rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Храмове свято в осередку св. Андрія, Норт-Порт, Флорида
Українська громада в Норт-Порті та околицях радісно відзначала храмове свято в Українському релігійному і культурному осередку ім. cв. Андрія в неділю, 14 грудня ц. р. Після урочистої Служби Божої всі зібралися в святково прибраній залі осередку на смачний обід. Після короткого привітання голови осередку Віктора Лісничого отець протоієрей Іван Фатенко поблагословив трапезу.
Перед кавою та солодким ведуча програми Віра Боднарук подякувала пані добродійці Анастасії Фатенко та пані Дарії Томашоській, Галі Лісничий, Марійці Компанієць та Анні Праудфут за пишний обід. Вона привітала пані добродійку з днем народження та побажала їй всього найкращого. Від управи осередку були подаровані троянди та скромний подарунок за її працю на користь осередку.
Title 

При цій нагоді були представлені всі члени управи осередку, які сумлінно працюють упродовж року на користь української громади. Осередок – це народний дім української спільноти в західно-південній частині Флориди. Тут мають свої домівки Українські Американські Ветерани-Пост 40; Український Американський клуб; Союз Українок Америки-56 Відділ; тут відбуваються сходини Громадського комітету, концерти, доповіді. Тут є бібліотека ім. сенатора Павла Юзика та читацький куточок, де можна читати українські та американські журнали та газети.

Title 

Цього року українська громада у Флориді, як і в інших містах Америки, переживала і продовжує переживає час неспокою в Україні, коли Україна бореться за свою цілісність, свою незалежність від загарбницького сусіда – Москви! Багато допомоги було надано протягом року – як фінансової, так і стараннями, щоб уряд Америки допоміг Україні. Але поміч воякам України і їхнім родинам і в подальшому дуже потрібна.

TitleTitle

Тому недавно Союз Америки Українок Америки створив фонд під назвою «Допомога жертвам Української війни гідності». Датки на цю ціль можна складати через 56 Відділ СУА в Норт-Порті, який очолює Ан-Марі Сусла. Було приємно вітати на Храмовому святі Мар’яну Заяць, голову Головної управи СУА та референтку громадської опіки ГУ Лідію Білоус.
Коротка програма була в честь героїв Майдану та воїнів АТО. Гурт шанувальників української пісні – Уляна Рондяк, керівник, Аня Рейнарович, Катя Познахівська, Уляна Стадник, Галя Ліснича, Оксана Лев та Ліда Бойко виконали дві пісні: «Рушничок» та «Мамо» під акомпанемент Володимира Шпічки.

Title 

«Вірш з Майдану» Оксани Максимишин-Корабель декламувала Юля Лопанчук-Даніловець на тлі кадрів з Майдану, де молодь України, яка має Україну в серці, без страху вийшла на барикади. Вона хоче мати вільний вибір, куди йти дальше, а це – брати курс на Європу, не Росію! Багато з молодих юнаків заплатили своїм життям, але це не злякало народ України, і мужні воїни й сьогодні борються із загарбниками Криму, Донецька та Луганська!
Вірш Дмитра Павличка «Примирення» прочитав Богдан Боднарук.
На завершення програми гостя з України, Софія Федина, виконала патріотичну пісню Ігоря Білозора, а всі присутні отримали синьо-жовті стрічки на згадку.
Фото Віктора Лісничого
Автор: проф. Віра Боднарук, культурно-освітній референт осередку

Святкування 100-річчя церкви Непорочного зачаття Діви Марії

Пластуни привезли Вифлеємський вогонь миру у Рим

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers