rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
За листами наших читачів \ Міліція та багатії тероризують селян у Чернігівській області
Третього січня 2015 року мешканець селища Вершинова Муравійка (Куликівський район, Чернігівська область), Андрій (віком 23 років), був жорстоко побитий групою міліціонерів на чолі із сином місцевого багатія Содулєм Ігорем Володимирович. У результаті побиття, Андрій, робітник місцевої пилорами, отримав струс мозку. Жоден міліціонер, який брав участь у побитті робітника, до сих пір не покараний. Навпаки, матері побитого робітника погрожують розправою.

Черговим проявом українського феодалізму став випадок у Чернігівській області. До нашої редакції звернулася мати побитого робітника, 23-річного Андрія, мешканця селища в Чернігівській області. Як пояснила мати, Надія Олександрівна, її сина безжально побила група людей на чолі з місцевим «паном» та його сином – працівником обласного ДАІ.
Причина побиття банальна та жахлива – бажання п’яних міліціантів розважитись після «тяжкого» робочого дня. За словами Надії Олександрівни, її син – простий робітник місцевої пилорами. Третього січня, перед черговою зміною, він вирішив зайти в магазин та купити продуктів. Магазин цей належить місцевому багатієві, директорові бітумного заводу – Содулю Володимирові Михайловичу. В цей час, а це було близько 19 години вечора, в магазині «відпочивала» група міліціантів на чолі із сином власника магазину, інспектором ДАІ в Чернігівській області – Содулєм І. В.
«Стражі порядку» були вже напідпитку. Для повноцінного завершення бенкету залишалося знайти об’єкт для розваг, як вони це звикли робити в цьому маленькому селі. Випадковою жертвою став хлопець Андрій. Як розповів сам потерпілий, власник магазину Содуль-старший  підійшов до нього та почав звинувачувати в тому, що хлопець вкрав у нього залізо (яке, як потім з’ясувалося, було на зберіганні у напарника Содуля-старшого). Андрій почав пояснювати, що залізо не брав. Але звинувачення були лише приводом для того, щоб пустити в хід кулаки. Содуль-старший почав виштовхувати Андрія з погрозами на вулицю. Цього моменту вже чекали міліціонери. Шестеро осіб на чолі з інспектором ДАІ накинулись на хлопця та почали бити його доти, доки він не втратив свідомість. Після цього Андрія облили водою, а коли він прийшов до тями, наказали бігти додому, бо вони «його вб’ють».
Хлопець заледве дійшов до хати. Мати, побачивши побитого Андрія, одразу ж зателефонувала до місцевого відділку міліції. «Правоохоронці» тричі відмовляли виїхати до місця злочину, пояснюючи це спочатку відсутністю машини, потім відсутністю бензину, а третій раз взагалі не відповіли матері. В цей час обидва Содулі та міліція вже чергували під дверима потерпілого. На телефон пані Надії Олександрівни посипалися погрози та залякування.
«Содуль-старший мені зателефонував та сказав, якщо я спробую їхати в лікарню або в міліцію, то вони мені не дозволять це зробити. Він сказав мені в телефон, що: «Ми твого сина та чоловіка вб’ємо, а з тобою зробимо, сама знаєш що! У мене все куплено! Спробуєш викликати міліцію, вона не приїде. Викликатимеш «швидку», вона так само не приїде до тебе».
Так і сталося, ані міліція, ані бригада «швидкої» так і не приїхали того вечора до потерпілого.
Наступного ранку Надія Олександрівна все ж таки змогла виїхати до місцевого пункту швидкої допомоги. Там, після тривалих вмовлянь, лікарі таки зафіксували побої та струс мозку у потерпілого. В той же день Андрій разом із матір’ю подали заяву на ім’я місцевого начальника міліції та прокурора району з вимогою притягнути обох Содулів до відповідальності. Але у багатія, як він казав у телефонну слухавку, справді все куплено. Заяви потерпілого таємничим шляхом зникали невідомо куди. Видавати на руки потерпілому медичні документи та висновки лікарів в лікарні так само відмовились.
Кілька днів місцеві правоохоронці намагалися вмовити матір не давати хід справі. Содуль-старший та його син то пропонували гроші на лікування Андрія, то обіцяли допомогу, то залякували і погрожували. Але мати твердо вирішила покарати багатія та його сина за побиття своєї дитини.
Як потім стало відомо, випадок з Андрієм був не поодиноким прикладом знущання та безкарності місцевого «пана». За словами мешканців села, ще, мінімум, шестеро селян були в різний час побиті чи приниженні цими місцевими ділками. Але давати хід справі наважилася тільки Надія Олександрівна. На бік Андрія стало все село. На даний момент потерпілий подав заяву в обласну прокуратуру. Але погрози не припиняються. Разом із Содулями до Надії Олександрівни регулярно телефонують невідомі, які представляються міліцією та вимагають припинити боротьбу. Дуже потрібна допомога журналістів у висвітленні цього випадку.

Контакти матері потерпілого:
Надія Олександрівна
(+3 8 063) 592-19-42

Допоможіть хворій донці!

Нашому народові вже стільки обіцяно, а йому все мало. Чи не так?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers