rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Українська громада в Чикаго відзначила День соборності
Коли ми їдемо в Україну, ми не називаємо себе ані республіканцями, ані демократами, ми – американці, а тепер, у цей час, ми всі – українці, ми всі разом з українським народом у боротьбі проти російської агресії. Агресії потрібно протистояти незалежно від національності і держави
Конгресмен Майк Квіглі

Вже багато років Український Конгресовий Комітет, відділ Іллінойс, в останню неділю січня відзначає дні соборності України – Акту підписання універсалу про об'єднання УНР і ЗУНР у соборну Україну. Але саме цього року це відзначення є особливим, бо цього року Україна бореться за свою соборність не сама. З нею – весь світ!!!
Саме тому, щоб показати свою солідарність з Україною до Українського осередку прийшли три конгресмени і сенатор, які підтримують прагнення України і надалі бути незалежною і соборною. Серед них – конгресмени Майк Квіглі та Денні Девіс, сенатор Дік Дурбін.

Title
Title
 Відділ Об’єднання Жінок Оборони Чотирьох
Свобід України ім. Алли Горської в Чикаго
 Представники української громади

Конгресвумен Мерсі Кептур цього року була почесним гостем. Американка з українським корінням, Мерсі Кептур є співголовою «Українського кокусу» в Конгресі США та співавтором законопроекту «Акт на підтримку свободи України», який підписав президент США Барак Обама. Український конгресовий комітет Америки, відділ Іллінойс, який був організатором заходу, урочисто вручив Мерсі Кептур відзнаку за сприяння українсько-американським відносинам і за авторство «Акту на підтримку свободи України».
Серед гостей на відзначенні були представники консулату Польщі, Литви, а також українських організацій з Вашингтона, Філадельфії, Нью-Йорка, Огайо та Торонто.
 
Title
 Молода українсько-американська організація Автомайдан Чикаго

Андрій Фединський, директор Українського музею-архіву в Клівленді, був головним доповідачем і під час виступу згадав, як майже сторіччя тому Україні нелегко далася незалежність: «Кажучи про День соборності, хочу згадати, що він став наслідком Першої світової війни, коли Україна була поділена між двома імперіями – Австрією і Росією. Коли українці пішли на фронт, і одні воювали за цісаря, а другі – за царя. Українці гинули і запитували себе: «Чому наші молоді хлопці гинуть за ніщо?» А тому що нема своєї держави! Коли ж ці імперії почали розпадатися, то Західна і Східна Україна проголосили створення Української Народної Республіки. Тому що ми ж один народ! Ми – одна нація! Ми маємо багато спільного!
TitleTitle
 Голова УККА, відділ Іллінойс, доктор Олесь Стрільчук
урочисто вручив Мерсі Кептур відзнаку за сприяння
українсько-американським відносинам
 Нагородження Ольги Федак

На думку Андрія Фединського, сьогодні, незважаючи на напад Росії, все залежить від того, як себе будуть вести українці, та від світової підтримки. Україна має підтримку понад ста країн світу. Але найважливіше, що має патріотичний народ. Молодих людей, які знають, що вони – українці – і готові померти за Україну. І це зобов’язує нас у діаспорі підтримати їх прагнення. Дуже важливо, що на урочистості прийшли сенатори і конгресмени, які палко підтримують Україну. Вони є представниками у Вашингтоні, і вони розуміють, що треба голосувати на підтримку української справи.

Title
Title
Title
Title
Title
Title

Америка не лише підтримує Україну політично і матеріально, але й тримає європейську коаліцію разом. Є члени НАТО, які підтримують Україну, як от, наприклад, Польща, країни Прибалтики. А є і нерішучі країни, тому Америка вживає свої дипломатичні можливості щоб тримати коаліцію, щоб публічно осуджувати те, що робить Росія. Щоби недвозначно заперечувати брехню, яку Лавров чи Чуркін розповсюджують в ООН. Важливо, щоби українці бачили, що Америка їх підтримує, що вони не є ізольованими, не є одинокими у своєму прагненні зберегти свою незалежність та територіальну цілісність. Казати правду – це також зброя.
У своїй промові Андрій Фединський представив конгресвумен Мерсі Кептур, яка сприяла прийняттю законопроекту «Акт на підтримку свободи України – 2014». Коріння конгресвумен Мерсі Кептур – з Хмельницької області. Її предки приїхали і поселилися в Америці. І вона ніколи не забуває своє коріння. Пан Андрій особисто подякував за все, що вона робить для України. Родина Мерсі Кептур, як і мільйони інших українських родин, пережила всі біди війни – їхній дім був спалений нацистами, а одному з її родичів довелося відчути на собі весь тягар життя ув’язненого в ГУЛАГу.
Title
Title
 Нагородження Андрія ФединськогоНагородження Ярослава Григоровича
Сидоренка


Свій візит до Української околиці Мерсі Каптур розпочала з відвідин Українського Національного музею, Українського Інституту модерного мистецтва, компанії «Міст», Українського Культурного осередку. Адже наша історія твориться щодня, все, що відбувається в нашій громаді, це теж – наша історія.
Конгресвумен Мерсі Кептур зазначила, що жодна країна в світі за останнє сторіччя не страждала так сильно, як Україна. Незважаючи на це, Україна зуміла вистояти і вибороти свою незалежність. Політик переконана – діаспора просто зобов’язана підтримати українців в Україні, особливо у такий складний і небезпечний час. На думку Мерсі Кептур, українсько-американська діаспора є однією з найбільш активних серед усіх країн світу. Українці в діаспорі знають свою історію. Вони її не забули.

Title
Title
 Андрій Фединський, директор
Українського музею-архіву в Клівленді
 Конгресмен Danny K. Davis

Під час візиту до українського консульства вона, віддавши шану загиблим під час запеклих боїв на Донеччині українським військовим, записала у жалобній книзі: «Народ Сполучених Штатів Америки висловлює найглибші співчуття сім’ям та близьким відважних захисників свободи України. Історія пам’ятатиме, а ми схиляємо наші голови перед ними та їхнім подвигом».
Виступ Мерсі Кептур був наповнений спогадами про Україну. Україну 1960-х років, коли вона зі своєю мамою вперше відвідала її у пошуках родичів, які там залишились, а також спогадами з Майдану 2014 року. Конгресвумен була вражена обличчями молодих людей, їхніми очима. «Погляд їхніх очей – це погляд свободи і відродженої надії, яку я не бачила у радянський час. І ця відроджена надія настільки потужна, що її вже неможливо відібрати», – сказала Мерсі Кептур.

Title
Title
 Заступник генерального консула Польщі
в Чикаго Роберт Русецький
 Генеральний консул України в Чикаго
Андрій Праведник

Під час заходу всі виступаючі заявляли про підтримку України. Виступ заступника генерального консула Польщі в Чикаго Роберта Русецького викликав гучні оплески. «Ми будемо підтримувати Україну як майбутнього члена Європейського Союзу. Будемо молитись за мир і за те, щоб біда оминула Україну», – виголосив п. Русецький. І завершив виступ словами привітання: «Слава Україні!»

Title
Title
 Конгресмен Mike Quigley Голова УККА, відділ Іллінойс, доктор
Олесь Стрільчук

Генеральний консул України в Чикаго Андрій Праведник відзначив у своєму виступі активну діяльність української діаспори у процесі творення української державності: «Україна високо цінує зусилля кількох поколінь українців, які присвятили своє життя розбудові суспільного, культурного і релігійного життя, поширенню національних здобутків та традицій нашого народу вдалині від Батьківщини, боротьбі за утвердження незалежної Української держави».

Title
Title
 Почесний консул Литви в Чикаго
John V. Prunskis
 Сенатор Dick Durbin

На завершення хочеться від імені всієї громади подякувати Українському Конгресовому Комітету, відділ Іллінойс, за роботу, яку вони проводять для лобіювання інтересів України. Адже саме завдяки такій діяльності різних українських організацій в Америці Україна зараз має підтримку на державному рівні від уряду Америки!

Українці організували пікети по всьому світу, вимагаючи звільнити Надію Савченко

Першою жертвою війни є правда

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers