rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Броньований «Крокодил» - на страх ворогам, на захист наших бійців
 Title
Марк Гордієнко
 Title
 Одеські броньовики 1941 року марки «На переляк»
і сучасний броньований «Крокодил».
Одесити, не зважаючи на російську агресію, на численні теракти, якими їх намагаються застрахати, залишаються невиправними оптимістами і продовжують жартувати. На вуличних білбордах, на плакатах учасників антипутінських мітингів можна бачити написи: «Вова, не роби мамі нерви», «Дядю Путін! Хочеш гратися у війну - бери мого солдатика». «Вова, Одеса тобі не мама. Геть! Бекіцер додому!», «Горіла шина, палала, а Вова Путлер - ла-ла-ла!».

А ще тут розповідають анекдоти про «ввічливі війська» Кремля, про те, що росіяни нині штурмують банкомати, а українці - військкомати. А лідер «Одеських джентльменів» Олег Філімонов на запитання, чи не страшно йому, якщо його прийдуть вбивати бандерівці, відповів: «Страшно. Але ще страшніше, якщо нас прийдуть рятувати росіяни».
В одеських дотепників слова ніколи не розходилися з ділом. У ці дні доречно згадати, як у 1941 році захисники Одеси зустріли гітлерівських загарбників кулеметним вогнем із танків марки «На переляк». Це були звичайні трактори, яких робітники заводу імені січневого повстання обшили бронею. Той досвід вони використали і тепер, коли Росія розв’язала агресію на сході нашої країни.
Чимало одеситів у ці дні взяли до рук зброю і зараз перебувають на передовій у зоні АТО, зокрема, і в складі Добровольчого українського корпусу, створеного за ініціативою «Правого сектору» та у батальйоні Дмитра Яроша. А на підмогу їм жителі міста відправили цими днями броньований автомобіль власного виробництва «Крокодил».
Про це розповів Марк Гордієнко -громадський діяч, організатор Одеського Євромайдану, координатор антисепаратистського руху в регіоні, лідер  «Ради громадянської безпеки» (РГБ), яка опікується добровольчими батальйонами Одеси, що беруть участь в АТО. За його словами, броньовик являє собою вантажний автомобіль КамАЗ, на який активісти наварили сталеві плити. А ще на ньому є шар спеціальної кераміки. «Ми випробували броню — осколки й автоматні кулі вона тримає, - каже Марк. - Ексклюзивну  бронемашину вже передали бійцям одного з одеських підрозділів ЗСУ, що захищають Маріуполь».
Активісти РГБ побажали нашим хлопцям на передовій бути такими ж непробивними, міцними і залізними, як їхній «Крокодил». Вони створили його на страх ворогам і для захисту наших бійців від куль ворогів.
Нині «Рада громадської безпеки» відкрила три банківські рахунки для фінансової підтримки української армії. Чимало небайдужих одеситів уже переказали кошти на боротьбу з російськими агресорами.
Усе пізнається у порівнянні, Тож порівняйте одеські броньовики 1941 року марки «На переляк» і сучасний броньований «Крокодил».

Зброєю сміху проти агресора - Путіна

Засоби масової одурманізації: звідки вони беруться і як з ними боротися

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers