодні мною був підписаний наказ про призначення Ярослава Кашуби Миколайовича на посаду голови Державної служби зайнятості. У вашого попередника був рік, щоб налагодити роботу служби зайнятості. Сьогодні у вас, Ярославе Миколайовичу, ні, результати потрібні вже сьогодні, часу на розкачку немає, року вам ніхто не відводить», – заявив Розенко.
Кашуба Ярослав Миколайович народився 30 квітня 1970 року, у м. Львові. Має вищу юридичну (Львівський національний університет ім. Івана Франка, спеціальність – правознавство) та вищу економічну (Міжрегіональна академія управління персоналом, спеціальність – менеджер організацій та менеджер бізнесу) освіти. Окрім цього, є магістром державного управління (закінчив Львівський регіональний інститут державного управління УАДУ при президентові України).
З 1991 до 1995 рр. працював помічником заступника міського голови Львова з гуманітарних питань.
1995 – 1996 – заступник головного лікаря з правових і кадрових питань лікарні швидкої медичної допомоги. 1996 – 1998 – заступник гендиректора СП ТОВ «Новеком».
1998 – 1998 – гендиректор ТОВ «Західний медичний центр».
1998 – 2000 – начальник управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА.
2000 – 2003 – начальник головного управління молодіжної політики, спорту та туризму Львівської ОДА.
2003 – 2005 – начальник головного управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА.
2005 – 2006 – старший науковий працівник Західного наукового центру НАН і МОН України. Також у 2006 р. – заступник директора Інституту соціогуманітарних проблем людини Західного наукового центру НАН і МОН України. Доцент кафедри теоретичної та прикладної економіки Національного університету «Львівська політехніка» (за сумісництвом).
Зі серпня 2006 року – голова представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Львівській області – радник голови Держкомпідприємництва України.

Підготувала Христина Сливчук
За матеріалами інформагенств

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers