rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Ішов Миколай...
 Title
 Title
 Title
   Title
Шум і гамір у залі під церквою св. Йосипа Обручника, адже незабаром розпочнеться концерт: сцена вже переливається кольоровими вогниками гірлянд, сяє різнобарвний дощик, а навколо метушаться святково одягнені діти, лунають звуки музики... Адже вже через декілька хвилин тішитимуть усіх присутніх своїми виступами вихованці музичних студій по класу фортепіано та гітари під керівництвом Віри Козак і Надії Вовк.

Полинули зі сцени перші вітальні слова, і подорож засніженими дорогами розпочалася – вже виглядали св. Миколая з повним мішком подарунків, десь там малювалась в уяві картина зимового гаю з красунями ялинками, яких огортали у своєму вальсі сніжинки, а зовсім поруч дітвора веселилась на ковзанці – досить вдало вірші («У ніч святкову», «Ялинка») переплітались із піснями («Ішов Миколай...») та незабутньо звучали як сольні виконання творів («Новорічна казочка», «Танець сніжинок», «Метелиця», «На ковзанці», «Новорічна п'єса», «Вечірній роздум», «Winter Storm», «Angel» та ін.), так і твори, виконані ансамблями, – чи то звучало фортепіано разом з гітарами, чи то самі гітари («Казкова ніч», «Вальс сніжинок», «Забілів від снігу гай», «Святковий вальс» та ін.).

Українські народні твори змінювались класичними мелодіями і дарували відповідний настрій («Ніч яка місячна», «Коломийка», «Їхав козак за Дунай», Шопен «Полонез», Пуччіні «Musette-Walz», Юяма «Вальс», Шуберт «Німецький танець», Каркассі «Andantino», Россіні «Увертюра до опери «William Tell», Бетховен «Для Елізи» та ін.). Не оминули своєю увагою учні музичних студій і відомі кінофільми та мультфільми – прозвучали мелодії із «Star Wars», фільмів «Пірати Карибського моря», «У світі тварин», «April» та ін.

А які ж зимові свята без колядок та щедрівок – «Спи, Ісусе, спи», «Во Вифлеємі нині новина», «Добрий вечір тобі», «Ой, сивая тая зозуленька», «Свята ніч», виконання яких під супровід ансамблю з фортепіано та гітар було особливо святковим та незабутнім.
Пам'яті загиблих воїнів України була присвячена «Карпатська прелюдія» у виконанні ансамблю гітар. А на закінчення віншували учні музичних студій, бажали всім весело розпочати свята та у Новому році бути здоровими, щасливими та жити у мирі і спокої:
Хай Різдво у вишиванці розбудить вас щасливо вранці,
І принесе у вашу хату усмішок й радості багато!
Хай кожної днини, кожної години Бог благословить,
Біда хай загине!

Присутні мали можливість спостерігати більше, ніж п'ятдесят виступів, що свідчить про кропітку, наполегливу та творчу роботу Віри Козак та Надії Вовк, старанність усіх учнів музичних студій, яка й була винагороджена щасливими усмішками батьків та гостей свята, бурхливими оплесками та, звісно, солодкими дарунками дітям. Отже, хода св. Миколая містом Чикаго розпочалася, і хочеться всім побажати отримати ті дарунки, які були найбільш очікуваними. Дякуємо всім за чудовий святковий настрій!



TitleTitle
TitleTitle
TitleTitle
TitleTitle

Свято Миколая в Школі українознавства при Українському Православному Катедральному Соборі св. кн. Володимира

Концерт для святого Миколая

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers