rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Події в Україні \ Події в Україні

За час АТО загинули 60 дітей

За час проведення антитерористичної операції загинули 60 дітей. Про це у вівторок, 27 січня, на прес-конференції повідомив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, повідомляє Незалежне бюро новин.
«За попередніми підрахунками, торік загинуло близько 50 дітей і вже цього року вбито 10 дітей», – сказав дитячий омбудсмен. Він також зазначив, що 26 січня в обстрілі бойовиками житлових кварталів Авдіївки, Донецької області, важко поранено дитину. Її госпіталізовано з важкою травмою голови.
Нагадаємо, 2 дитини загинули внаслідок обстрілу терористами Маріуполя, Донецької області, 24 січня.

 Посольство Литви в Україні виконуватиме

роль контактного посольства НАТО

Посольство Литовської Республіки в Україні виконуватиме роль контактного посольства НАТО на період 2015-2016 років. Про це повідомив речник МЗС України Євген Перебийніс.
На брифінгу у вівторок у Києві він розповів про робочий візит в Україну голови МЗС Литви Лінаса Лінкявічуса.
«Мета візиту – початок роботи посольства Литви в Україні як контактного посольства НАТО на період 2015-2016 років», – сказав Перебийніс.
Також литовський міністр провів зустріч з керівництвом держави, головою МЗС України Павлом Клімкіним та взяв участь у конференції «НАТО і Україна: перспективи і можливості».
Нагадаємо, що місяць тому президент Петро Порошенко затвердив склад робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи високого рівня. До складу групи від України ввійшли 9 осіб, зокрема – заступник секретаря РНБО Михайло Коваль, заступник міністра внутрішніх справ Тигран Авакян, перший заступник голови СБУ Юрій Артюхов та інші.
Раніше в грудні в Україні був створений і розпочав роботу міжнародний секретаріат з безпеки і громадянського співробітництва між Україною та НАТО.

Порошенко і Туск обговорили виконання

плану дій з візової лібералізації

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Європейської Ради Дональдом Туском. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Петро Порошенко поінформував Дональда Туска про розвиток подій на Донбасі після терористичної атаки на Маріуполь. Він подякував президентові Європейської Ради за його заяву про чітку підтримку України та заклик до жорсткішої позиції ЄС щодо сторони-агресора.
Співрозмовники скоординували позиції напередодні засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ, яке відбудеться у четвер, 29 січня.
Президент також повідомив президента Європейської Ради про прогрес, якого досягла Україна у виконанні другої фази Плану дій з візової лібералізації, та закликав Європейський Союз ухвалити політичне рішення щодо надання Україні безвізового режиму з країнами Шенгенської зони на травневому саміті Східного партнерства у Ризі.
Також Порошенко закликав ЄС збільшити обсяг макрофінансової допомоги для України та обговорив питання Донорської конференції, запланованої на квітень 2015 року.

В ОБСЄ скаржаться, що терористи

заважають працювати: пускають тільки туди,

куди їм вигідно

Організація з безпеки й співпраці в Європі (ОБСЄ) звинуватила проросійських сепаратистів на Донбасі в блокуванні роботи її місії в Україні.
Про це заявив генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаньєр в інтерв’ю газеті Die Welt, оприлюдненому 27 січня, повідомляє DW.
«Сепаратисти не допускають нас у прикордонні з Росією райони. Замість цього вони часто пропускають спостерігачів ОБСЄ лише туди, куди їм вигідно. Внаслідок цього ми ризикуємо тим, що нашу місію буде використано як інструмент пропаганди», – сказав Дзаньєр.
Він також зазначив, що спостерігачі ОБСЄ змушені працювати на сході України в досить складних умовах.
«Ми фактично взяли на себе місію «блакитних касок», не маючи для цього належного обладнання», – пояснив він.
Організація з безпеки і співробітництва в Європі – найбільша у світі регіональна організація, що займається питаннями безпеки. Вона об’єднує 57 країн з різних континентів – Північної Америки, Європи та Центральної Азії. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні розгортається на прохання Уряду України до ОБСЄ та консенсусною домовленістю всіх 57 держав – учасниць ОБСЄ. Спостерігачі повинні сприяти зменшенню напруження, встановленню миру, стабільності і безпеки.

Через агресію РФ Україна втратила

половину своєї авіації

За останній рік через агресію Росії та анексію Криму Україна втратила половину своєї військової авіації.
Про це свідчать дані звіту про стан повітряного флоту в світі Flightglobal Insight’s World Air Forces 2015, передає «Українська правда».
«Конфлікт став важким ударом по українських силах, багато літаків було збито чи знищено на землі. Наші підрахунки показують, що її (України) військові реєстри зменшились із 400 діючих одиниць до 222 впродовж 12 місяців звітного період», – йдеться в документі.
Згідно з даними, зараз українська військова авіація налічує тепер 222 одиниці, включаючи понад 60 винищувачів, бомбардувальників та штурмовиків, близько 30 військово-транспортних літаків та понад 90 гелікоптерів.
У той же час лідером за чисельністю військового флоту впевнено є США, у яких він майже 14 тисяч машин (27% від загальної кількості у світі).
На другому місці – Росія з майже 3,5 тисячі машин, Китай на третій позиції – майже 2,8 тисячі, в Індії – 1905, у Японії – 1612.
Нагадаємо, 5 січня 2015 року президент України Петро Порошенко на базі авіаційної частини Повітряних Сил Збройних Сил України в Озерному, на Житомирщині, вручив військовослужбовцям декількох військових частин понад 150 сертифікатів на озброєння та військову техніку, виготовлену або відремонтовану підприємствами оборонно-промислового комплексу України.
За словами президента, нині боєздатність частин підрозділів української армії повністю відновлена.

За три дні потік переселенців з Донбасу

збільшився вдвічі

За словами волонтерів, за три дні вдвічі зріс потік переселенців з території Донбасу.
Про це повідомили кореспондентові Укрінформу у волонтерському об’єднанні «Станція Харків».
«За минулі три дні кількість тимчасово переміщених з Донецької та Луганської областей збільшилася вдвічі. Якщо минулого тижня ми приймали за день півсотні переселенців, то протягом останнього дня на 15.00 їх було понад сто. Зазвичай, ми працюємо до 17.00, але затримаємося, поки всіх прибулих не приймемо. Люди прибувають з різних місць: Донецька, Попасної, Стаханова. Напередодні, наприклад, прибув автобус з людьми, яких буквально вивезли з-під обстрілу. Є ще заявка – вивезти близько сотні людей», – зазначили у волонтерському об’єднанні.
Як запевняють волонтери, проблем з продуктами немає.
Однак, «людей нема куди селити, ресурс житла вичерпано. Вживаємо заходів, телефонуємо друзям і знайомим, беремо до себе. Харків став «перевалочним» пунктом, звідси людей скеровуємо в інші міста, де є можливість отримати дах над головою – до рідних, знайомих, в санаторії тощо, або орендувати житло за доступною ціною», – додали вони.
«Станція Харків» – перше волонтерське об’єднання, створене минулого літа в Харкові для допомоги переселенцям. Нещодавно філія «Станції Харків» відкрилася в Ізюмі, Харківської області.
22 січня в Харкові відбулося відкриття першого транзитного модульного містечка для переселенців, побудованого на кошти, виділені урядом Німеччини.
Згідно зі статистикою ООН, конфлікт в Україні призвів до того, що понад 600 тис. осіб стали внутрішньо переміщеними особами, ще близько 600 тис. покинули Україну – втекли до сусідніх країн.

«Юру Єнакіївського» оголосили в розшук

Колишній народний депутат фракції Партії регіонів Юрій Іванющенко (відомий також під прізвиськом «Юра Єнакіївський») оголошений у розшук.
Відповідну інформацію у вівторок, 27 січня, розміщено на сайті МВС України в розділі «Особи, які переховуються від органів влади».
Як наголошується в облікового запису про розшук екс-нардепа, він звинувачується за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах) і запобіжний захід щодо нього не застосовувався.
Датою зникнення Іванющенка вказано 15 грудня 2014 року.
Як повідомлялося, український суд наклав арешт на грошові кошти Іванющенка в сумі понад 72 млн. швейцарських франків, що зберігаються на його рахунках у банках Швейцарії.
Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження щодо Іванющенка, в рамках якого йому оголошено про підозру в організації розтрати чужого майна та незаконному збагаченні в особливо великих розмірах, за ч. 3 ст. 27 (види співучасників), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

ЗМІ: екс-заступник гендиректора

Укрзалізниці застрелився

В Оболонському районі столиці застрелився екс-чиновник, повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України у місті Києві.
Як йдеться в повідомленні, 26 січня, о 16.50, на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що в Оболонському районі жінка у власній квартирі знайшла мертвим свого чоловіка.
На місце негайно виїхали працівники Оболонського райуправління міліції. По приїзді було з’ясовано, що чоловік сам собі заподіяв смерть, застосувавши мисливський карабін Blazer P93 калібру 7,62 мм. Зброя була зареєстрованою.
За словами дружини загиблого, близько 16.00 він зателефонував їй і повідомив, що не хоче далі жити. Коли вона дісталася до помешкання через півгодини, то вже застала його мертвим.
Згаданий факт занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Під час огляду місця події було з’ясовано, що на момент трагедії квартиру було зачинено зсередини, замки на дверях та вікнах не пошкоджено. У квартирі, крім потерпілого, на той час нікого не було.
Водночас, за інформацією ТСН, у понеділок, 26 січня, ввечері застрелився Микола Сергієнко, який до квітня 2014 року обіймав посаду першого заступника гендиректора «Укрзалізниці».
Про самогубство колишнього чиновника транспортного відомства ТСН стало відомо з власних джерел, факт смерті Сергієнка підтверджують і в правоохоронних органах.
Сергієнко був призначений на посаду в 2010 році, його призначення візував тодішній прем`єр-міністр України Микола Азаров. Звільнили першого заступника гендиректора з відомства 16 квітня 2014 року відповідним розпорядженням Кабміну.
Нагадаємо, 26 листопада Кабмін звільнив Бориса Остапюка з посади генерального директора Укрзалізниці.

На роботу в патрульну службу вже претендує

17 тисяч осіб

На роботу у новій патрульній службі Києва претендує 17 тисяч людей. Про це розповіла перший заступник глави МВС Ека Згуладзе-Глюксманн на зустрічі з мером Києва Віталієм Кличком, передає сайт МВС.
«До першого туру тестування анкети подали 17 тисяч кандидатів. 37% з них – жінки. Серед кандидатів – люди з кількома вищими освітами та ідеалами», – розповіла Згуладзе.
27 січня почався перший етап тестування претендентів.
Тест розроблений, щоб оцінити загальні здібності, вивчення аналітичних здібностей, логічного мислення та комунікативних навичок.
Спеціальних знань з правоохоронної тематики на цьому етапі не проводитимуть.
За словами Згуладзе, тести проходять всі кандидати, але далі пройдуть тільки 20% бажаючих.
Наступним етапом стане іспит з фізичної підготовки.
Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ починає створення нової патрульної служби замість ДАІ.
Набір претендентів на службу в патрульну поліцію Києва розпочався 19 січня і триватиме до 6 лютого. Для патрульної служби в Києві планується набрати близько 2 тис. співробітників, які отримуватимуть зарплату, в середньому, 6-8 тис. грн. Під час навчання, яке триватиме протягом трьох місяців, курсантам нараховуватиметься стипендія в розмірі від 2 тис. грн.
Станом на 22 січня заявок налічувалося 11 тисяч.

Події в Україні

Події в Україні

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers