rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Урочистий концерт Софії Федини
Title         
Title
Осередок св. Андрія в Норт-Порті, Флорида, мав надзвичайну приємність 10-го грудня 2014 року вітати з концертом Софію Федину – молоду співачку з України, яка брала участь в Євромайдані в Києві та Львові. Тема її виступу-концерту була «Україна сьогодні». На тлі відеокадрів з Майдану та барикад Софія співала з великим почуттям та запалом, захоплювала і чарувала співом присутніх. Вона коментувала події в Україні за останній рік з глибокою вірою, що боротьба за майбутнє України та її народу увінчається успіхом.

Софія Федина за своїх 30 років життя вже досягла неабияких успіхів. Вона виступає з концертами в різних країнах Європи, в Америці та Канаді.
Від маленької була учасницею вокального ансамблю «Веселі черевички», який виступав у Франції, Німеччині, Чехії та Польщі. А з ансамблем народного танку «Полуничка» Софія побувала у Франції, Мадярщині, Німеччині і Польщі. Вона закінчила музичну школу у Львові за класом фортепіано.
Софія навчалася у вокальному ансамблі «Галицька перлина» під керівництвом Лесі Самістри, а згодом творчо співпрацювала з народною артисткою України Марією Байко.
У 2005 році Софія Федина стала єдиною учасницею від України на найбільшому міжнародному форумі мистецтва в Единбурзі – фестивалі «Фриндж». Цього ж року (2005) вийшов її перший компакт-диск – альбом колядок: «Іде звізда чудна»; в липні 2008 р. вийшов другий диск, збірка лемківських пісень під назвою «Там під гором…г моїм ріднім краю»; в грудні того року, до відзначення 100-річчя Степана Бандери,   вийшов 3-й альбом під назвою «Буде нам з тобою що згадати» – збірка повстанських пісень. У 2012 році вийшов другий альбом лемківських пісень: «Червена ружичка».
Крім творчої праці, Софія осягнула неабиякі успіх і в науковій роботі.
Ще в народній школі, окрім вокальної музики та фортепіано, Софія вивчала англійську мову, а коли вступила навчатися до Львівського національного університету ім. Івана Франка, обрала факультет міжнародних відносин і перекладацьку діяльність.
Студенткою була активною в Європейському молодіжному парламенті і брала участь у засіданні Об’єднаної Ради світової молоді в Оксфорді. Була членом організації «Молода дипломатія», а зараз є членом Міжнародної асоціації молодих вчених-політологів. Від 2005-2008 рр. навчалася в аспірантурі Львівського національного університету; в 2008 році навчалася на стипендійній програмі польського уряду і захистила дипломну роботу на тему: «Історична пам’ять як державна політика».
У 2010 році вона була автором та ведучою політично-аналітичної програми «Погляд з Високого замку» у Львові.
Також у травні 2010 року Софія захистила кандидатську дисертацію на тему: «Концепції миру в міжнародних відносинах та її реалізація» й отримала звання кандидата політичних наук.
Сфера наукових зацікавлень Софії – це дослідження миру, врегулювання міжнародних конфліктів, механізм встановлення і підтримання миру.
У 2013 році Софія Федина стала лауреатом премії імені Василя Стуса.
Софія представляє лемківську громаду на концертах і фестивалях як в Україні, так і за кордоном.

Title  Title
 TitleTitle 

Фото Віктора Лісничого

Автор: проф. Віра Боднарук, культурно-освітній референт
Осередок св. Андрія

Як працюють спілки письменників у США

Роман «Фелікс Австрія» Софії Андрухович став книжкою року

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers