rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Концерт-бенефіс Оксани Кровицької в День Злуки земель України
Громадський Комітет у Норт-Порті, Флорида, величаво відзначив 97-і роковини Злуки земель України концертом-бенефісом 17-го січня ц. р. у церковному приміщенні Входу в Храм Пресвятої Богородиці. Свято почалося внесенням американського й українського прапорів ветеранами Посту № 40, який очолює полк. Роман Рондяк, та представниками українського війська. Всі присутні проспівали американський та український гімни.

Голова громадського комітету Рома Ґуран офіційно відкрила свято і передала подальше проведення програми Лідії Білоус. Урочисте слово виголосила проф. Віра Боднарук. Вона окреслила перебіг подій від найдавніших часів до 1918-1919 рр. Згадала сьогоднішню ситуацію в Україні, коли на сході України українські воїни захищають цілісність території України від сепаратистів, яким допомагає Росія.

 Title
Ліда Білоус, Анна-Марія Сусла і
Клара Шпічка


Про злуку земель України у 1918-1919 рр. згадує поет Олександр Олесь у вірші «Яка краса: відродження країни!». Вірш декламувала Юлія Лопанчук, яка нещодавно закінчила правничі студії в університеті «Острозька академія». А вірш Дм. Павличка «Іде сніжок», написаний 30-го листопада ц. р. під впливом сучасних боїв на Сході України, декламувала Ірина Стрілка.

 Title
Ветерани вносять прапори

Головною частиною свята Соборності був виступ оперної співачки з унікальним лірико-драматичним сопрано Оксани Кровицької. Їй акомпанувала Христина Карпевич. Пані Оксана Кровицька родом зі Львова, але від 1993 р. на запрошення New York City Opera стала солісткою цього оперного театру і виступала у головних ролях опер: «Turandot», «La Boheme», «La Traviata», «La Rondine», «Prince Igor», «Madama Butterfly» та багато інших. Вона здобула славу і визнання на міжнародній арені за свої бездоганно виконані ролі. Останній час вона перебувала у Львові, звідки прилетіла до Норт-Порту, щоб виступити на концерті-бенефісі для «Фонду жертв війни Гідності».

 Title
Христина Карпевич і Оксана Кровицька

Пані Оксана відібрала для цього виступу виключно пісні українських композиторів, між ними пісні Січових Стрільців. Вона також прекрасно виконала арію Одарки з опери «Запорожець за Дунаєм» та арію Наталки з «Наталки Полтавки». На завершення співачка подарувала присутнім арію «Cio-Cio-San» з опери «Madama Butterfly». ЇЇ чудове ліричне сопрано захоплювало і чарувало присутніх! Христина Карпевич, яка акомпанувала Оксані Кровицькій, також виконала дві українські пісні.

 Title
Вид на залу

Перед закінченням програми виступили з привітанням і подякою від українських воїнів полк. Віталій Назола та полк. Сергій Каленіченко, які перебувають тимчасово в Mc Dill Air Force Base на Флориді.
Об’єднаний хор Норт-Порту під диригентурою Любові Інґрем завершив святкову програму молитвою «Боже великий єдиний». Опісля присутні звернулися до Оксани Кровицької зі словами щирої подяки за її прекрасний спів. На згадку про цей незабутній вечір у гостей залишилася гарна програмка, виготовлена Лідою Білоус.

 Title
Учасники програми
з військовиками з України


Великим успіхом свята Злуки земель України завдячуємо членам комітету: голові Ліді Білоус, Вірі Боднарук, Романі Ґуран, Галі Лісничій, Лесі Попель, Анні-Марії Суслі, Дарії Томашоській та Кларі Шпічці.
Увесь прихід зі свята призначений на «Фонд жертв війни Гідності» через СУА.
Фото Віктора Лісничого
Автор: Віра Боднарук, Громадський комітет

Різдвяні вечорниці у Детройті

Стипендіати Товариства української мови в 2014 р.

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers