rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Ускладнення імміграційного процесу у випадку запиту на додаткові документи або відмови

Ви подали заявку або петицію в імміграційну службу і кілька місяців терпляче чекали на відповідь. І ось одного прекрасного дня ви відкрили поштову скриньку, а ваш довгоочікуваний конверт вже там! Ви швидко відкриваєте конверт із хвилюванням, думаючи, що досягнули своєї бажаної мети. Але, на ваше розчарування, не отримали схвалення, і від вас вимагають додаткові документи або відмовляють в імміграційній петиції. Ви в розпачі, що тепер робити?

Крім схвалення вашої заявки або петиції, імміграційна служба може: (1) вимагати додаткові докази (Request for Evidence-RFE);
(2) повідомити про намір відмовити (Notice of Intent to Deny-NOID);
(3) відмовити вашій імміграційній петиції.
Кожен із цих сценаріїв вимагає різних дій. Насамперед, прочитайте уважно повідомлення. Чи все ви розумієте, чи є моменти, які вам незрозумілі? Чи можете ви зрозуміти, що від вас вимагає імміграційна служба? Чи вказана певна дата або період часу, протягом якого ви повинні відповісти? Чи зазначено у повідомленні, куди ви повинні надіслати свої документи або письмову відповідь? Чи повинні документи, наявність яких від вас вимагають, бути офіційно сертифіковані установою, що їх видає? Якщо імміграційна служба вимагає від вас письмову заяву, чи повинна вона бути нотаріально завіреною?
Якщо імміграційна служба надіслала вам запит на додаткові докази (RFE) або повідомлення про намір відмовити (NOID), у вас є ОДИН шанс, щоб виправити ситуацію. У своєму повідомленні імміграційна служба вам пояснить, чому ваша заява не може бути затверджена, і дасть можливість надати відсутні документи. Дуже важливо повноцінно відповісти на кожен пункт, і ваша відповідь повинна бути ОТРИМАНА (а не відправлена поштою) не пізніше зазначеного терміну.
Якщо імміграційна служба не отримує вашу відповідь своєчасно або ваша відповідь не є повноцінною, можна майже впевнено сказати, що ви отримаєте відмову за вашою заявою. Якщо ж ви не відповісте, чи відповідь надійде невчасно, вашу заяву будуть вважати недійсною, і ви також отримаєте відмову. Продовження терміну для надання відповіді у таких випадках можливе при особливих обставинах. Рішення, чи робити запит на продовження терміну для відповіді, повинно бути ретельно обмірковане. Запит, який базується тільки на обставинах відсутності документів – недостатній, і вам, швидше за все, відмовлять. Ви повинні детально пояснити причину, чому документи не готові зараз або не можуть бути готові протягом наданого вам терміну. Ваші аргументи повинні бути підтверджені вагомими доказами з офіційних або респектабельних джерел.
На повідомлення про намір відмовити (NOID) завжди надається тільки 30 днів, і цей термін продовжити не можна. Єдиний виняток може бути, якщо ваш адвокат зможе довести, що імміграційна служба помилково надіслала повідомлення про намір відмовити (NOID), але повинна була по суті вашої справи надіслати запит на додатковий доказ (RFE). У цьому випадку ваш адвокат зможе клопотати щодо продовження терміну.
Деякі заяви отримають відмову від імміграційної служби навіть після своєчасної відповіді на запит. Це не обов'язково кінець історії. Усе залежить від виду вашої петиції або заяви. Існують адміністративні та судові засоби правового захисту для скасування або апеляції відмови. У моїй наступній статті я розгляну, які варіанти у вас можуть бути після відмови імміграційною службою на деякі клопотання/заяви, зокрема: N-400 – заяву на отримання громадянства; I-751– петицію на зняття умовності зі «Зеленої карти»; I-485 – заяву на зміну імміграційного статусу.
Офіс Світлани Лебединської розташований у Southfield, штат Michigan. Світлана Лебединська надає юридичні послуги для громадян із багатьох країн Європи, Азії, Близького Сходу та Південної Америки. Світлана Лебединська була названа Super Lawyers Michigan Rising Star Імміграційного законодавства у 2014 році, є активним членом Мічиганського відділу Американської асоціації імміграційних юристів.

Інформація у цій статті тільки для загального ознайомлення. Цю статтю не варто розглядатися як юридичну консультацію у конкретній справі або ситуації.
Lebedinski Law, PC: 24725 West 12 Mile Road, Suite 110, Southfield, MI 48034. Phone: 248-663-5150; E-mail: [email protected].

Створіть собі кредитну історію «з нуля»

Як досягти позитивного результату при отриманні відмови на імміграційну заяву або петицію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers