rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Українці організували пікети по всьому світу, вимагаючи звільнити Надію Савченко
Представники української громади 25-26 січня провели по всьому світу пікети. Основна їхня вимога – звільнення Надії Савченко, яку влада Росії примусово утримує у слідчому ізоляторі, звинувачуючи у вбивстві двох російських журналістів. Акцію активісти приурочили до засідання ПАРЄ, в якому український нардеп повинна була брати участь як член української делегації.

Українська діаспора 25 січня пікетувала Білий дім, вимагаючи від президента США Барака Обами посилити санкції проти Росії, а також надати Україні військову підтримку. Мітинг організатори акції задекларували як акцію на підтримку Надії Савченко.
«Мітинг найперше адресований уряду США. Ми хочемо подякувати за прийняття закону про підтримку свободи в Україні і наполягаємо на його терміновій реалізації», – кажуть учасники акції.

Title
 Посольство України у США також приєдналося до флеш-мобу
громадських організацій.

Нагадаємо, згідно з цим законом, Америка зобов’язується активно підтримувати Україну у боротьбі з Росією, зокрема, це стосується і підтримки в інформаційній сфері.
«Російські війська не знають кордонів. Вони ігнорують угоду про припинення вогню і масово атакують, заходячи на суверенні українські території. Нема більше часу чекати. Діяти необхідно зараз! Цілий світ у небезпеці. Путін є глобальною загрозою. Путіна необхідно зупинити вже зараз», – переконували американського президента українці.

 Title
Чикагська громада та консулат підтримали акцію
#FreeSavchenko. Фото – Василя Стецюка


Акція на підтримку Надії Савченко відбулася і в Чикаго – 27 січня 2015 року поруч з будинком Генерального консульства України.
Під час акції, яка відбулася на заклик Автомайдану м. Чикаго та була підтримана УГО "Помаранчева хвиля" та Іллінойським відділом УККА, виступили Генеральний консул України Андрій Праведник, Генеральний консул Литовської Республіки М. Гудинас, представник УККА Н. Ільків, відомий історик та політичний діяч В. Кіпіані, представники української діаспори м. Чикаго та штату Іллінойс.
Усі виступаючи відзначили, що Надія Савченко, яка незаконно утримується у російській в'язниці і вже довгий час голодує, стала символом боротьби українського народу за свободу та територіальну цілісність України та закликали американське суспільство надати максимального сприяння у її звільненні.

 Title
Представники парламенту Канади Mike Wallace, Ed
Komarnicki, Lawrence Toet, Robert Sopuck та Ted Opitz
підтримали акцію #FreeSavchenko


Акцію підтримали і в Канаді. Участь у мітингу на підтримку Надії Савченко взяли, зокрема, і парламентарі Канади Mike Wallace, Ed Komarnicki, Lawrence Toet, Robert Sopuck та Ted Opitz.
26 січня у Тель-Авіві група активістів Israel Supports Ukraine пікетувала російське посольство. Участь в акції взяло понад 250 осіб.
Активісти вже й раніше організовували акції на підтримку України. Цього разу вони під час мітингу збирали також кошти і медикаменти для українських лікарень, які лікують поранених українських військовиків та цивільних.

Українська громада в Чикаго відзначила День соборності

Першою жертвою війни є правда

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers