rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Добровільна імпотенція
Останнім часом Канаду дедалі частіше згадують у міжнародних новинах. Прем'єр-міністр Канади Stephen Harper заявив, що президент Росії Владімір Путін повинен «вийти з України». Канада скинула бомбу на центр спротиву ISIS і знищила їхній навчальний центр. Ця атака продемонструвала «тверду рішучість боротися із загрозою тероризму і співпрацювати з нашими союзниками», заявив міністр оборони Rob Nicholson.

Ні – тероризму. Коаліційна місія проти ISIS в Іраку і Сирії на чолі зі США, що нараховує більше, ніж десять держав, різко контрастує з нульовими військовими діями Заходу проти Росії. Її терористи ведуть війну проти суверенітету України, котрий так високо цінують на Заході. Канада та інші друзі мають допомагати у військовому плані протистояти президентові Путіну, найпотужнішому і найнебезпечнішому терористові в світі.
В Україні немає західних винищувачів, ані розвідувальної платформи Aurora, немає коаліції, котра була б готова розірвати і знищити агресора. Протягом більше, ніж шести місяців ці борці за свободу билися з агресором. Тим часом західні демократії залишаються на узбіччі, «захоплюючись їхньою хоробрістю», як висловився учасник недавньої конференції НАТО в Оттаві замість того, щоб запропонувати свою допомогу.
І марними є більшість підтверджень, як от ті, що висловив генерал Philip Breedlove, командувач НАТО в Європі. Він, зокрема, заявив, що «більше немає жодних сумнівів щодо прямої участі російських військових у подіях в Україні».
За таких умов – це тільки привід для глузування президенту Володимирові Путіну і його компанії. Їх останній залп: ми перестали звертати увагу на Верховного головнокомандувача НАТО.
Чому вони так поводяться? Звірства, скоєні в Україні, не переконали НАТО, Сполучені Штати чи інших членів, що Путін вже в стані війни з Європою. Що ще має трапитися в Україні?
І потім – просування далі з оглядом місцевості військовими літаками, морськими погонями на суднах і тренувальна база в Сербії.
Далі. Росія планує будівництво нової військово-морської бази, що розташована на відстані 400 миль від Аляски, тож дискусії з Канадою щодо Арктики загострюються. За даними Reuters (ttp://a.msn.com/01/en-us/BBevI2x) приятелі Путіна наживаються на американських оборонних контрактах з мільйонними націнками на військові ракетні двигуни.
Путін порушив усі угоди щодо України й ігнорує міжнародні інституції. Він образив усіх демократичних лідерів своєю брехнею. Їхня помста м'яка. То навіщо йому зупинятися?
Путін підписав велику угоду з Китаєм у галузі енергетики, високих технологій, в аерокосмічних та фінансових секторах. Серйозність зближення гігантських диктатур стало очевидною, коли прем'єр-міністр Японії  Shinzo Abe «під час дружнього візиту в Пекіні зустрівся з очільником Китаю Xi Jinxing, погляд якого нагадував погляд кобри. Чи означає це, що дії Росії щодо українського Криму можуть бути повторені Китаєм на островах Senkaku?
Путін становить велику глобальну небезпеку, але все ж його терор не зустріли так само рішуче, як терор покидьків із ISIS. Хто становить більшу загрозу, стає дедалі очевидніше, якщо пов'язати основні гарячі точки на земній кулі.
Ось деякі факти.
Росія підтримує кривавий режим президента Bashar Assad. Росія має довгу історію співпраці в атомній галузі Ірану і тепер планує побудувати там кілька додаткових установок. У повідомленнях стверджується, що літаки Росії перевозили зброю ISIS. Росія також допомагала перепродувати енергію, котру краде ISIS.
Росія не є надійним партнером, але західні держави продовжують сподіватися. Їхня нездатність перейти у наступ – це не мирна стратегія. Це – капітуляція перед терористичною державою, яка має в розпорядженні державні ресурси, диктатуру, яка керує національною політикою, засобами масової інформації, і, якщо їх не вистачатиме, величезний ядерний арсенал.
Путін – злочинець. Його кінець – особисте збагачення і збагачення наближених до нього кримінальних кіл. Він заробляє величезні суми грошей – понад 40 мільярдів доларів зафіксовано в його останньому публічному звіті. У статті в «Windows on Eurasia» добре поінформований Paul Goble (http://windowoneurasia2.blogspot.co.uk/2014/11/window-on-eurasia-putin-prepared-to.html?m=1-points) пише, що Путін готовий зробити все, що потрібно, щоб захистити себе і свої статки, навіть розпочати ядерну війну. Тим не менше, Захід більш схильний мати справу з партизанами ISIS, а не з путінським терором.
Автор: Oksana Bashuk Hepburn – колишній президент Ukraine Canada Relations Inc., колишній член канадського уряду, член-засновник Канадської групи з питань демократії в Україні, письменник

Психологія дипломатичних візитів у фіналі року

Україна потребує нових гарантій безпеки

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers