rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ У Чикаго вшанували Героїв України!

30 листопада в місті Чикаго на заклик УККА, відділ Іллінойс, на майдані перед собором святих Володимира і Ольги зібралась численна громада українців мегаполіса Чикаго. Всі, кому небайдужа доля України, цього дня о 1-й годині пополудні зібралися у Божому храмі на молебень у річницю Революції Гідності, щоб помолитися за героїв України, які рік тому віддали своє найдорожче – життя – на Майдані за долю України.


Опісля панахиди на майдані розпочалося віче. Ведучою програми була секретар УККА, відділ Іллінойс, професор Марія Коркач-Грошко, яка запросила до молитви присутніх представників духовенства міста Чикаго. Після молитви хор СУМ імені Миколи Павлушкова під керівництвом диригента Володимира Поповича в пам’ять про героїв Небесної Сотні – Героїв України – виконав пісню «Пливе кача по Тисині».

Title Title 

 

Продовжуючи програму, ведуча представила гостей – політичних діячів США, які відвідали цю значну подію; серед них конгресмени США Майк Квіглі і Пітер Роскам, сенатор США Марк Кірк та генеральні консули європейських країн у Чикаго, а також – громадських діячів української діаспори в Чикаго.
З офіційною промовою першим на вічі виступив голова Іллінойського відділу УККА доктор Олесь Стрільчук.
Відтак, ведуча запросила до слова сенатора Кірка. «США є взірцем не тільки економічним чи силовим у світі, а перш за все, взірцем поваги до людської гідності, а це є протилежне поглядам Путіна», – зазначив сенатор. Конгресмени разом із сенатором Марком Кірком, які представляють обидві партії – Республіканську та Демократичну, запевнили присутніх, що продовжуватимуть курс підтримки України в Конгресі та Сенаті Америки.

 

TitleTitle

 

Заступник голови Іллінойського відділу УККА пан Павло Бандрівський, виступаючи, зачитав прокламацію зі словами подяки американським політикам, які підтримують Україну у такий важкий та вирішальний момент.
Далі виступили Дмитро Петрук, майданівець, який у своїй промові згадав події річної давнини на Майдані в Києві, бо саме там, захищаючи Україну, разом із тисячами українців, на превеликий жаль, отримав поранення від ворожої кулі. Щирими словами він звернувся до громади з подякою за небайдужість українців діаспори до долі юнака.
Після Дмитра естафету виступу перейняв молодий активний українець, засновник «Автомайдану» Чикаго – Михайло Глебів. Звертаючись до громади, він закликав не бути байдужими до долі України та її синів, які зараз захищають територіальну цілісність країни на сході. Просив громаду долучатися до благодійних акцій для допомоги захисників у зоні АТО.

Title  Title

 

Перед завершенням ведуча оголосила подяку учасникам славнозвісного танцювального ансамблю «Громовиця» та їхньому керівникові пані Роксані Дикий-Пилипчак. Їхні національні строї та державні прапори в руках підкреслили – звідки ми, хто ми, та якої країни ми діти.
Для завершення програми віча ведуча запросила до слова члена президії УККА Надію Ільків. У завершальному слові програми пані Ільків подякувала громаді Чикаго за підтримку роботи Іллінойського відділу УККА, а також за щедрі благодійні датки від українців Чикаго на користь та допомогу Українським борцям сьогодення на сході України. Вона розповіла, що Фонд «Небесна Сотня», який був організований в місті Чикаго рік тому, зібрав благодійних внесків 104 000 доларів на допомогу сім’ям героїв Небесної Сотні; допомога була конкретно, адресно надіслана кожній людині, завдяки сприянню та професійній співпраці з Українською Федеральною Кредитовою Спілкою «Самопоміч».

Title Title

 

На завершення пані Марія подякувала від імені УККА за присутність та численну активність на вічі.
На мітингу хлопцями з «Автомайдану» Чикаго було зібрані благодійні кошти на допомогу українській армії.
Відділ УККА висловлює щиру подяку хорові СУМ імені М. Павлушкова, диригенту Володимирові Поповичу, танцювальному ансамблеві «Громовиця», пану Володимирові Тюну за виготовлення плакатів, що відображали події Майдану в Києві, українсько-американським ветеранам, представникам громадських організацій міста Чикаго, отцеві крилошанину О. Кривокульському, управі та парафії святих Володимира й Ольги, звукорежисеру Тарасові Корицькому та всім українцям – учасникам віча.

Title 


Будьмо єдині! В єдності – сила народу! Слава Україні! Героям Слава!

Свіча пам’яті

У Чикаго відбулася презентація фільму «Поводир, або Квіти мають очі»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers