rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Віче на вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні
 Title
  Для них ми відстоюємо Україну
Цими днями майже в усіх куточках світу відбулися акції на вшанування пам'яті Небесної Сотні та загиблих героїв. Війна ще не закінчилась, попереду ще багато випробувань, і на жаль, ще будуть загиблі, будуть постраждалі, будуть біженці, будуть сльози і горе. Але, незалежно від того, де ми є і хто ми є, ми повинні залишатись людьми і проявляти співчуття і єдність з тими, хто потребує нашої допомоги.

22 лютого кілька сотень людей зібралось в Українській околиці Чикаго, щоб вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні і висловити свою підтримку Україні. Віче розпочалось панахидою на вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні у церкві св. Володимира й Ольги. Очолював панахиду декан Чиказької Єпархії о. Василь Салковський разом зі священиками з Української Православної та Української Греко-Католицької Церков.
Після панахиди люди вийшли на майдан, де представники українських організацій Чикаго організували виступи і зустріч зі сенатором Річардом Дурбіном, який є співголовою створеного при Сенаті США українського лобі (Ukrainian Coucus), метою якого є на найвищому державному рівні представляти і захищати інтереси України у США. Сенатор Дурбін вкотре висловив свою підтримку Україні і сказав, що українське лобі робитиме все можливе, щоб Україна отримала військову допомогу від США. Адже українці борються зараз не тільки за свою свободу, але за мир для всіх. Українці борються проти тероризму – тероризму президента Володимира Путіна.
На вічі виступили учасники Майдану, всі стверджували, що залишатись байдужими не можна. Адже, не дивлячись на те, що ми так далеко від України, для більшості з нас все таки «Україна понад усе». Доказом небайдужості є робота численних фондів і організацій та жертовність звичайних людей. На вічі розповіли про роботу таких фондів у Чикаго.
Після віча відбулась зустріч громади з колишнім президентом Литви Вітаутасом Ландсбергісом. Зустріч відбулась за сприяння консульства України в Чикаго. Професор Ландсбергіс розповів про становлення Литви як незалежної держави ї про те, як її народ боровся за свою свободу знову ж таки проти Росії. Професор Ландсбергіс зараз є представником Литви в Європарламенті і добре розуміє ситуацію, в якій опинилась Україна. Він наголосив, що боротьба, яку веде Україна, є важкою, тому що це не просто війна, це – політична війна. Всі у світі розуміють це, і, тим не менше, стараються зберігати нейтралітет. Всі бояться зробити перший крок, адже цей крок буде не тільки проти Росії, але й проти всіх, хто її підтримує.
Можливо, що для того, щоб отримати підтримку, ми повинні довести всім, що це – терористична війна, що українці воюють з терористами, адже інколи те, що для нас здається очевидним, інші народи не розуміють. Українці не воюють між собою, вони воюють проти тероризму, який підтримує Росія і її президент. Це вже навіть розуміють освічені росіяни, ті, чиї мізки не промити російською пропагандою.
Організатори віча дякують усім, хто прийшов і підтримав цей захід. Віче під проводом УККА, відділ Іллінойс, організовували чотири громадські організації Чикаго, які, не дивлячись на різний напрямок своєї діяльності, вважають допомогу Україні своєю головною метою. Гроші, зібрані під час віча, буде використано на придбання машини швидкої допомоги, медикаментів та безпілотника для української армії.

Title Title 
 Олесь Стрільчук, голова УККА, Відділ Ілліной Зустріч з колишнім президентом
Литви Вітаутасом Ландсбергісом
Title
Title
 Ігор Худик, представник УГО Помаранчева Хвиля
 Title Title
 Марія Чучман, представник фонду Небесна Сотня Гурт Тріода виконав Гімн України
 Title Title
 Михайло Глебів, представник Автомайдану Чікаго Представники української та американської преси
Title
Title
отець Іван Кротець, промовив молитву
Павло Бандрівський, представив сенатора Дурбіна
 
Title
 
Title
 Представники Грузинської громади ЧикагоСенатор Річард Дурбін з представниками українських
організацій
 Title Title
Марко Крутяк, ведучий ВІЧЕ Юрій Саєвич, активіст Майдану
Title
 Ростик Сацюк, зачитав лист підтримки
від конгремена Долда
 
 
Організаційний комітет

Вечір, присвячений Героїням Євромайдану «Усиновіть пораненого вояка!»

Герої не вмирають!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers