rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Наміри Росії розчленувати Україну на «народні республіки» приречені на провал

Маскуючи свою військову агресію, Кремль силкується показати, що війна, яка відбувається на території України, насправді є громадянською, і Росія не має до неї жодного стосунку. Там, мовляв, захищають свою незалежність так звані «народні республіки» – Донецька й Луганська.
Така «республіканська» стратегія завоювання України не нова, вона вже була випробувана попередником Російської федерації – Радянським Союзом чи тоді ще просто Радянською Росією. Якщо зараз майже кожен росіянин вірить у сили Донецької та Луганської республік і мріє про появу Харківської, Запорізької, Одеської та інших республік на території, то в 1918 році такі фанатики б дуже раділи – на території України реально існувало 3 республіки: Донецько-Криворізька, Одеська та Таврида, й охоплювали вони всю територію так званої Новоросії. Тоді Україна ліквідувала загрозу, проте більшовики пізніше досягнули свого іншими шляхами. Мало хто вірить, що нинішній Росії вдасться розколоти Україну чи то шляхом прямої агресії, чи «республіканським». Однак, повернутися в ті часи все ще мріють нинішні сепаратисти-антимайданівці.
Донедавна вони безперешкодно влаштовували масові «руські марші» під триколорами РФ. Закликали Путіна врятувати їх від «фашистів-бандерівців». Тепер подібні збіговиська влаштовуються з подання російських спецназівців хіба що в Луганську та Донецьку.

 

 Title
Ще рік тому сепаратисти закликали Путіна рятувати Одесу



Тепер навіть за гроші неможливо зібрати на антиукраїнські акції, бодай, кілька десятків пенсіонерів та студентів навіть у найбільш зросійщених південних і східних регіонах. Хіба що вночі хтось відважується намалювати десь на паркані прапор Новоросії, ДНР чи ЛНР, або почепити таку ганчірку на перилах містка. Одеська, Харківська, Лисичанська та подібні до них «народні республіки» існують тепер лише на сторінках сепаратистів УКонтакті чи Facebook, та на їхніх сайтах. Там можна бачити і їхні герби та прапори, і самих українофобів, що ховають свої обличчя під масками. Одеські майданівці досить влучно висміяли прапор місцевої «народної республіки», створивши пародію на нього з гербом у вигляді общипаної курки з Привозу.

 Title
Прапор одеських сепаратистів і пародія
на нього від українських патріотів

 

Надії, що після успішних президентських і парламентських виборів Україна може повернутися в лоно «русского міра», вже й бути не може. Він остаточно загальмував і знеславив себе. На противагу йому українці надають перевагу членству в Євросоюзі та НАТО.
Прагнучи приховати свою справжню сутність, одеські сепаратисти через соціальні мережі зібрали 27 вересня на Соборній площі кілька десятків студентів на анонсований в Інтернеті «марш за мир». Однак активісти місцевих організацій самооборони й Автомайдану пояснили їм, що йдеться «про сепаратистську акцію для розхитування ситуації» і вимагали розійтися. Тож марш так і не відбувся.

 

Title 
 На місці вибуху біля волонтерського центру в Одесі

 

А наприкінці листопада СБУ затримала членів злочинного угруповання, які готували проголошення так званої «Одеської народної республіки». Основним завданням цієї диверсійно-підривної групи було підбити мешканців мирного регіону до злочинів проти конституційного ладу, спровокувати проголошення ОНР, організувати незаконні збройні формування з підготовлених найманців. Ватажок групи, мешканець Одеси «Л» на прізвисько «Скат», був завербований співробітником генштабу збройних сил РФ Степановим, який з Москви передавав за обумовленими каналами зв’язку інструкції та готівку для організації антиукраїнської діяльності. «Скат» підтримував зв’язок з групою Ігоря Безлера («Бєса») з терористичної організації ДНР, до якого особисто виїжджав для отримання інструктажів.
На якийсь час одеські сепаратисти вгамувалися. Але 10 грудня вони підірвали офіс волонтерів на вулиці Краснова. Повідомлення про це внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Глава слідчого управління СБУ Василь Вовк розцінив це як чергову спробу спецслужб Кремля дестабілізувати ситуацію в Одесі. За його словами, подібні наміри вони мають і стосовно Харкова, Дніпропетровська, Херсона та Миколаєва.

Ця терористична акція була спрямована лише на залякування людей. Однак, це були лише квіточки, а ягідки мали доспіти пізніше. Та цьому зашкодили журналісти. Національний телеканал ICTV цими днями оприлюднив секретний план захоплення Одеси сепаратистами. Почати захоплення вони планували з антиукраїнських акцій протесту, в яких мали брати участь близько 600 навчених людей – бойовики й представники криміналітету. Їм наказано захопити порт і утримувати гавань до приходу підкріплення з Криму. Також, за словами журналістів, було заплановано штурми обласної державної адміністрації, аеропорту, військкоматів, силових відомств, місць зберігання зброї. Далі – переслідування українських активістів, «референдум» і проголошення «Одеської народної республіки».
Одним з організаторів названо терориста Захара Бобарикіна на прізвисько «Гюрза». Він – уродженець Росії, випускник факультету розвідки одеського військового вишу. Бобарикін служив у Французькому легіоні, а після анексії Криму переїхав на півострів, де став активним учасником антиукраїнської діяльності.

 Title
План захоплення Одеси



Навіть коли б цей задум про створення «Одеської народної республіки» не був розкритий, його ініціаторам не вдалося б влаштувати у нашій чорноморській столиці антидержавний заколот. «Дякуючи» російській агресії, одесити, як і всі українці, відчули тепер себе справжніми патріотами.
Поки що в Одесі все спокійно. А тим часом Збройні сили України провели навчання військ берегової оборони на кордоні з Гагаузькою Автономією Молдови і показали, хто в нашому домі господар. Водночас, міністр Оборони України Степан Полторак повідомив, що в Одеському регіоні буде значно посилено військову присутність. А 10 грудня в Одесі була створена спеціальна група за участю прокуратури, СБУ і МВС, яка почала працювати з метою запобігти тероризму в місті. Долучилися до цієї справи й активісти одеського Євромайдану та волонтери.
Багатьох із них я знаю особисто. А особливо симпатизую братам Сергію та Іванові Бригадирам. Ці школярики вважають себе свободівцями і добровольцями одеського загону самооборони Євромайдану. Вони шкодують, що досі не мають зброї. Коли я вирішив їх сфотографувати, вони попросили у старших хлопців бейсбольні бити, аби виглядати з ними справжніми бійцями.

 
Title
Сергій та Іван Бригадири – добровольці
загону самооборони Євромайдану

 


Сьогодні Майдан став пам’ятною для всього світу сторінкою нашої історії. Його події закарбували на своїх світлинах і одеські фотомайстри. У ці дні вони влаштували виставку своїх робіт «Від першого намету до повсталого міста…» Її мета: віддати належну шану патріотизму й мужності громадян України, мешканців Півдня, одеситів, які постали на захист демократичних цінностей прав і свобод людини, національних інтересів і територіальної цілісності держави та європейського вибору суспільства. Виставка цих фотодокументів нашої доби експонуватиметься до 23 грудня у залах історико-краєзнавчого музею.

 

 Title
Учасники фотовиставки «Від першого
намету до повсталого міста»

 

Тож даремно силкуються російські спецслужби, проплачені ними сепаратисти і всіляке тупе бидло розчленувати Україну на так звані «народні республіки». За останній рік ми набули такого багатого досвіду в боротьбі за незалежність і соборність України, що тепер нам під силу й Донбас визволити від агресорів, і нове життя нашим громадянам забезпечити за євростандартами.

Фото зі соціальних мереж

Що просити в Миколая?

«Дякуючи» ватникам та колорадам, згуртувалася нація «укропів»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers